Ontmoeting met Swami Muktananda

Hij overleed Baba Muktananda in 1982. Hij werd beschouwd als een van de grote Kundalini Yogi's en had duizenden volgelingen. Bezocht u interview hem in zijn ashram in Ganeshpuri (ongeveer vijfenzestig kilometer van Bombay, nu Mumbai) een paar maanden voor haar dood. Calle Ramiro schrijft.

Baba MuktanandaWe waren vele jaren schrijven naar ons en hij had geduldig antwoord op mijn vragen van alle soorten. Maar één dag kreeg ik een brief waarin zei me dat ik ging voor een bezoek aan vele Yogi's en leerkrachten in het India en nooit aan hem, en dat ik zou geen antwoord op mijn vragen als het niet in persoon. Dus ik eindelijk ging naar hem te bezoeken en een ganse dag in zijn ashram, mogen satsang, ontvangen van de mantra van hem bijwonen OM Namah Shivaia en interview hem, die dan fungeert als vertaler de vrouw dan gebeuren: Gurumayí.

Ik vroeg Baba Muktananda op ego en zei:
Het ego is de ergste vijand die de mens in dit leven heeft. Echter als het ego puur is als het is schoon en authentiek, heeft de persoon het bewustzijn van de "Ik ben het absolute". Hij voelt dat hij één met het goddelijke is. We lijden als gevolg van de onzuiver ego, wij gaan van de ene kant naar de andere, blijven wij in misleiding. Wij zijn van mening dat we blij zijn, maar eigenlijk gaan we van de ene kant naar de andere met deze illusie. Dus vanuit het oogpunt van de groten die een puur ego hebben, die zijn geworden met God, ons leven is zeer beperkt.

Wat is de relatie tussen het ego en de gedachten?, ik vroeg:
Er is niet veel verschil tussen de geest en het ego. Het is de geest die uitgegroeid ego tot is. De geest heeft veel gedachten en twijfels, veel concepten. De persoon is verpakt door alle Staten en lijdt in deze manier.

Meditatie is één van de basistechnieken van yoga. Kan overstijgen hoe een intellectuele meditatie die valt buiten het denkproces?
Het belangrijkste ding in yoga is meditatie - Muktananda - in feite zei, het is de basis van alle systemen van zelfrealisatie Stichting. Tijdens onze wakkere uren we drinken, eten, dansen en genieten van andere geneugten, en dit brengt ons geen realisatie. Nachts we vast om te slapen en niet om het even welk van deze activiteiten, en echter we wakker worden vernieuwd en bewogen, waaruit blijkt dat het om te ontspannen uw geest nieuwe energie krijgt. Slaap is alleen een uiterlijke vorm van meditatie. Onze meditatie mag niet gericht op het intellect, de onderbewuste mening of ego, maar om te getuigen van alle van hen.

Wat is belangrijker, liefde of intelligentie?
Intelligentie en kennis zijn alleen een middel voor de verwezenlijking van de liefde. Liefde is buiten de geest, het intellect. Het is uiterst onafhankelijk. Het heeft geen beeld, of seks, of vorm. Het heeft geen symptomen. Kennis is liefde en liefde is intelligentie. Via bemiddeling/mediation, als u u vriendelijk, wanneer de kundalini, hou van de elcanzas zo hoog wakker. De ware gedaante van God is de waarheid, geluk, volledige liefde.

Kun je omschrijven de Kundani-yoga-suscintamente?, ik vroeg, het aanpakken van deze vorm van yoga die soms zo duidelijk en zo wist anderen.
Kundalini Yoga is de yoga-klasse die beschrijven kan kort, maar sterk, omdat bedrijf met één hand de hele universum met de andere de volledige structuur van de yoga. Deze opperste licht heeft twee aspecten, één binnen en één buiten. In haar uiterlijke verschijning Kundalini besturingselementen het hele universum in een ordelijke manier, maar in haar innerlijke aspect blijft in slaap en als het zou kunnen worden gewekt, het zou leiden tot de Maha Yoga, de Yoga van het grote, en zou het netjes afhandelen. Kundalini Yoga is een onafhankelijke yoga die zich zonder de hulp van andere yoga of buitenlandse praktijk voltooit. Hij is ook bekend met de Chiti Yoga. Chiti is de kosmische macht waarmee het universum van zijn eigen wezen. Statische modus Kundalini zit in het midden van het menselijk lichaam, houden hun zenuw 72. ooo en verlaat het lichaam schoon en stralend. Hogere bedragen, de meeste maakt een bewust, zowel van het hartcentrum en andere centra. Als u bereiken geopenbaard de sahasrara (middenboven) er is het goddelijke licht, in het midden van die Blue Pearl of nihil Bindu gloeien. Als dit gebeurt, leidt Kundalini tot de aspirant Braziliaanse deelstaat sahaja Samadhi (meditatie), Samadhi (meditatie) natuurlijke, die de genot en pijn, geluk en verdriet overschrijden kan. Hij vult zijn leven van opperste vrede en geluk, en dan uw werk is volbracht.

Is Kundalini Yoga een samensmelting van yoga en tantrische elementen in welke mate?
Een grote samensmelting van elementen er is Tantrische yoga in Kundalini Yoga. In feite zijn alle vormen van yoga Tantra's genoemd. In feite, dit omvat vier yogas: Hatha, Radja, Mantra en Laya. Wanneer ze allemaal worden gecombineerd, is het resultaat Kundalini Yoga.

Denkt u dat het is raadzaam om de concentratie op de chakra's?
Er is geen behoefte om zich te concentreren op de chakra's. De geest moet richten op waar te concentreren, dat wil zeggen op de innerlijke zelf is. De chakra's zijn slechts de chakra's; het belangrijkste is het wezen dat er voorbij hen. Wanneer men zich op de innerlijke licht waarmee alle deze chakra's richt, dan wordt automatisch geopend.

In hoeverre kan de herhaling van een mantra voorstander van de opkomst van Kundalini?
Een mantra bieden enorme steun aan de beklimming van de Kundalini, omdat ze erg begaan met mantra's is. Mantra is het dezelfde leven van Kundalini, dus we zingen hymnen beschrijven het als de grote mantra, evenals de oppergod.

Hoe moet de Yogi is de opleiding voor de perceptie van de purusha, de geestelijke entiteit?
Zoals een mediteren meer, veel meer, zijn bewustzijn van steeds hoger totdat het stabiliseert op de sahasrara, de hoogste Lotus, en als de meditatie blijft voorbij de Nil Bindu- of Blue Pearl bedragen komt naar voren uit de sahasrara. Yogi mediteert op de blauwe parel voor een tijdje, totdat dit blij is, ontploft en de blauwe purusha ontstaat. Moet men kunnen zien de purusha ten minste eenmaal. Hij is de goeroe van elk; Het is ook de echte suprama en het opperste principe.

Calle Ramiro

RamiroCalleMeer dan 50 jaar is Calle Ramiro yoga onderwijzen. Hij begon thuis onderwijs en gemaakt van een Academie van yoga correspondentie voor alle Spanje en Latijns-Amerika. In januari van l971 geopend zijn Yogacentrum Shadak, dat is inmiddels al meer dan een half miljoen mensen. Zijn 250 gepubliceerde werk omvat meer dan vijftig gewijd aan yoga en aanverwante disciplines. Hij heeft Yoga maakte het doel en de betekenis van zijn leven, hebben een honderd keer reisde naar India, de bakermat van de yoga.

Horloge het Calle Ramiro Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Ramiro-ACalle/118531418198874

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 4 Mar, 2014 • sectie: Handtekeningen, Calle Ramiro