Mudra's: Lotus Mudra

Deze mudra behoort ook tot de groep van spirituele mudra's, daarom is het beste niet om het te geven een praktijk tijd omdat het voor elke persoon anders zal zijn.

Mudra Lotus

Sluit handen voor de borst zodat ze alleen aan de onderkant en de toppen van de vingers raken: het is de cocon van de lotusbloem. Nu open je handen, maar niet uw kleine vingers en duimen zijn niet langer in contact. Het strekt zich uit en scheidt van de andere vingers zoveel mogelijk. Na vier bewegingen van de diepe ademhaling nagels keert terug naar het sluiten van uw handen om te vormen van de cocon, joins de lange vingers van beide handen; nu de ruggen van vingers, ruggen van handen, en trillende handen, zeer ontspannen, verlaat voor een tijdje. Naar aanleiding van dezelfde stappen, opnieuw tekening handen cocoon vorm en open lotusbloem. Meerdere malen herhalen.

Deze mudra is het Hartchakra en symboliseert de zuiverheid van dit orgaan. Liefde in het hart aanwezig is en dus ook de vriendelijkheid, genegenheid, communicatie, alle kwaliteiten die moet schoon te houden en geven hen onvoorwaardelijk, zoals een open bloem zijn kelk aan insecten aangeboden. Het geeft hen voedsel en warmte op de koude nachten. Om het te veranderen is bestoven door insecten en kan voldoen aan de reden voor haar bestaan. We zijn ook min of meer gekoppeld aan de mensen om ons heen, goed en slecht, en we afhankelijk van hen. Maar de open bloem heeft nog een boodschap voor ons. Opent naar de zon, het goddelijke beginsel, en wordt overgelaten aan het geven van zo veel als nodig; Het is overduidelijk geschenk en ontvangt veel meer dan "nodig". Bloemen fleuren ons omdat ze zelf dragen en het goddelijke gezicht weerspiegelen.

De praktijk wordt deze mudra wanneer je het gevoel uitgeput, uitgebuite, onbegrepen of enige. Open jezelf aan de goddelijke krachten en krijg alles wat je nodig hebt, en nog veel meer.

Het wordt weergegeven in uw hart een Lotus-knop (of een waterlelie). Met elke adem opent bloem een beetje meer, totdat uiteindelijk het blijft volledig open en kunt u in alle licht van de zon. De bloem is gevuld met licht, lichtheid, warmte, liefde, enthousiasme en geluk.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • Jan 22, 2014 • sectie: Praktijk