Asana's tegen verkoudheid

Uw yoga praktijk kan bijdragen tot het voorkomen van verkoudheid, hun symptomen te verlichten als u ze hebben en maken dat ze minder tijd duren.

Een eenvoudige manier om te voorkomen van verkoudheid en griep is meer positie dat openstellen van de borst, zoals Bhujangasana (Cobra houding), Matsyasana (vis houding) en Setu Bandha Sarvangasana (brug positie) in uw praktijk van yoga in te nemen.

De openingen van de borst stimuleren bloedtoevoer naar de thymus, lymfestelsel klier gelegen achter het borstbeen die regelt en bepaalt de rijping van alle lymfocyten T van het endocriene systeem, scheiden van alle hormonen voor dat doel noodzakelijk.

Deskundigen suggereren het beoefenen van de asana's drie genoemde eenmaal per dag om te voorkomen dat de griep en de kou, en twee keer per dag als u reeds de eerste symptomen ervaart. Het brengt u vijf minuten naar drie posities, en ziet het verschil deze winter.

Als ook niet vergeten te doen van ademhalingsoefeningen zoals in de desbetreffende sectie aangeraden (pranayama) Wij verzekeren u dat de kou niet zal deuk in uw gezondheid.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 4 Nov, 2012 • sectie: Praktijk, Pranayama, Groeten