Yoga veiligheid

Echte yoga kan alleen goed doen. Een ander ding zijn exhibitionisme willen verdringen zijn goede naam, de egoticas of de dogmatische activiteiten. Of die andere gymnastische die meer waarde hechten aan een lichaam volgens de kanunniken van een geest van een volledige en gratis Photoshop. Joaquín G. Weil schrijft. Foto: Nicolas A. Hugenin (in de afbeelding de leraar Hanane Meziuni).

Veiligheid yoga

Ik herinner me een student die, wanneer we te met sommige asana tussenliggende moeilijkheidsgraad maken hadden, zei: "This I doen het omdat I ben van Bilbao". Het motto niet hebben zijn genade, maar dient ter illustratie van een mentale houding die een mate van gevaar connoteert (ik denk dat. in het algemeen, noch de hoofdstad van Vizcaya yogalessen zal worden zo enorm).

In het beroemde boek De wetenschap van de yoga journalist William J. Broad gevallen zijn van beweerde schade tijdens de niet minder zogenaamde praktijk van de yoga. Het onderwerp verdient van belang omdat we allemaal yoga praktijk veilig en, vooral willen, wie zijn de docenten willen dat onze leerlingen veilig zijn.

Het eerste ding dat we moeten overwegen is het ongetwijfeld prestigieuze label van "Science" of "wetenschappelijke", vandaag de dag in dag het lijkt synoniem met de waarheid zelf, maar die vaak verbergt kennelijke fouten. Ik weet dat gegoten betwijfel op dus genaamd "wetenschappelijke" dus onorthodoxe of zelfs esoterische lijkt, maar ik doe een beroep op het gezond verstand en de meest voorkomende logica. Zoals reeds aangegeven hen filosofen Kuhn en Feyerabend, de geschiedenis van de wetenschap gepresenteerd talrijke gevallen van wetenschappelijke waarheden die vervolgens gesteld. Maar nee ik ga zo ver te gaan. Ik noem een paar so called "wetenschappelijke waarheden verspreid onder de bevolking die een trompe l ' œil of fiasco resulteerde daarna.

"Ware wetenschap"

Toen ik een kind was, in de jaren 70, zei dat het vet van sardines en olijfolie schadelijk voor de gezondheid, dat was het beste boter. Dan zou de beroemde vordering van "Mediterrane dieet" komen te ontkennen, maar in de tussentijd, misschien verkocht enkele tonnen het melkvet.

Uit de 60's tot voor kort de zogenaamde "wetenschappelijke waarheid" relatief verspreiden dat de synthetische melk beter voor baby's dan het eigen moedermelk was. Dit is een ander geval van wat de oude Grieken noemden de Hybrisde trots van de mens beweren te corrigeren van de natuur.

Gezondheidsautoriteiten aangemoedigd ook op die tijd ouders die leiden tot het verwijderen van de amandelen aan hun kinderen, en toen gaf hem een ijsje. Vandaag lijkt dit een grap of een brutaliteit, volgens is kijken, maar wie het herinneren zal weten dat ik iets absoluut zeker reken.

De lijst van blunders dan beschouwd 'wetenschappelijke' is te groot te kunnen in de korte ruimte van een artikel over hen allen. Een van de meest recente is de beoogde waarde van de fluoride voor tandheelkundige gezondheid. Er zijn nog talrijke pasta zalven die in hun verpakking "fluoradas opvallen". Bekende omdat dit element giftig kan zijn, en ze beginnen kunstmatig toegevoegd hebben andere merken die opvallen "zonder fluoride".

En het veelbesproken over geval van wat ik zeg was de populaire minachting naar het advies van gezondheidsautoriteiten vaccinatie van de zogenaamde "influenza A" aanbevelen, zaak die ervan verdacht verborgen zaken met enorme winsten.

Zogenaamd wetenschappelijke argumenten

Dat gezegd zijnde, ik ben voorstander van een wetenschappelijke studie van het effect van yoga in gezondheid en de incidentie van schade, maar stevig gebaseerd op statistieken, vrij van vooroordelen, deductieve redenering of ad hoc, enz. En nu verder te onderzoeken enkele van de argumenten die zogenaamd wetenschappelijke van het boek van de journalist breed.

Het vertelt over het geval van een man die het slachtoffer geworden van een voorbijgaande in een voet kwaal omdat hij bracht vier uur zingen voor vrede in de wereld in de installatie van de knieën zittend op de hielen (Vajrasana). Duidelijk, en als in plaats van zo had staat ongetwijfeld opleggen aan de bank aardappelen chips, eten had vetgemest of geplunderd een indigestie. Of yoga, of iets bevrijdt ons van de wet van oorzaak en gevolg. Maar, in ieder geval wat deze meneer deed was yoga? Beantwoord jezelf.

Rekening ook een yoga leraar terwijl u een TV-programma opgenomen, de directeur aangemoedigd het uitvoeren van de asana's moeilijker en hardwerkende, totdat hij is gekwetst een been. Indrukwekkend: een filmmaker instructies op asana's geven een zogenaamde "yoga leraar". Was de yoga die het kwaad zijn ego, de houwer ingnorancia yoga filmmaker of, misschien op een magische manier, een vreemde schadelijke effect van opnamen met video camera's? Beantwoorden van de lezer.

Om te verdiepen dan van het anekdotische, kan geen yoga-leraar die verdient de naam pretend studenten nooit om aandoeningen of verwondingen als yoga quixotic Balsam van Ferumbras.

Als de filosoof Hume, zei correlatie betekent niet oorzakelijk verband. Bijvoorbeeld, als een persoon eet een broodje ham en vervolgens le da een aanval, niet is kunnen afleiden dat de snack u geleid de aanval tot heeft.

Sinds zelfs mensen die praktijk yoga op regelmatige en constante wijze zijn onder voorbehoud van onvoorziene uitgaven voor gezondheid, zal logisch ze hen bevangen op elk gewenst moment tijdens of na de praktijk. Ongeldig maken dit de yoga? Dan is elke menselijke activiteit, die is, impliceert een sinds gevaar voor ze vormen mensen dat hen zal hebben tijdens of na ziekten en letsel, aangezien zijn samen met de ouderdom, als reeds ontdekte de Boeddha, de voorwaarden van het menselijk bestaan.

In een aantal keer iemand me zegt dat je pijn hier of daarbuiten, en wordt gevraagd als er zullen zijn van de yoga. Bijvoorbeeld, een pijn in de schouder. Na bespreking over het met detail, is dat staat doorgeven tijdens uren een orbitaal schuurmachine aan sommige meubels voor zijn huis, of het spelen van een ander zowel de peddel. "Was het yoga?".

Traditionele aanbevelingen

In mijn ogen, een wetenschappelijke verdadermante over het effect van yoga op gezondheid dient te geschieden studie te maken een sonde statistische breed over de gezondheidstoestand van de stamgasten van de beoefenaars van de yoga ten opzichte van mensen die niet elk type van oefening Maak of dat een ander type van oefening. De eigen breed erkend in zijn boek dat hij een soortgelijke studie heeft uitgevoerd, noch heeft toegang tot een dergelijke dus al had gedaan. (Het is verrassend dat die zichzelf, volgens hun eigen getuigenis, een kennis van de beginner niveau yoga, nu brede journalist iets over yoga ziet, alsof het een instantie van de wereld over dit onderwerp.)

Ook om de goede naam van "wetenschappelijke" verdienen zou ons de moeite waard een studie statistische brede pre en post van de gezondheidstoestand van de beoefenaars van yoga. Gevallen van letsel in yoga beoefenaars beweren als bewijs van de effecten van de praktijk van het zelfde op zijn minst twijfelachtig en vooringenomen is.

Ook de voorgestelde eind van het boek is twijfelachtig: poseren als oplossing voor de veiligheid in de yoga een medicalisering van hetzelfde. Toiletten zijn, met betrekking tot de specifieke gevolgen van de praktijk van yoga, in een vergelijkbare situatie aan de legos over dit onderwerp. Ook verbinden zij met zijn eigen lichaam door middel van praktijk, waar de anatomische kennis, fysiologische, etc. zijn slechts een theoretische referentie. Denk dat als hij leert yoga een orthopedist er zal zijn verwondingen, is geen niet-wetenschappelijke redeneren, maar wel direct bijgelovig, alsof men dat als een priester ons leert we gaan naar de hemel.

Mijn vrouw heeft gereageerd na het bijwonen van een van die soorten yoga met nette anatomische uitleg: "Is de enige yogales in mijn leven die ik heb gehad om het te doen met de bril".

Hoe bereiken dan een praktijk van de yoga veilig? Want precies volgens uw eigen traditionele aanbevelingen van yoga. Het eerste beginsel, wonen Ahimsa, Geweldloosheid, ook met betrekking tot zichzelf. Darana en Pratyahara: worden geconcentreerd en aandacht voor de gevoelens die dat we ons eigen lichaam keren terug tijdens de training. Aldus het minimaliseren van verwondingen.

Het is vooral nodig is om continuïteit in de praktijk duidelijk dat onze doelstellingen: de verwezenlijking van een "harde en vezelig" lichaam weergeven niet onze vaardigheden, of ons geloof in de leringen van de goeroe, maar de zelf-ontdekking, zelfbewustzijn heeft als het vol is, absoluut veilig voor de gezondheid is.

Yoga is niet gevaarlijk. Zeker is niet noch moto-cross, of paragliden, klimmen of canyoning. Zelfs voetbal of langlaufen. In elke professional sport zijn de verwondingen een klassieke informatie.

Yoga is niet gevaarlijk, maar het ego of de dogmatische halsstarrigheid Ja kan. En, natuurlijk, zijn er verschillende technische veiligheidsaanbevelingen dat mensen die yoga leren bewust moeten zijn, maar die aan de uitbreiding van dit artikel ontsnappen. In principe dan de eerste advies moet zijn: rust, zachtheid en voorzichtigheid. En niet te willen concurreren en bereiken een ander succes in plaats van uw welzijn. IT ware yoga niet is de van hen foto's van de tijdschriften of boeken (door zeer inspirerende of mooi die zijn), of, noch die wordt gesteld of maakt de goeroe van de huidige of van de externe laatste, maar die u voor u kan doen.

Gezondheid en sterkte voor iedereen.

Joaquín García Weil (foto: Vito Ruiz)Wie is

Joaquín García Weil Hij promoveerde in de filosofie, yoga leraar, Yoga kamer Malaga en Pedagogische coördinator van de eerste cursus met officiële accreditatie in Spanje. Yoga praktijk voor 20 jaar en leert het sinds maakt elf. Hij is een student van Swami Rudradev (toonaangevende discipel van Iyengar), met wie hij heeft geleerd in Yoga Study Center, Rishikesh, India. Hij heeft ook gestudeerd met Dr. Vagish Sastri de Benarés, onder andere meesters.

Meer informatie:

http://yogasala.blogspot.com

https://www.facebook.com/yogasala.malaga

http://yogasala.blogspot.com.es/2014/09/1-formacion-de-instructor-en-yoga-segun.html

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 6 okt, 2014 • sectie: Handtekeningen, Groeten, Groeten aan de zon