Mudra's: Abhaya Mudra

Deze mudra symboliseert bescherming, vrede en de dissipatie van angst. Men gelooft dat het kan worden gebruikt vóór het begin van het boeddhisme als een symbool voor het voorstellen van vriendschap bij het naderen van een vreemdeling.

Boeddhistische standbeeld

Zet je rechterhand ter hoogte van de borst, met de handpalm naar voren.

De linkerhand berust op de linker dij, op uw schoot of in de buurt van het hart.

Dit gebaar kan worden gezien in vele voorstellingen van de goden.

Bescherming belooft de gelovige en het raken van de angst. Het toont ook de kracht van de goddelijkheid die wordt gedaan.

Het mag niet worden vergeten dat vrees of angst zijn een teken van zwakte. Chinese vijf elementen doctrine wordt genoemd als een zwakte van het vuur element, o.a. angst voor mensen in onze omgeving; het element hout, angst voor de bepaling van anderen; Element metaal, de angst voor tekort of teveel aan afstand (eenzaamheid); het aarde-element en het element water, angst voor uitdagingen en leven in het algemeen.

Angst heeft oneindige gezichten, maar de oorzaak is altijd de zwakte. Een grote gebod van de yogi's is Geweldloosheid. Sterker is een persoon, ook in de animico-mentale ruimte, meer die je in geweldloosheid leven zult, omdat moeilijke mensen zelden worden aangevallen. Veel mensen zijn ook verzwakt door hun interne strijd, door de meningsverschillen met zichzelf. Deze interne strijd werden verplaatst om te zetten in het buitenland, voor zover wordt aangetrokken tot de tegenstander die bereid zijn om te reageren op hen. Daarom, wanneer we deze mudra hun toevlucht nemen tot, zullen moeten denken over dit alles, sinds enige praktijk het zal niets bereiken.

Stel dat u een trechter en/of boven het hoofd vergulde. Laat de stroom van Goddelijk licht (moed, vriendelijkheid en vertrouwen) door, tussen je hoofd en vandaar naar de rest van het lichaam tijdens inspiratie. Laat de vulling. Tijdens de uitademing, het licht zal stromen weer via uw rechterhand, uit zodat u het aan de persoon of het ding richt met wie/wat je moet gezicht. U kunt meerdere tegelijk doen: Gelieve niet overdrijven. De praktijk wordt deze meditatie vaak als een persoon of ding u problemen veroorzaken en laat u verrassen door de positieve resultaten.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 5 Feb, 2014 • sectie: Praktijk