Mijn favoriete positie: zittend stilte

In deze sectie, 'Mijn favoriete positie', verschillende leerkrachten kiezen een asana en verklaren hun sleutels van realisatie en voordelen. Deze keer bezoeken we José Luis Cabezas Muñoz in rustige vergadering.

José Luis Cabezas luchthaven

Hoewel de diversiteit van de posities en bewegingen een van de duidelijkste externe uitingen van Yoga is, vooral van dynamische Yoga, zowel de standpunten en de bewegingen, inschakelen en vertrouwde lichaam en geest voor gezeten stilte, waar al de mogelijkheid verdere en opgelost. Dit vrijwel overal kan worden verzocht, en daarom ik als mijn favoriete positie.

Het enige wat dat we nodig hebben is een stoel ondersteuning zo hoog als nodig is om te blijven zitten op de voorste rand van de botten van de billen (de botten), op de voorkant van de beugel (ofwel een stoel, kussens, dekens, warmgewalste yoga mat) dus het bekken kan iets naar voren worden gekanteld en de rug (met name de onderrug) comfortabel hun natuurlijke bochten aankunnen , en de boekwaarde op de benen of voeten tijdens het contact met de vloer zo comfortabel mogelijk is stabiel.

Openlijk nodigen wij uit voor het hele lichaam ontspannen is beide mogelijk. Vanuit de periferie in voeten en handen, door hen benen en hen armen tot het bekken en het vak thoracale, al die spieren rond het gezicht en de bodem bekken, alle van de huid en het ademen. Laat alles stromen zo openlijk en vrijelijk mogelijk, alle gevoelens, zelfs geestelijke activiteit. Is is van levert, vanaf release verlaten stroom alle vrij zitplaatsen in de luciditeit van de verticale stilte. Als niveau. Niet als zelfcontrole en zelfregulering op waarvan de kern is het stuurprogramma proberen om iets te krijgen en het is niet mogelijk om zich te ontdoen van jezelf.

Het kan overal gebeuren

De meditatieve gedachten afkomstig niet is van een techniek of een praktijk; gebeurt alleen om te ontspannen bij wat in feite gebeurt er, met inbegrip van wat er gebeurt en als de geest. Dat is heel moeilijk om voordeel is van de meditatie zonder de praktijk veel. Tenzij we ons dat realiseren, niet zijnde een techniek, kan de meditatieve gedachten (dat is meditatie) gebeuren overal, in alle omstandigheden waarin we lang genoeg bewust zijn van wat er gebeurt en als de geest kunt ontspannen.

Er is nog veel meer in verband met de gedachten meditatie die de louter ontspanning en genieten. De intelligentie van de geest is ontworpen om functioneel kunt duidelijk zien, herkennen wat er gebeurt en handelen volgens het.

Wanneer de geest zich veilig voelen kan, zal u volledig ontspannen en verliezen hun bezorgdheid with what's happening om haar heen. Verliest belang en bijlage in wat rondom haar, zonder discipline, noch kracht, noch controle vereist gebeurt er. Alleen zich veilig voelen, als voldoende veilig om te ontspannen genoeg om niet te bezorgd over om het even wat van wat kan worden gaande is rond. We kunnen proberen op een luchthaven (zoals op de foto). Als we in een luchthaven mediteren kunnen, kunnen wij bijna overal mediteren. Het is echt ontspannen en geen zorgen te maken over alles wat onze verbeelding zou kunnen duiden dat het zou kunnen voor ons gebeuren.

José Luis Cabezas

En zo we diep wat het betekent begrijpen kunnen om zich veilig voelen. Het voldoende veilig te kunnen ontspannen en kan verliezen interesse in de externe wereld, zodat onze intelligentie en rente natuurlijk op de binnenkant, als een niveau gericht zijn. Onze natuurlijke intelligentie draaien op zichzelf en begint te herkennen van de aanwezigheid en de aard van hun eigen activiteiten.

Dit alles gebeurt, echter, in posturale Yoga praktijk Wanneer is dit met integriteit toegekend aan de intelligentie van het lichaam door de gevoeligheid voor sensaties. Met andere woorden, is meditatie vanaf het begin. Niet is een voorbereiding voor iets beters dat gaat komen dan.

Maar hoe te behalve voelt je geest is wanneer zijn in een houding lichaam eiser in tegenstelling tot wanneer zijn in een houding van ontspanning? Niet zo een opgeslagen, zodat de intelligentie van de geest heeft om te zorgen voor onze veiligheid, beoordelen wat is geworden, wat inhoudt dat er een schommeling binnen de mogelijkheden van de meditatieve praktijk posturale yoga, volgens hoe comfortabel en stabiel zijn wij (stiramsukam). In theorie zijn comfortabel in een van de vele houdingen van Yoga is een uitnodiging aan de meditatieve gedachten, en het is, maar het is geen uitnodiging zeer diepe vergeleken met come blijven geven in de verticaliteit van vergadering. Dit is te wijten aan de aard van het menselijke zenuwstelsel zelf.

Zodat komen te zitten in stabiele verticaliteit is belangrijk en onontbeerlijk onderdeel, en kan gebeuren op elk gewenst moment in onze praktijk van Yoga en leven stroom. Als wij intiem echt luisteren naar het lichaam worden, zullen we in contact met de geest, en momenten waarin de geest het enige wat ze willen doen is ingaan op zichzelf kan komen. Dus Zo komt naar stilzitten; We hoeven niet te wachten op een moment bijzondere of geformaliseerd.

Zou het erg draaien naar zichzelf?

We kunnen zeggen dat om twee redenen. Één, omdat hij weet of de verrukking dat is te doen, en wilt genieten van het heeft geleerd. En andere meer pulserende reden: ons aller leven enige tijd hebben we veel dingen, en velen hebben is er gebeurd met ons en sommige van hen zijn niet prettig maar ongemakkelijk of pijnlijk. Het probleem met pijn is dat houd niet van ons en wij niet willen (en belangrijk als zij wil, niet omdat niet u zou dood een lange tijd geleden is), en wanneer de geest begint te vermoeden gebaseerd op herinneringen van ervaringen uit het verleden die pijn moet nog komen, probeert te deinzen voor het kijken elders; Misschien is het voorkomen dat het in een soort van toekomstige project, of proberen te herinneren iets dat gebeurd in het verleden, een verstevigende fantasie of wat dan ook aangenaam. En zo gebeurt een divisie of Hof waarin energie is het invoeren van het lichaam is niet de bewuste geest en afwikkelt produceren wat een psychoanalyticus zouden kunnen noemen een knoop, lock of armor, en onze lichamen zijn gevuld met energieën van onopgeloste ervaringen die niet werden opgelost, omdat wij niet volledig aanwezig waren uit het verleden.

Deze energieën binnen ons bepalen onbewust onze acties en reacties, op een manier dat we onbewust te voorkomen bepaalde dingen dat en we onbewust op bepaalde prikkels reageren. Al deze energieën deel uitmaken van ons als een ongemak maar elk levend ding, willen uitdrukken en worden opgelost. De resolutie van deze energieën kan alleen gebeuren met met die hen in de eerste plaats liet, bewustzijn.

Soms posturale Yoga praktijk mobiliseert sommige van deze bevoegdheden, die natuurlijk wilt worden opgelost, en kan, maar alleen in het licht van bewustzijn. Groot deel van de vrucht van de praktijk van houdingen en bewegingen van Yoga is dit soort resolutie uitnodigen. Onze geest weet wanneer dat mogelijk is. Veel waarschijnlijker is dat te gebeuren in De luciditeit van de verticaliteit van de rustige vergadering dan in een andere plaats.

José Luis Cabezas Muñoz http://www.yogadinamico.com/new

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , ,
Door • 13 Dec, 2012 • sectie: Asana 's, Meditatie