De impact van de meditatie op de emoties

Deelnemen aan een acht of tien weken meditatie mindfulnesstraining leveren meetbare veranderingen in regio's van de hersenen die is gekoppeld aan het geheugen, het gevoel van "zelf", empathie, stress en altruïsme. Door Koncha pines-Pey voor ruimte MIMIND.

Meditatie

Veel mensen geloven dat de beoefening van meditatie gewoon gekoppeld aan een gevoel van rust en lichamelijke ontspanning is. Geneeskunde maakt tijd heeft bevestigd dat meditatie biedt ook cognitieve en psychologische voordelen die de hele dag aanhouden. Maar het onderzoek van daar.

Het programma dat stuurt de Dr. Sara Lazar, van het Massachusetts General Hospital, Het is gekomen om te laten zien dat de veranderingen in de structuur van de hersenen kunnen zij de basis van een aantal van deze verbeteringen, en dat mediteerders alleen voel me niet beter, ze kunnen meer tijd om andere dingen te doen.

Lazar heeft kan bevestigen dat er verschillen tussen hen hersenen van hen mensen die eerder mediteren structurele en die is in de praktijk merkt in dit verband bijvoorbeeld beginnen met een verdikking van de hersenen van de schors in hen luchtfoto geassocieerd met het aandacht en integratie van hun emoties.

Terwijl we wisten dat meditatie angst kan verminderen, hadden we niet de specifieke hersenen mechanismen die betrokken zijn bij de verlichting van de angst bij gezonde mensen geïdentificeerd. We zijn nu in staat om te zien Welke gebieden worden geactiveerd en is uitgeschakeld, verontrustende emoties veroorzaken.

Angst opluchting

In een studie gepresenteerd van het tijdschrift Sociale cognitieve en affectieve neurowetenschap in 2013 toonden we in 15 gezonde vrijwilligers, met normale niveaus van angst. Alle onderwerpen, die had geen eerdere ervaring van meditatie, nam deel aan vier klassen van 20 minuten om te leren een techniek die bekend staat als "aandacht voor de adem". In deze vorm van meditatie, worden onderwezen aan mensen om zich te concentreren op de ademhaling en lichamelijke sensaties als niet-oordelende gedachten die hen afleiden.

De hersenactiviteit van deelnemers gemeten vóór, tijdens en na de training van de meditatie. Is bijzondere aandacht besteed aan een speciaal type van beelden-magnetische resonantie-dat is zeer effectief op het tijdstip van meten ze de hersenen processen in de meditatie. Niveaus van angst voor en na de hersenscan werden ook gemeten.

De meerderheid van hen deel te nemen van de test ervaren een afname van de angst. Er werd opgemerkt dat Meditatie kan omhoog worden verkort tot 40% angst in slechts een paar minuten van de bewuste ademhaling. Deze studie blijkt dat de vrijstelling van de relationele angst geassocieerd met emoties aan de meditatieve praktijk koppelen kunt.

Tijdens de meditatie was er meer activiteit in de prefrontale cortex, het gebied dat de bezorgdheid regelt. Bovendien, wanneer de activiteit steeg, de anterior cingular cortex - ervaren gebied dat regelt denken en emoties - een afname van de angst.

Aandacht voor de adem is gebaseerd op het behoud van aandacht 'moment tot moment", op een manier die ik kijk dagelijks gevoelens en onze gedachten. Interessant, maakte bevindingen blijkt dat de hersengebieden die zijn gekoppeld aan relationele Angst opluchting sterk met de meditatieve praktijk kunnen profiteren de bewuste onderwerp is of niet, wat het doet.

Deze conclusies zijn ook geëxtrapoleerd naar die mensen met hoge tarieven van angst, depressie, zelfmoord, enz.

estudiosContemplativos

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 24 Feb, 2014 • sectie: Algemene