Mudra's: Makara Mudra

Makara krokodil of mudra mudra activeert de energie van de nieren, die betrekking heeft op de reserves onaangesproken sterkte. Het heeft een kalmerend en centreren effect waardoor ons gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Makara mudra

Een hand rust op de andere; de duim van de hand gelegen hieronder, tussen de ring en de kleine vinger wordt geplaatst en ligt in het centrum van de Palm van de hand boven. Het bindt de duim en de tip van de ringvormige voor deze hand.

Het is raadzaam om te oefenen het 3 tot 4 keer per dag voor een maximum van 10 minuten.

De krokodil aan de gang, in een zeer kort tijdsbestek, kan krijgen een enorme geaccumuleerde kracht Tijdens zijn lange rusttijden. De mens heeft ook een reservoir van krachten die in rusttijden terugstelt.

Deze mudra actief vermogen van de nieren, geluk-gerelateerde boeken. In de meeste gevallen, gevoel scharen, depressief en ontevreden, of hebben donkere kringen, is niet meer dan een symptoom van die energie behoudt zijn verlaagd. Naast de wandelingen buitenshuis en massages in de oren zijn ze van grote hulp de ademhalingsoefeningen van yoga.

De techniek ook geeft zeer goede resultaten van volledige yoga ademhaling, dat kan worden beoefend staan, lopen, zitten of cast: Neem een diepe adem, gezwollen buik en borst en de schouders te verhogen, bevatten de adem voor een paar seconden en langzaam uitademen. Oefen een lichte samentrekking van de buik om meer lucht te kunnen aan het einde van de uitademing. Houd er rekening mee dat de pauzes na de inademing en uitademing een paar seconden moeten duren.

Deze mudra, afgezien van zeer ontspannend effecten, helpt om focus en geeft een groot gevoel voor Veiligheid en vertrouwen.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 13 Nov, 2013 • sectie: Praktijk