Asana's: Ardha Hyaru

Halve spinal twist (Ardha Matsyendrasana) is één van de asana's van fundamentele spinale torsie of draaiing. Dus legt Danilo Hernández (Swami Digambarananda Saraswati) het in zijn erkende boek Sleutels van Yoga. Theorie en praktijk (De Haas van maart). Worden uitgevoerd: Raúl Torres, Professor van de internationale school van Yoga. Foto's: Thor Castro.

Koppel

Spinal twist is een grote houding die nooit een zitting van asana's zou moeten missen.

Techniek

 1. Uitgangspositie: zitten op de vloer met de rechte romp en de benen bij elkaar en gestrekt.
 2. Buig uw linkerbeen en neemt hun hak onder de rechter dij, waarbij het aan de rechter bil. Linker dij is links in de grond en de knie over de buik.
 3. Dan ondersteunt van de rechtervoet op de vloer, de buitenzijde van de enkel in contact met de linkerknie te plaatsen. De punten van de voet naar voren.
 4. Voordat u verdergaat, houd er rekening mee dat voor het uitvoeren van correct het spinale koppel vanuit een positie van maximale verticale positie van de wervelkolom beginnen moet. Om dit te bereiken, grijp met beide handen rechterknie. ««Geïnspireerd, krijgen sterkte met de armleuningen naar u, zich uitstrekt van de stam omhoog en het trekken van de borst, maar zonder op te heffen van de schouders.
 5. Het ondersteunt rechts op de vloer achter de billen, zodat u kunt dit gewicht laat en u volledig verticale houden.
 6. Nu hij alle inquierdo van de arm boven de knie rechts verplaatst en geplaatst langs de buitenzijde van het rechterbeen. Met de onderarm krijgt u een kleine hendel op het rechterbeen, totdat je bij het nemen van uw rechter voet of enkel met de linkerhand. Het kan zijn dat aan het begin het is niet mogelijk, dan beperken jezelf te houden knuffelen de rechter dij met de linker onderarm, plaatsen van de linkerhand in de buurt van de rechter bil.
 7. Ten slotte, geïnspireerd door u naar boven trekken en ontluchting lucht, dan draait de romp naar rechts mogelijk. Torsie gaat van de onderste wervels en ontwikkelt geleidelijk omhoog gevouwen, afgesloten met de rotatie van de nekwervels naar het draaien van het hoofd.
 8. In het definitieve standpunt, is het hoofd gedraaid tot maximum met de klok mee, kijken over zijn schouder. Neem je rechterhand achter je rug, proberen te raken van de binnenkant van de rechter dij met haar. Als dit standpunt van de rechterhand instabiliteit of verlies van de verticaliteit van de romp veroorzaakt, dan is het beste te verlaten in de bodem, op een zodanige wijze dat het positie wal ondersteund.

Houd de positie totdat je voelt dat je lang genoeg zijn geweest. Wanneer u de houding hebt uitgevoerd, ongedaan gemaakt het langzaam, de dezelfde stappen te volgen maar in omkeren. Herhaal de hele procedure door te draaien aan de linkerkant, met tegenovergestelde benen. Wanneer u klaar bent, kunt u ontspannen een paar momenten in de Sukkasana positie, nemen @ gekruiste benen, juiste terug met handen op knieën.

Technische details

 • In het definitieve standpunt zijn de twee schouders op dezelfde hoogte.
 • Tijdens het verblijf in Ardha Matsyendrasana moet terug rechtop en ontspannen.
 • Zit niet op de hiel van het been op de grond. De hiel blijft licht contact met het andere been bil. U moet op beide billen zitten.
 • Knie hoog is been bijna onder de oksel.
 • In het definitieve standpunt ademt het ritme, langzaam en diep met de buik. Het gewaardeerd de druk uitgeoefend door de buik over de dij inspiratie. U kunt sommige thoracale ademhaling, vooral in het moment om te benadrukken de positie invoegen.
 • U forceer niet de positie, maar als het lichaam is het geven van zichzelf, je het koppel spinale rekken van de wervelkolom omhoog zo geïnspireerd en vervolgens het benadrukken van de rotatie van de gehele romp en hoofd op uitademing kan intensifiëren.
 • Het ongedaan maken van de positie, draai eerst langzaam de hoofd, gevoel van het verkeer van de nekwervels. Merk op dat de spanning van boven naar beneden wordt verwijderd.

Belangrijkste voordelen

 • Het ontspant de spieren en ligamenten van de wervelkolom.
 • Het voorkomt lassen van de vijfde lumbale wervel met het sacrum.
 • Het tonen van de spinale zenuwen. Massage beneficently alle buikorganen door het stimuleren van hun prestaties.
 • Het is nuttig bij de behandeling van diabetes en dyspepsie. Doeltreffende bestrijding constipatie.
 • Het voorkomt en verlicht onderrug pijn en pijn in de rug.

Contra-indicaties

Het is niet aanbevolen voor mensen die lijden aan hernia, peptic ulcer of hernia.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , , ,
Door • 13 mar, 2013 • sectie: Asana 's, Praktijk