Interview met Ravi Ramoneda: "God is om volledig in leven, wat een is"

Deze jonge bhakti Yogi was geboren en woonde zijn vroege jeugd in een Yoga-Gemeenschap, op 900 meter hoogte, in de regio Catalonië. Swami van vader en moeder Professor van Yoga en eeuwige zoeker, het is niet vreemd dat voelen zeer vroeg communicatie met het goddelijke.

Ravi Ramoneda

"Elke dag is zingen mantra's, dus ik kind ademde Bhakti; Het was mijn natuurlijke staat. Mijn ouders studeerde Yoga van een meer wetenschappelijk oogpunt, discipline, inzet en kennis. Maar ik heb hem ontmoet. Ik vond de ervaring van toewijding, de kans om u te vinden zo dicht bij God dat je één met hem, als een goddelijk geschenk in haar zuivere toestand".

Later Ravi verhuisde naar wonen in de stad, zijn ouders gescheiden en was gedoemd om zijn eigen weg, zijn eigen zoektocht te kiezen. Op 22 jarige leeftijd ging hij naar de India. "Ik ging op zoek naar verlichting, de normaalste zaak op die leeftijd, recht? En uiteraard wat ik gevonden heb; "het was een spiegel die me vertelde: waar je ook gaat, hebt u hetzelfde werk". Daar ontmoette hij hun goeroes, Sri Kalki Bhagavan en Padmavati Amma genoemd. Ravi, waardoor vervolgens Afrikaanse percussie, soort tabel ging en kocht een harmonium. Zijn ervaring in India bleek het gevoel van dat alles. "Het was zocht God in al mijn kleine daden."

Één dag, nu terug in Barcelona, in een bijeenkomst met Mata Amritananda Mayi mutitudinario, de "knuffelen moeder", Ravi nam het podium, samen met andere vrienden muzikant, voor duizenden mensen, en daar kwam de muziek, spraak en uw bestemming.

"De waarheid is dat het was indrukwekkend; die momenten zijn dan wat u kunt. Ik denk dat dat in het leven wij kunnen veel doen, maar echt niet wat ons lot zal zijn weet totdat we al in het zijn. En het lijkt erop dat mijn muziek en wakker worden mensen door middel van het, omdat het wordt geopend hun harten naar de mijne opent."

Ravi begon ook te zingen en te beseffen dat zijn stem hem voel me maakte zo volbracht en zo dicht bij de goddelijkheid dat besmettelijk voor die hem die nabijheid en dat spiritualiteit omgeven, want hij kwam met haar naar het hart van mensen. "Muziek is een van de grote giften van het leven."

Een andere roeping van Ravi is de genezer. Traditionele Chinese geneeskunde studeerde hij voor zes jaar met ISMET, Shiatsu, osteopathie Cranio-Sacraal en ontelbare genezing technieken die hebben geleid tot een dieper begrip van de mens in alle velden.

In 2006 zijn confluyó manier met de Núria Aguiar, die later zijn vrouw zou worden, en Pedro kettingen, met degenen die zou vormen de groep voor Kirtan, devotionele muziek en zingen van mantra's (zang, gitaar, Indiase tabellen, hang...) Onenessound, dat hij in talrijke centra van Yoga en meditatie, festivals van nieuw bewustzijn en spirituele leraren Mata Amritananda Mayi fungeren zou, Kali Bhagavan of Anandaguiri, en dat zou snel zeer bekend ook internationaal.

Wat is er gebeurd met Onenessound?
In Onenessound was er een zeer duidelijke intentie bij te dragen tot het ontwaken van het bewustzijn. En vanaf het begin had hij een heleboel projectie en succes. Nu, na een paar jaar, heeft er interne veranderingen, maar we hebben nieuwe album dat is ongeveer te komen. Nou, twee schijven in werkelijkheid. Een is een simpel ding om te zien of het salvageable, omdat het werd opgenomen op de Biënnale van Banyoles die voorafgegaan van de Yoga-conferentie van Barcelona, en had een spectaculaire macht. De andere is een album dat we opgenomen in de Studio en ontbrekende postproducirlo, maar we weten dat dit alles tijd en geld. Ik hoop dat bij het verlaten van het uitstekende werk, op het hoogtepunt van de eerste.

En in de afgelopen jaren, je begint te spelen solo.
Ja, met de Kirtan hebben bleef ik werk altijd in de groep, maar ook in eenzame. Minder dan een jaar geleden, haalde ik schijf: Één stap naar toewijdingdat ben ik in New York, een uitnodiging aan de ervaring van de Bhakti die ik heb geprobeerd om het werken met de juiste diepte te maken en ook om aandacht te vragen. Er zijn zeer goede solisten, zeer geïnspireerd instrumentale momenten. Het is een muziek die kan gelieve iedereen, degenen die al het, weten want het is een vreugde, en welke niet, als een manier om te impregneren met haar trillingen. En een jaar eerder kreeg Hang's droomNa het hebben van zijn spelen met een van de eerste hanguistas van de wereld, Ravid Goldschmidt, Hij leerde de basis voor de ontwikkeling van dit instrument.

Aan de andere kant, sommige vier jaar die heb ik gedaan deze concerten van muziek genezing of meditatie, tafels, didgeridoo, speelt hangen, harmonischen met diverse artiesten zingen. Ik heb onlangs gewerkt met Mark Pulido, die heeft reedescubierto de bilas of hoge frequentie campagnes, komen te begrijpen met de knie. Verenigen energieën altijd maakt dingen groeien. Ik hou van experimenteren met muzikanten die spreken van verschillende talen, die met verschillende geluiden, maar met maximale diepte en eerlijkheid spelen.

U doet momenteel enkele workshops die stem en ziel heten.
Ja, met hen uiten dat door middel van de stem die we met de ziel verbinden kunnen. Maar het is de ziel dat onze aandacht verdient op dit moment; stem opent de deur, als andere tools die ik gebruik. Ik wil dat mensen een ervaring, een echte ervaring, zijn in contact met de goddelijkheid, van een menselijker en meer onschuldige manier, zonder verwachtingen, zonder te proberen om het even wat; gewoon verlaten die energie om wakker te worden en het verlaten van dat deuren en de belemmeringen die zijn gesloten open.

Wat is de belangrijkste van de Kirtan?
De houding, beseffen dat als u, in een onmiddellijke en gemakkelijke manier wilt, u kan alles. Normaal gesproken, wanneer jij Kirtan en er zijn mensen die hem niet kennen, ziet u dat het is moeilijk om in te voeren aan het begin, en het is omdat wat de Kirtan maakt u rechtstreeks verbinding te maken met geluk. En we die we weerstaan enorme geluk, als dat wat is meest met alle de ziel hunkert. De volwassene is erkend als zodanig dat niet verbinden met het kind. Wij maken duizend cursussen en dingen te zoeken voor dat kind en in feite de zoekactie wordt beëindigd wanneer u er rekening mee dat je de enige afgesloten dus dit kind kan bloeien en in je leven. En de Kirtan verbindt u rechtstreeks met dat kind, maar uiteraard van de volwassene en zingen tot God, dat is waarschijnlijk een van de meest krachtige dingen die er bestaan.

U uitleggen meer?
Ik denk dat we zijn op zoek naar God in al onze acties, maar we weten het niet, we zijn zich niet bewust van het. Wij zijn ondergedompeld in een wiel dat geen einde heeft. De geleerden noemde het het Samsara, ook bekend als Laia, Maia, de illusie. Kirtan komt uit uw oude naam, Kirtanam. Nam is de hoogste waarheid, God in zijn zuiverste vorm. Het is een natuurlijk proces dat begint te gebeuren, zingen en prees God, God, die alle is, de Schepper en de schepping. met andere woorden, ons. Kirtan ontwaken dit bewustzijn in menselijke wezens die we verbinding met de bron. Dat is de meest krachtige ding.

Als bhakti Yogi, doen andere manieren die u denkt dat er in het dagelijks leven van het verbinden met de Goddelijke Bron?
Eerlijkheid met één is zelf. Wanneer je boos bent, wilt u niet gelukkig; U gaat ermee akkoord dat u boos bent, diep woont de woede en u zult zien dat het is genezing. En als u tevreden bent, het leven, niet u onderdrukken. Wanneer je verdrietig bent, en je voelt alleen ervaringen diep wat is dat, realiseert je je dat je aan het doen zijn acties naar de externe of interne redenering te ontsnappen aan die ervaring. Eerlijk zijn met wat je op dit moment doet is dat meer verbindt ons met God. Het probleem is dat we aan God worden gescheiden, alsof het een entiteit buiten ons.

Hoe definieer je God?
Wanneer ik spreek van God ik bedoel wordt volledig in leven, worden wie je bent. Een boom is een boom; een kat is een kat. De mens is de enige die probeert voortdurend iets dat hijzelf niet. En het is omdat we de dual verstand, gefragmenteerd, hebben gescheiden. Zingen mantra's open-heart, met verlangen, met passie, dat scheiding, dat is een illusie, smelt alsof het honing. Het is dat, zonder het te beseffen, u in dit proces.

Wij verkeren in een moeilijke tijd. Wat kunnen we doen om het beter en die heeft geen invloed op ons zo veel tijdens deze collectieve waanzin waarin we worden ondergedompeld?
Anderen helpen. De service maakt anderen om te beseffen dat ieders geluk geluk van zichzelf is. En ik zeg niet te verwaarlozen iemands eigen. Op een vliegtuig, ze vertellen u wanneer om uw kind te redden eerst u zet de zuurstof masker. Maar er iets dat de wijze mannen delen, de seva of dienst belangeloos op anderen is. Dit heeft te maken met solidariteit en het echte doel is om de mens als een samenleving: het geluk van anderen, je je realiseert dat als je glimlach aan anderen u ook u hebt glimlachte en uw geluk toegenomen honderd keer. Het is de magie van making love, zonder iets te verwachten in ruil. Dus, plotseling u beginnen af te vragen waar die liefde komt en u beseft dat er iets meer, en dat niemand niet vertelt moet u of u om het te lezen in een boek. Niet zelfs te denken.

Ook jij Kirtan en Bhakti Yoga lerarenopleiding. Kunt u vertellen ons welke scholen of centra?
Een is dat voor een Yoga, een ander met Arjuna, Julián Peragón. Plus twee van de internationale stichting van Yoga, de Yoga Ashram van Caldas en de andere met mijn vader.

Volgende afspraken met Ravi Ramoneda

Kirtan in Yoga met Gracia (Barcelona) en Workshops over de stem en ziel in Barcelona, Madrid, Lanzarote, Zwitserland en Duitsland. Wij zullen u informeren.

Ravi wordt muzikaal begeleid in zijn internationale tour 2013 naar Daniel Lumera, schepper van zonne-bewustzijn en schrijver van De code van het licht.

Aankomende concerten van de Onenessoud: Yoga-conferentie van Barcelona en op festivals: München, Genève en Freiburg.

www.raviramoneda.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , , ,
Door • 14 Feb, 2013 • sectie: Interview