Presentatie van de hindoe Federatie van Spanje

Onlangs werd gepresenteerd in Madrid Spanje hindoe Federatie (EHF). De ceremonie werd bijgewoond door verantwoordelijk voor culturele aangelegenheden van de Ambassade van India in Spanje, Ashwin Bhaskaran, directeur van de Stichting van pluralisme en coëxistentie, Fernando Arias Cangas, de directeur van het Observatorium van het religieus pluralisme in Spanje, Puerto García Ortiz.

FederacionHindu

Onder de meer dan vijftig gasten waren voorzitters en leden van het Hindoe religieuze verenigingen, evenals persoonlijkheden uit de wereld van cultuur en aanhangers van het hindoeïsme. Onder de gasten van eer aan Swami Satyananda Saraswati, Meester van de advaita vedanta en de Vice-voorzitter van de EHF Swami heeft Als vertegenwoordiger van de Association for Krishna Consciousness, Hridaya Chaitanya Dasa, Lid van de International Board voor ACK, Gopala van het centrum van de Sivananda Vedanta in Madrid Lal Chandnani namens de Gemeenschap sindhi en Jhulelal tempel in Madrid en Antonio Mínguez, Erevoorzitter van de boeddhistische Federatie van Spanje.

Het evenement begon met de traditionele verlichting van dipas of olie lichten, terwijl Lakshmana Dasa, priester Srivaishnava, herhaalde Vedic mantra's. De swamis, het gasten van eer en voorzitters van de stichtende verenigingen, stel het licht van kennis en aangeboden respect Sri Ganesha open wegen en wegnemen van belemmeringen voor de FHE.

Dan neem ik het woord de vertegenwoordiger van de Ambassade van India, die zei dat naast een religie Hindoeïsme dat een manier van leven met meer dan 5.000 jaar, en namens de ambassadeur en de regering van de India feliciteerde de FHE voor het initiatief is van de vereniging van verschillende scholen van de Sanata Dharma. Later de directeur van de Stichting van pluralisme en coëxistentie gewezen op de inspanningen van de Spaanse regering het recht op vrijheid van godsdienst en de vorming van lokale besturen in het fenomeen van de religieuze diversiteit te waarborgen.

Tot slot, de Voorzitter van de Indiase Federatie van Spanje, Ceuta hindoe priester spreken Juan Carlos Ramchandani (Krishna Kripa Dasa), die nam een rondleiding door de geschiedenis van het Hindoeïsme in Spanje, het verschil tussen Indiase en hindoe, de huidige situatie van de niet-officiële erkenning door de overheid uitgelegd. Hij sprak van doelen gesteld om de middellange termijn: de wettigheid van huwelijken door de hindoe ritus, crematies, toegang tot gevangenissen geestelijk bij deze gedetineerden die vereisen, toegang tot de ziekenhuizen voor de geestelijke ziek zorg, overdracht van lokalen of ongebruikte grond te Hindoe tempels, helpen bij de ontwikkeling van het onderwijs op het hindoeïsme. Een andere doelstelling van de EHF is de zorg ervoor behouden de oorspronkelijke leringen van yoga en vermijden de voortdurende desacralisatie en aantasting van deze discipline, dat deel van de zes filosofische systemen in het Hindoeïsme (triest Darshan uitmaakt).

Op dit ogenblik de FHE is het verstrekken van juridisch advies voor de overgang naar religieuze entiteiten aan verschillende gemeenschappen en Hindoe tempels die zijn geregistreerd als culturele entiteiten. Volgens de Spaanse wet, om een religieuze entiteit met alle rechten en verplichtingen moet worden geregistreerd bij het ministerie van Justitie.

Vier andere verenigingen zijn in het proces van toepassing voor de inwerkingtreding van de Indiase Federatie. In Spanje zijn er meer dan 40.000 mensen die de praktijk een vorm van het hindoeïsme.

Het gaf manier om de prestaties van Sharmini Tharmaratnam, gerenommeerde danser van Kathak (traditionele dans in het noorden van de India) die tot de gharana (school) van Jaipur behoort. Hij speelde dansen ter ere van Lord Krishna.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken: www.federacionhindu.com


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 23 Jun 2016 • sectie: Evenementen