Wat is meditatie?

Het voornaamste doel van de meditatie is om onze diepste werkelijkheid waarnemen. Dit wordt soms verward met een soort idee van perfectionisme dat via de praktijk wij zou worden steeds beter. Maar dit is een vergissing. Ons echte wezen is niet iets dat moet worden vervaardigd of gezuiverd maar dat is wat we zijn, mediteren, of kan niet goed of slechte mensen, wij zijn geestelijk of niet.

Vanuit het perspectief van de meditatie, negeren wat wij werkelijk zijn is de oorzaak van al onze frustratie, ontevredenheid en ongeluk. In feite, zijn het lijden, de goddeloosheid en onwetendheid direct gerelateerd aan de onwetendheid van onze essentie.

Daarom, terwijl we onwetend van onze werkelijkheid blijven zullen we kwetsbaar voor ongeluk, geen kwestie hoeveel we mediteren, Ken therapieën of praktijk genezing. Alleen onthullen wat wij werkelijk zijn, zullen volledig gevrijwaard dalen in het lijden en op hetzelfde moment, wanneer we live vanuit onze primaire werkelijkheid niets van wat er met ons in het leven gebeurt kan laten lijden. We moeten onthullen en bewust van te zijn dat de meeste zich niet bewust van onszelf, onze essentiële aard zijn maken.

Door John Manzanera

Wie is

Getraind in filosofie, meditatie en boeddhistische in Azië en Europa, was monnik van de Tibetaanse traditie voor 12 jaar, de Dalai Lama Lama Yeshe en Lama Zopa Rinpoche en Geshe Jampa Tegchok zijn belangrijkste leraren.

Hij is een klinisch psycholoog, diploma in Gestalt Psychotherapie en getraind in integratieve psychotherapie met Claudio Naranjo (SAT programma). Het is het onderwijs cursussen van meditatie voor meer dan 25 jaar. Hij stichtte en regisseert de school van meditatie in Madrid.

Hij is auteur van boeken als het plezier van meditatie (Ed. Dharma), het oog van de meester (Dharma), de ontdekking van sereniteit (Martínez Roca).

www.escuelademeditacion.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 26 Sep, 2012 • sectie: Meditatie