Yoga en de ideale temperatuur

Wij delen dit artikel onlangs gepubliceerd in de sterk aanbevolen blog voor uw interesse en nieuws buurman zoon. Een dagboek van spirituele reis ', uitstekend geschreven door Naren Herrero.

Bij Bikram Choudhury, de uitvinder van de beroemde stijl hot yoga, hij wilde rechtvaardigen de aberratie van het beoefenen van houdingen in een sauna bij 40 ° C zei dat wat hij zocht was te emuleren, kunstmatig, de Indiase tropisch klimaat, dat traditioneel beoefend Yogi's. Natuurlijk is er altijd geweest een zeer ascetische tak van Yogi's die hun boetedoeningen waren in de volle zon en zelfs in de buurt van het vuur, evenals enkele die halfnaakte, hun praktijken in de sneeuw van de Himalaya.

In feite, als de meerderheid van de yogi's traditioneel in de bergen woont het is niet alleen op zoek naar eenzaamheid maar ook misschien iets fris, zoals de praktijk van yoga een krachtige innerlijke vuur genereert. Natuurlijk, het klimaat van de India vaak kunt herinneren ons aan een sauna of nog erger, en om die reden - onder andere - veel yogi's kiest u uren Dageraad en schemering Als de meest bevorderlijk voor hun praktijken.

Dit probleem doet zich voor omdat er in de noordelijke halfrond week wordt gevierd op de zomer zonnewende, en ook de internationale dag van Yoga. Het probleem is dat met de komst van de zomerzonnewende naar Barcelona, andere dan besteden de dag praten over de hitte, ontketende noemt van een vriend"de oorlog van de airconditioners", die worstelt om lucht naar de gewenste temperatuur; een oorlog die gewoonlijk winnen dat blijkbaar kan niet staan een jota van warmte.

Daarom, hoewel de straat gaan met korte broek/rok, broek of slippers, bij binnenkomst van het kantoor, een winkel of bus moet haven om niet bevriezen. Dus een treedt de vreemde paradox die klagen over de warmte buiten en koude binnen... en dan zeggen ze dat het was God die deze onvolmaakte wereld.

Barcelona in de zomer warm kan worden, maar we zijn het niet over de Mysore of Varanasi. Veel beoefenaars van yoga hebben echter een sterke behoefte om te schakelen op de airconditioning tijdens lessen (blower niet bereiken...). Precies het tegenovergestelde van de Bikram Yogadie op zijn beurt is populair omdat het geeft het gevoel van de meeste werk het lichaam, omdat men voelt dat zij met zo veel zweet meer toxinen brandwonden en, vooral, omdat veel mensen doen in een poging om gewicht te verliezen. Vervolgens, wat waren we? Warmte of koude?

Zoals ik eens geschreven heb, zeggen klassieke teksten dat de uiteinden worden niet aanbevolen, en in feite de Gheraṇḍa Saṃhitā, een beroemde middeleeuwse handboek van haṭha yoga, zegt dat de praktijk van yoga beginnen in zomer of winter "alleen brengt ziekte". Daarom is het raadzaam om te beginnen "in het voorjaar of in herfst" (V.8-9).

Mijn meester Sri Dharma Mittrameer dan de temperatuur, zegt dat het belangrijkste is dat de ruimte van de praktijk geventileerdHoewel een zweet de circulerende lucht drogen het zweet en dat is beter dan het zweten met airconditioning (en moetend bedekken met een deken om Śavāsana). Om deze reden Dharmaji, op de zesde verdieping van haar escuela-templo in Manhattan vaak verlaten geopende vensters, terwijl het zo nu en dan komen de sirenes brandweerman, luidsprekers en andere straat geluiden.

In een stad met minder wolkenkrabbers zoals Barcelona en zeer dicht bij de straat studies zou de geopende vensters zo luidruchtig dat, in het algemeen moet u fan of een optie van de airconditioning.

Een van de nadelen van het gebruik van airconditioning aan praktijk yoga is dat de airconditioningsystemen vaak chemische stoffen gebruiken (ten minste voor desinfectie) en in een praktijk waar ademhaling is zo belangrijk, en soms, diep, het is niet ideaal om te ademen niet lucht. Uiteraard in de stad geen lucht is zuiver, maar als ik kan ik verkies om af te sluiten de airconditioning, tenminste in het deel van de Pranayamaformele.

De nadelen van het gebruik van de airconditioning is een waardoor uw "tempel doorgang". Elke persoon is anders, maar als voordat de eerste hitteberoerte alle we toevlucht zochten in de koelte van de kunstmatige airconditioning, dan lopen in de straat bij kamertemperatuur wordt het een marteling en we willen allemaal om naar onze bestemming goed gekoeld (hetzelfde zou kunnen gebeuren met de winter en de verwarming). Deze ontsnapping naar "het aangename" syndroom heeft de mens in een eeuwige ontevredenheid. Altijd wachten op vrijdag, vakantie, pensionering te komen...

De yoga teksten herhaald overal dat eerlijkheid is een fundamentele deugd rust te vinden. De Bhagavad Gita (VI.7) het zegt:

"Voor hem dat als hetzelfde is verlopen en de sereniteit heeft veroverd,
aan hem is de Opperste geest altijd aanwezig
de warmte en kou,
het plezier en de pijn,
ter ere en dishonor".

En praten over de kwaliteiten van de Yogi is)XII.18-19):

"Die gelijk is aan de vriend en de vijand (...)
Als de warmte en kou,
in geluk en ongeluk,
ontdaan van alle gehechtheid (...),
tevreden met wat je gokken bijdrage u... "."

Dit vermogen om evenwicht tegenover eindigt is een van de belangrijkste doelstellingen van yoga en is daarom een van de elementen van het klassieke pad van Yoga pratyāhārade "intrekking van de zintuigen" of 'sensorische abstractie'. Praten over de controle van de zintuigen en de geest zegt de Gheraṇḍa Saṃhitā (IV.5):

"Wanneer de geest in contact met iets warm of koud komt, het verwijderen van daar en zet het onder controle in het zelfbedieningsrestaurant."

Natuurlijk, dit beginsel voor het beheersen van de zintuigen kan worden toegepast op de hot yoga, dus is het belangrijk rekening te houden met de balans tussen uitersten, in dit geval het evenwicht tussen de ontwikkeling van matigheid en de overmatige inspanning of een andere handeling die schadelijk zijn voor het lichaam.

Tot slot, als het zomer en warm weer is normaal één zweet, een beetje doen yoga, ten minste onder normale omstandigheden. Als je dat doet Bikram u zal alle groene sappen die is dronken in de week zweet en als u teveel airconditioning zal zweet minder dan het zou moeten zijn. Uiteindelijk, zweet is een zeer nuttig voor de Yogi-parameter (afgelopen weer) tot ons spreekt van onze staat tijdens de training.

Ik ben zweten, maar enkele jaren geleden veel meer zweten en vroeg toen Dharma Mittra of dat normaal was. Hij gewoon vertelde me dat het zweet "onnodige stress" was en dat als een vermindering zou worden tijd leerde "relax in de positie"; het gebeurd als ik ging dieper in mijn praktijk. Dat ja, zo niet ik krijgen in een sauna bij 40 ° C ter gelegenheid van de zomerzonnewende.

Als u deze blog zeker kan u interesseren de Cursus van de filosofie van Yoga dat geeft Naren Herrero in Barcelona vanaf 30 September 2017. Cursus details, klikt u op Hier.

Originele artikel: https://hijodevecino.net/2017/06/20/El-yoga-y-la-temperatura-ideal/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 3 Jul 2017 • sectie: Favoriete blogs