Herinneringen / en 3

Wat te doen met de herinneringen van het leven? De onthullende geschiedenis van de Yogi-Jaigīṣhavya. Schrijft David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu), traditionele leraar van Advaita Vedānta. (Zie de) eerste deel en de tweede deel)

Het verstandig Āvaṭya glimlachte en zei: ´Esta reactie is het resultaat van uw diepgaande analyse en introspectie. Toen ik aankwam, werden gewoon vertellen uw latente karma, willen hen te trekken terug om opnieuw uw resulterende ervaring van uw acties. Nu hebt je bereikt wat goede ervaring. Versterken door deze waarheid:

-Alle prenten zijn pijnlijk. Alle wezens gevangen in de stroom van karma zijn gebonden aan het ervaren van pijn.

-Desidentificar u van uw karmas. Laat zien van de ´yo ik ben die handelt, die waarneemt en ervaringen van verschillende dingen transformandose´.

Omvat ´yo die ik zuivere kennis, de waarnemer zonder transformatie van de waargenomen die transformeert ben, dat wil zeggen, van de geest-lichaam waar ik woon en wat dit doet, waarneemt, ervaringen in wat wij mundo´ noemen.

Zie hoe de bekende verschijnt en verdwijnt in de altijd aanwezig en altijd dezelfde kennis. Wat heet is en is niet meer komen en gaan is altijd aanwezig en altijd het zelfde bestaan.

Aan de make u bewust van uw onderbewust en spoken die u bij de aanblik van de immense verscheidenheid van latente Karma waren terug te gaan naar het versterken van de idee van uw eigen in uw acties. Dat Word je in wat je doet. Dus hekken de oneindige veld van je wezen, afeas waarheid.

Uw angst over het resultaat van uw acties zuur te maken u terwijl het dragen van de bijbehorende acties uit. In de actie in die u niet het gewenste resultaat kunt, maakt uw frustratie (uw woede) je ellendig. Maar zelfs uw bezorgdheid om de gewenste resultaten maakt u ook miserabel. In deze zin, werden alle acties die u hebt altijd uitgevoerd getint met impressies van ellende, pijn, afhankelijkheid en kwetsbaarheid. U moet begrijpen dat alle karma die inherent zijn aan armoede bevat

Om deze reden is één van de meest krachtige geestelijke praktijken altijd het gevoel van de aanwezigheid van God (īśhvara-pranidhana of), de schoonheid van de wereld, de liefde, het zaad van de absolute kennis, de eerste goeroe, naar totale vrijheid - beroepen zonder grenzen van ruimte (alomtegenwoordige), tijd (eeuwige) en organen (interieur van alle wezens worden)-, die in alle delen van het heelal libertarian en serveer hem in actie-, woord- en pensamiento-emocion, in plaats van acteren voor het ellendige ego, door zijn eigen beloning in de vorm van kortstondige en onzuiver ervaring, ellendig kruimel van de perfect mooie.

O Heer, u weet wat er in mijn hart. Ik ben hart omdat u zijn kloppend. Op zoek naar jou vond ik mezelf.

Bijvoorbeeld, zien we in Yoga soetra's II.1:

"De actie in Yoga ´kriyā-yoga´ is:

-ascese ´Tapas´ (live in het verzakingsrecht van het alledaagse en de discipline van de eisen van het lichaam op zoek naar spirituele perfectie),

studie van de Schriften (´Mokṣha Śhāstra´, vrijgeven als de) Upaniṣhads, Bhagavad Guītā, Yoga Sutras, enz.) en japa (mentale recitatie van een mantra met liefde en verlicht bewustzijn) ´svādhyāya´; en

-overgave aan God (bieden zowel acties en hun resultaten aan God) ´īśhvara-praṇidhāna´. " (tapaḥ svādhyāyeśvara-praṇidhānāni Kriya-yogaḥ |).

´El ware kennis ligt niet in het kennen van je karma, uw thuis, enz. Het is niet over te oordelen de karmas voor verzoeting hen, hen te zuiveren, en geven de beste resultaten, altijd geconditioneerd en efemere ', bleef Āvaṭya. ´De Volg deze vragen van hoe, wanneer, waarom het zich voordoet de eerste karma gekleurd aandoening, etc. en deze acties willen zuiveren van sommige latente karma, niet bereiken om het even wat echte, definitieve. Alleen make-up die u afea met uw tranen naar de zon die je laat uw pathetische zien uitgehongerd staat. Echte kennis is te weten de aard van alle karma, actie en de uitkomst daarvan, die pijn, want het is het gevolg van onwetendheid of valse identiteit met diegenen die handelen, dus steeds effectief in degenen die handelen onder voorbehoud van de resultaten van haar optreden. Alles wat gemaakt is van nature kortstondige Het is niet permanent. Het is niet, daarom is de aard van een zelf, de realiteit van een, voor wat verloren is, het zal, en stopt.

Breken van deze valse identiteit, zal het beluchten van de velo Māyā (superpositie van de veelheid, dat wordt weergegeven, beweegt en verdwijnt in het bestaan van wat bekend is in de kennis, gevormd door drie kwaliteiten ´guṇas´: sattva - licht, vrede, geluk, rajas - actie, roeren- en tamas, duisternis, stagnatie, cover) en toegang tot het directe en onmiddellijke kennis (net als ik, dat wil zeggen, niet als een object) van iemand die zichzelf kent , omdat hun aard kennis is. Zodat u volledig weet: altijd aanwezig, gelijk en zonder de bijbehorende concentratiegrenzen. En alleen deze kennis bevrijdt je van de effecten van de latente karma, van elke beperking. Het bevrijdt je van de beperkte ervaring of saṁsāra, het wiel van de dood na de dood, hun oorzaak (verslaving, verwarring) en hun gevolg (pijn). Als jij niet aireas het velo Māyā, is dit een donkere verstikkende mantel zo behendig als de duivel, die zich voordeed als een beurs van licht en kleur. U moet de navelstreng die banden van je wezen met de actie keer knippen: het individu, de andere, actie en het resulterende gevoel. ´

Āvaṭya, zitten naast de open ziel van Jaigīṣhavya, ging verder met zijn opleiding voor enige tijd: ´Siempre dat maakt je lijden een geheugen of prikkelt u boeit u of stimuleert, is uw bijlage is dat latent karma namelijk energie die geeft. Het neutraliseert nu, direct, dat karma met de kracht van niet-gehechtheid. De bijlage is als voedingsstoffen die nodig zijn voor een zaad te ontkiemen. Wanneer u stoppen met het geven van deze voedingsstoffen, het zaad van de latente karma verliest de macht die groeien in de vorm van bestemming. ´

Het detachement van de ´vairāgya´ is het vrij genot (= niet-verslavend) van de objecten van de zintuigen en het geheugen. Detachement is niet het doden van de emoties en steen (als is te gevoelig, bewust) geworden, maar dat de emoties je niet je vermoorden. Niet sterven in het leven. De doden doen niet over hun doden begraven.

´Pero sommige van deze latente karmas zijn zo sterk dat, zelfs als u niet hen een bevestiging op een bewust niveau, u de manier vindt te manifesteren als een bestemming. Daarom, met betrekking tot deze karmas zo krachtig is niet genoeg om te blijven niet gehecht aan hen. De praktijk van niet-gehechtheid is een passieve meting van preventie: werkt alleen ten aanzien van de zwakke karmas.

Te neutraliseren de effecten van deze krachtige latente Karma, je moet jezelf te wijden aan een methodische praktijk (contemplativa-meditativa concentratie in wie - bewustzijn zelf, zuiver; of in God; Kortom, de alomtegenwoordig zijn en altijd dezelfde, onveranderlijke aanwezigheid met wijzigingen van verschillende instanties en hun acties in verschillende ruimtes en tijden), die heeft intensief en continu, zonder onderbreking. Tijdens deze praktijk zal samenbrengen van alle uw macht van en bepaling (saṁkalpa śhakti), ongeacht hoeveel obstakels moeten worden geconfronteerd. Daarom, detachement (vairagya) (concentratie en meditatie) praktijk (abhyāsa) zijn methoden om zich te ontdoen van uw latente karma. ´

Ze zeggen dat de Yoga soetra's (I.12): "Door de praktijk (concentratie, meditatie) (abhyāsa) en detachement (vairagya) Deze [amendementen en de geestelijke veld ´chitta vṛittis´ operaties] zijn vastgemaakt (concentratie in degene die stopt de agitatie en geestelijke Vice, en tot slot de chitta vṛittis worden bewaard, los in de oorzaak, dat wil zeggen, gesmolten ondoeltreffend worden in de eigen bewustzijn en de ultieme realiteit) (nirodha)." (abhyāsa-vairāgyabhyāṁ als-nirodhaḥ |)

Maar het moet worden een intense en continu praktijk zodat geven solide fruit en zo spoedig mogelijk. De praktijk van Kriya yoga (ascese, studie, japa en levering - toewijding - God) zal verzwakken de vijf benauwingen ´kleśhas´ (onwetendheid, verkeerde idee van mij, bijlage, haat en angst voor een experimentator en actieve onderwerp ophouden) en daarom opent de mogelijkheid van concentratie (samādhi): "Zijn [Kriya-yoga] wil verminderen de kleśhas en produceren (Express) samādhi." (samādhi-bhāvana-arthaḥ kleśa-tanū-karaṇa-arthaś-ca |) (ibid II.2).

Na het aanraken van de ziel van de Yogi met dit onderricht, werden weggenomen de verwarring en de somberheid van de Jaigīṣhavya en de Āvaṭya verdwenen. Hij verdubbelde zijn inzet voor de spirituele praktijk. En het bleef tot op een dag werd de heer van de yogi's ´Yoguīśhvara´, volledig vrij van alle de karmas en hun vruchten. Gratis, dus beperkt bestaan (saṁsāra), haar oorzaken (verwarring) en effecten (pijn).

Dank u heer voor het leven voor mij de gelegenheid geeft om te groeien, om liefde en waarheid te kennen, het is u aan u, de oprichting en mijn eigen bestaan, tillen de sluier van wat wordt waargenomen, wordt weergegeven, beweegt en verdwijnt, desidentificando me met wat wordt omgezet, om te weten van de waarheid van de waarheid, dezelfde kennis die rechtstreeks en onmiddellijk, net als ik, begrijpen zonder te breken, weet hoe veel bekende en onbekende, in het verleden, heden en toekomst.

Jaigīṣhavya schreef in zijn memoires.

David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu). Traditionele leraar van Advaita Vedānta. Licht van de Schrift - de traditionele school Advaita Vedānta

Voortgezet onderwijs "traditionele studie van de geschriften van Advaita Vedānta en Yoga-Sāṅkhya - de kennis van het zelf"

http://luzdelasescrituras.wix.com/escueladevedanta

Voortgezet onderwijs:

Traditionele studie van de Schriften van Advaita Vedanta en Yoga Sāṅkhya - de kennis van het zelf. Traditionele, ervaringsgerichte en systematische, diepgaande studie van de Mokṣha Śhāstra, Region-Ciencia en kunst van totale bevrijding: Sāṅkhya Kārikā, Yoga Sutras Viveka Chūḍāmaṇi, Bhagavad Guītā, Upaniṣhads en Brahma soetra, met de belangrijkste opmerkingen (Śhaṅkarāchārya, Vyāsa, Madhusūdana Sarasvatī, Vāchaspati Miśhra, Gauḍapāda, Hariharānanda Āraṇya, Vijñāna-bhikṣhu, Bhoj-rāja, enz.)

Face to face: een weekend per maand, in Madrid en Barcelona. Ook binnen handbereik.

In uitvoering:

Yoga soetra's, Boek II ´Sādhana´

In Madrid: Yoga Shala Alcobendas / www.Ashtanga-yoga-Alcobendas.es / annayogashala@gmail.com

Yoga soetra's, boek I ´Samādhi´

In Barcelona: www.jivamuktiyogabarcelona.com / info@jivamuktiyogabarcelona.com

Panchadaśh, van Śhrī Vidyāraṇya Muni. Fundamentele tekst van Advaita Vedānta, voorafgaand aan de studie van de Prasthāna Traya ´Triple Canon´: Bhagavad Guītā, Upaniṣhads en Brahma soetra.

In Barcelona en afstand: luzescrituras@Gmail.com

Presentatie van David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu)

Was gewijd volledig tot de kennis van wordt sinds 2008 ging naar Rishikesh, Himalaya (India) en gaf met zijn leraar, Dravidāchārya Śhrī Rāmakṛiṣhṇan Swāmījī (Shastra Nethralaya Ashram), in de traditie van de Advaita Vedānta van Śhaṅkarāchārya; leerling Swāmī Sarveśānanda Sarasvatī en zijn leraar Swāmī Śhānti Dharmānanda Sarasvatī.

Zes intensieve jaren van voortdurende studie, ascese, levering, bezinning, meditatie, overpeinzing en ervaringskennis met een bevoegde leraar, ontving de bevrijdende wijsheid die zo compleet en origineel geschriften van de klassieke scholen van spiritualiteit en filosofie in India (ṣhaḍ-darśhana), naast Sanskriet onthullen. Deze kennis eindigt volledig ontkennen van zijn onwetendheid en dus kennis zelf, het auto-revela rechtstreeks en onmiddellijk als de echte mij en de waarheid van de wereld bekend en onbekend, verleden, heden en toekomst.

Deze worden schrift aangeduid:

-Advaita Vedanta

-Prasthāna Traya ´Triple Canon´ met het commentaar van Śhaṅkarāchārya: Bhagavad Guītā, belangrijkste Upaniṣhads en Brahma soetra's. De laatste met Bhāmatī, Vāchaspati Miśhra subcomentario.

Advaita Siddhi, Madhusūdana Sarasvatī, deel van de Prasthāna Traya Bṛihat ´Gran Triple Canon´.

Prakaraṇa granthas (secundaire teksten) als Viveka Chūḍāmaṇi, Śhaṅkarāchārya; Panchadaśhī, Vidyāraṇya Muni; Vedanta-Paribhāsā van Dharmarāja; Siddhānta-leśha-saṅgraha, Appayya-Dīkṣhita; Dakṣhiṇāmūrti-stotra ´Himno te Dakṣhiṇāmūrti´; Pancīkaraṇa; Tattva boddha; o Ātma-jñāna-upadeśha-vidhi.

Yoga soetra 's Patanjali met commentaar van Vyāsa, enz.

Sāṅkhya-Kārikā van Īśhvara Kṛiṣhṇa.

-De rest van de klassieke scholen (astika darśhana): Artha-saṅgraha (Pūrva Mīmāṁsā); Tarka-saṅgraha (Nyaya-Vaiśheṣhika).

-Grammatica van het Sanskriet (vyākaraṇa): Laghu-siddhānta-kaumudī van Varadarāja (traditionele vereenvoudiging van de Aṣhṭādhyāyi van Pāṇini).

Hij werd ingewijd in de traditie van de Yoga meditatie in de Himalaya door Veda Bhāratī, discipel van is Rama van de Himalaya (Swami Rama Sadhaka gras Ashram, Rishikesh) is. In deze ashram, hij begon te leren van de Schriften en meditatie, en de Dhyāna Gurukulam, de traditionele school van de ashram gecoördineerd.

In 2014 onderwijs het leven bracht je terug naar Spanje, direct beschikbaar maken van de volledige methode van kennis te worden onthuld in deze traditie, door middel van de voortdurende "traditionele studie van de geschriften van Advaita Vedānta en Yoga-Sāṅkhya - de kennis van het zelf" in Madrid, Barcelona en afstand.

Schrijft regelmatig in tijdschriften zoals Rollen van India, de regering van India; Yogaenred.com, Advaitainfo.com o YoguiOla.


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 4 Jan 2017 • sectie: Handtekeningen