Surya Namaskar en 12 namen

Surya Namaskara of zon aanhef bestaat uit twaalf sequenties die zijn van de meer dynamische yoga bij het begin. Haar praktijk biedt, net als de zon, een krachtige energie die naar het lichaam en de geest gaat, de asana in evenwicht te houden. Mayte Aguado schrijft)Maheshwari)

Foto: Kan stockfoto / mrFox

12 zijn posities die geschikt voor het activeren van de chakra's, zijn mits we de maximale concentratie bereiken, en de beste hulp is te vermelden van de 12 namen van de zonnegod, terwijl wij het uitvoeren:

 1. OM Namah Mitraya (ieders vriend)
 2. OM Namah Ravaye (geprijst door iedereen)
 3. Suryaya OM namah (de gids van alle)
 4. OM namah Bhanave (de gever van schoonheid)
 5. OM Khagaya namah (stimulator van de zintuigen)
 6. OM Namah Pushne (de sustain alles)
 7. OM Hiranyagarbhaya namah (de schepper)
 8. OM Marichaye namah (destructieve ziekte)
 9. OM Adityaya namah (de BEZIELER)
 10. OM Namah Savitre (Purifier)
 11. OM Namah Arkaya (radiant)
 12. Bhaskaraya OM namah (de Illuminator)

Het heeft een bewuste begrip die heersen in onze hoofden hebben. en draai ze rond het ademhalen, de plaatsing van het lichaam en bewustzijn, in twee kwaliteiten: bewustzijn van het zelf, haar werkelijke bestaan, en het tweede geweten te voelen van de ik ben, waar we onszelf identificeren met de universele, hun relatie en hun contactgegevens.

Krijgen deze twee graden van bewustzijn komt met de tijd zal in de praktijk dat bladen mark op het pad. Elk arriveert le op een manier: op een aantal het gaat plotseling, anderen geleidelijk en velen komen met hulp van oefeningen en praktijken.

Daarom is het zo belangrijk dat Surya Namaskar, omdat het helpt ons om te verkrijgen van de noodzakelijke en optimale vibratie om te voeden van positief denken, en door hun doorzettingsvermogen in tijd laten om te bereiken dat niveau van de frequentie waar de geest is rustig en de essentie van het denken is om lief te hebben.

Surya Namaskar biedt tal van voordelen, hetzij voor ons lichaam naar onze mening. Cop elke beweging te activeren van onze eigen zonne-revitalisatie, wordt een volledige yoga praktijk, het verzamelen van standpunten, ademhaling en meditatie in elke houding, vandaar de voordelen ervan.

Voordat u met de zon aanhef oefening begint moeten we rekening houden met deze 12 lokalen:

-Kleding en eenvoudige gedachten. Het dragen van comfortabele kleding, het vermijden van om het even wat die druk op onze tailles en geen onnodige accessoires die in uw praktijk bemiddelen.

-A maag iets zwaar, dat wil zeggen, om een goede praktijken en onze energie te activeren moet het hebben niet gegeten voedsel voor ten minste 2-3 uur voor.

-Eigenaar van uw tijd. Vind dat een schema in de praktijk kan worden een deel van uw dag tot dag. De beste tijd is om de zon, maar als je kunt u niet zal hebben om het te doen als de zon.

-Zoek de stilte. Voordat de leugen in savasana helpt het zich bewust worden van de ademhaling en ontspanning van ons lichaam.

-Alle manier moet iemand die het mogelijk zal maken. Het is erg handig om de begeleiding van een yoga leraar gekwalificeerd die u, naar behoren doorloopt kan, uitvoeren van de techniek, om te helpen je gedachten te houden op het heden, en versterken daarmee uw ervaring.

-Hebben een oprechte communicatie met de yoga docent aan te passen de groeten aan de zon aan uw fysieke conditie, aangezien er verschillende praktijken (zwangere, therapeutische, kinderen...).

-Smile, omdat de handhaving van een zachte glimlach ontspant het lichaam en geest, die u helpen om veel meer genieten in elke opeenvolging.

-Het begint langzaam om te zorgen voor stabiliteit in elke opeenvolging, om te gaan door het aansluiten van elke één van hen.

-Luister naar uw lichaam Als wil dat je te voelen. Zich bewust zijn van elke sequentie; Laat het stromen langzaam in u; alleen krijg Kopersbescherming tot waar hij kan bereiken en dan een beetje meer uitrekken. Het zal geleidelijk verbeteren de flexibiliteit van het lichaam. Met behulp van de adem als een referentiepunt: Wanneer spieren is licht en lang beginnen om te ontspannen, maar als het is onregelmatig, betekent dat u teveel veeleisende.

-Verlicht spanningen met de dampen. Haal diep en lang exhalations te sluiten adem, lichaam en mind gemakkelijk en moeiteloos.

-Je bent uniek. Vermijd Vergelijk jezelf aan andere deelnemers in de klas, omdat elk lichaam uniek is en de ervaring afhankelijk van de persoon is.

-Met 5 ronden Je kunt de energie en de transformatie in je voelen. Wanneer u klaar bent met uw praktijk van Surya Namaskar draagt u zorg voor hart en hoopt dat ontspannen naar Savasana minuten afkoelen van het lichaam en versterken de energie geproduceerd tijdens de training. Ten het zal u volledig ontspannen uw geest en lichaam moeten wijken voor volledige concentratie aan het begin van de asana's helpen.En als er tijd alleen voor de groeten aan de zon. Het zal u helpen om dat regelmaat die volgens de oude teksten, produceert lange levensduur, efficiëntie, sterkte en verbetering van de gezondheid in het algemeen houden.

De zon, die grote vriend die ons leven geeft; zonder dat, zou het leven op aarde niet bestaan. Praktijk Surya Namaskar maakt de energie wakker worden en flow in je.

Geef u tien minuten en laten we beginnen:

 1. Zet je aan de rand van de mat, voeten samen en inademen, schouderbladen terug, uitademen recht en met borst en rechtop kolom, Vooruitblikkend om samen uw handen voor de borst waar het hart (houding van gebed met betrekking tot de zon).
 2. Inademen en lift uitrekken van handen en armen (niet de schouders), samen met het houden van de handen en bogen naar achteren zo ver als je kunnen, maar niet gedwongen.
 3. Adem uit en neemt uw handen aan voeten je voorover op de taille, je benen zo recht mogelijk te houden. Vervolgens download en probeer om hen te houden in de buurt van de knieën. Als je niet erg flexibel, buigen de knieën, totdat u deze elasticiteit die u om het toestaat te krijgen.
 4. Adem in en zet uw handen in de bodem. Lager terug de heupen en rek het linkerbeen zo veel mogelijk, waardoor de tenen van de voet en de knie aan de grond te raken. Terwijl je rechterbeen vergooid hebben in crouching staat, waardoor je rechterknie te komen naar de borst. Houd uw handen op de grond, rechte armen, buigt zijn hoofd naar boven en naar achteren, alsof je kijkt naar de hemel.
 5. Vangen en het rechterbeen voor het ontwerpen van een tabel in uw hele lichaam te rekken.
 6. Uitademen en lagere je knieën de grond lichtjes te raken. Lage en voert front en borst op de grond, houden van uw heupen licht verhoogde.
 7. Adem, strek de armen en liften de borst omhoog en overkoepelende haar hoofd terug als je naar het plafond kijkt. Voeten en knieën moeten rusten op de vloer terwijl het zijn armen houden de rest van je lichaam.
 8. Adem uit en zonder te bewegen verhoogt uw handen het bekken. strekt de benen en probeert te plant je hielen op de grond terug het brengen van de heupen. Maak het hoofd kijk naar je knieën, Nou hier strekken van je rug.
 9. Adem in en herhaalt de nummer vier positie, maar zich uitstrekt van het andere been (eerst buigen het linkerbeen en de linker voorste voet op de grond). Houd uw handen op de grond, je heupen naar beneden brengen terwijl u verplaatst de borst en hoofd naar voren, zodat de linker knie naar de borst, en dan zijn hoofd naar boven en naar achteren buigt.
 10. Adem uit en handen op zijn plaats houden terwijl je het recht achterkant been draagt zodat er parallel met het linkerbeen. Met beide voeten plat op de vloer, houd je benen recht, het lichaam buigt in de taille en voorhoofd - als je kunt - is gebaseerd op de knieën.
 11. Inademen en verhoogde romp, armen en handen omhoog en boog je rug naar achteren.
 12. Uitademen en Ponte rechte / per en lage armen en handen parallel aan je lichaam.

Wij menselijke wezens zijn een centrum van bewustzijn in een leven van het heelal. Onze ziel heeft moeten klimmen vele stappen alvorens onze huidige stadium van ontwikkeling. En we moeten veel stappen meer klimmen voor het vrijgeven van ons omhulsels, na het voltooien van onze geestelijke structuur van alles wat we hebben eerder geweest, al onze ervaringen en de wereld, waarvan wij deel uitmaken.

Ademen, stromen en houdt in de praktijk van Surya Namaskar.

Maheshwari (Mayte Aguado). Yoga leraar gecertificeerd door de Sivananda school in Rudraprayag (India). Leerling van Fernando Diez. Medewerker van de stichting Vicente Ferrer en leraar van yoga in Guadalajara.


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 12 Dec 2016 • sectie: Handtekeningen, Praktijk