Waarom kan yoga doen voor zoveel dingen?

Mij is een beetje bezorgd over die korte virale video's die u een groot aantal voordelen aan yoga zonder minimaal verklaren gebied waarom werken en, vooral, wat is echt. Niet moeten ze Yogi's en deskundigen duidelijker over praten? Pepa Castro schrijft.

beneficios-Yoga

Voldoende rationele eenieder die weet niet goed yoga, zullen worden ondervraagd om te zien deze video's: "Hoe is het mogelijk dat enkele houdingen mijn stress, mijn droom en mijn seksleven verbeteren? Iemand ik nemen dwaas". En ik veronderstel dat dat, in de beste gevallen, ik denk dat deze yoga is als de heksen, en die niet verloren iets bewijzen...

(Dit is een voorbeeld van een van deze video's:)
https://www.facebook.com/mott.social/videos/202768623492561/)

Het waarom...

En er zal worden degenen die al die beloftes van voordelen op voet juntillas worden gemaakt en wijs yogalessen als die wil krijgen van aflaten voor de hemel: met vertrouwen blind... en de duidelijke bedoeling te stoppen met de volgende maand als de billen zijn niet verhard of crises van angst blijft bestaan.

En is dat het minder leunt meer kwaliteit van de openbaarmaking op waarom "loopt de yoga"dat wil zeggen, op de specifieke gevolgen van hun technieken voor de verschillende systemen van het lichaam, zo er zijn al zoveel onderzoeken en studies waaruit harige en signalen van de doeltreffendheid ervan. En we angst dat zelfs veel instructeurs en yoga leraren om deze informatie nauwkeurig.

.. .en wat

Maar het ergste is dat al deze korte video's en zinnen over de voortreffelijkheid van de yoga die netwerken draaien, wordt goed-intentioned, vergeet het belangrijkste doel van zijn leer, die de realisatie van het zelf. En dat is waarom het gebeurt? Misschien te wijten aan de eenvoudige gebrek aan kennis door degenen die hen maken. Maar verzekeringen die betrokken vaak ook de vrees dat deze concepten van "voorbereiding", "be" of "geest" met de utilitaire taal en de uitvoerbaarheid van de huidige tijden botsen en het toepassingsgebied van die berichten in bezoeken bederven en houdt.

Van de banaliteit aan het sektarisme

Is het uit te leggen de betekenis van yoga goed in fora waar komt overeen om dit te doen (yoga, workshops, vergaderingen, media kamers)? Het is niet banalizando of aan het andere uiteinde, een taal wordt gebruikt in de mystieke overmaat? Deskundigen, leerkrachten, Yogi's, spirituele zoekers moeten uitspreken over het.

In deze wereld onze waar leven allerlei illusies en tegenstrijdige "realiteit", het is verleidelijk om te leven met bewustzijn in stand-by en bewegen op het oppervlak van de dingen, in deze werelden van yuppie waar het lijkt erop dat "nooit gebeurt er niets" en wij zijn eeuwig kinderen vermaakt met speelgoed die als oudsten in de media en netwerken dienen.

Op hetzelfde moment zijn er ook meer en meer mensen willen ontwaken uit de lethargie van consumptie en de ingeblikte gelach te zien en te zien wat er onder de oppervlakte van dingen, dan mode, cliches, optredens en comfortzones.

Om deze reden, de beste We moeten communiceren duidelijk dat yoga "serveert" voor nog veel meer dat wat we hem in de media en sociale netwerken verkochten. Yoga brengt je jezelf kennen en hebben meer contact met hem die binnen u woont, die die "realiseert" wat merkt je waarneming voelt, maakt je lichaam en je geest denkt.

Dankzij de rijkdom van yoga technieken - die kan worden aangepast aan de wensen en behoeften van elke persoon, en dat lange-afstands weg wil herenigd lichaam, geest en ziel, binnenland gebieden uit te breiden en winnende mogelijkheden dat u bij ons aan de ervaring van de ontmoeting met de waarheid van wie je bent: gevoeligheid, aandacht, concentratie, veerkracht, emotioneel evenwicht, gelijkmoedigheid, mededogen...

Natuurlijk, is niet het doel van yoga harden van de billen, zelfs rugpijn verminderen of verbeteren van de kwaliteit van de slaap. Dat zijn alleen de therapeutische effecten Super maar de middelbare. Die verlicht de principes van yoga voor eeuwen gedachte niet voorschrijven remedies uitdrukkelijke of patches van kortstondige geluk, maar ga rechtstreeks naar het hart, de essentie van de mens.

Zeer grafisch, zei Yoga is uitgevonden zodat wij om erachter te komen wie is die bewoont het lichaam dat ons heeft aangeraakt live.


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 28 november, 2016 • sectie: Handtekeningen