Een weekend om te leven unieke ervaringen

Este fin de semana es muy especial porque se nos presentan oportunidades excepcionales: conocer la dilatada historia del yoga, probar una clase de Mindfulness, asistir a un concierto único de música Drupad a precio libre, aprender canto Raga, conectar con tus emociones gracias a la figura del Clown, experimentar con Mindful Hatha Yoga o asistir a un festival de Música Sagrada Kundalini.

yogaAgenda

Vrijdag, 7 oktober

Conferentie over de oorsprong van yoga

Conferentie, Power Point presentatie + video's over de oorsprong van de yoga en de beschaving van de Indus-vallei. Inleiding tot de verschillende historische perioden van yoga: Vedische, vooraf classic, classic, Postclassic en modern.

Openingstijden: 18, 30u per 20, 30 h. De plaatsen zijn beperkt. U moet een plaats reserveren via e-mail of bij de receptie van de school.

Het organiseert: Escola Yogavida. C / Villarroel, lage 65-67, Barcelona

Contactpersoon: info@escolayogavida.com

Meer informatie: http://www.escolayogavida.com/actividades/

Presentatie cursus Mindfulness - MBSR

Het oorspronkelijke 8 weeks programma gemaakt door de Mindfulness-Center van de University of Massachusetts. Vrijdag de cursussen beginnen 7-14 okt. om 11.00 en 18.00 uur

Presentatie schema: 18.00 uur

Zij geven Carola Garcia en Carmela Llauradó

Waar: Madrid. Stad Yoga

Meer informatie: http://www.city-yoga.com/servicios/mindfulness

II Sevilla Heilige Festival

7 tot 9 oktober. Tweede Festival van yoga, muziek en spiritualiteit, 'II Sevilla Heilige Festival', een gratis evenement dat als een nationale presentatie van de Spaanse Federatie van leraren van de Kundalini Yoga (F.E.P.Y.K. dienen zal) Zie programma hier.

Waar: Parque del Alamillo op de Isla de la Cartuja. Sevilla

Meer informatie: http://www.yogakundalini.org/Sacred-Festival/

Zaterdag 8 oktober

Concert van de meester van Dhrupad Yvan Trunzler en Jorge Lozano

Aushadhi School of Yoga brengt aan de kapitein van Yvan Trunzler Dhrupad, een van de weinige erfgenamen van deze kunst in het westen van Frankrijk. De Dhrupad is de oudste klassieke muziek van Noord-India (met een meditatieve component van onschatbare waarde) waarvoor een levensduur van toewijding aan correct worden uitgevoerd. Juist om deze kunst voor iedereen, het concert wordt aangeboden op prijs gratis (donaties) en Jorge Lozano begeleidt de pakavaj, een van de weinig musici die van deze percussie in Europa weten.

¡Precio libre!

Waar: Aushadhi Yoga school. Paseo de las Delicias 47-51 (passage) Madrid

Openingstijden: 20:30 (openen van deuren 20:00)

Contactpersoon: T 915391669 en 615986339 / contacto@aushadhiyoga.com

Meer informatie: http://www.aushadhiyoga.com/index.php/musica/eventos/yvan-truzler-en-directo

Workshop 'van het zingen Indiase Raga naar de meditatie'

Het leert het voorouderlijke lied van India die u naar stilte en creatieve vrijheid brengt te ervaren. Raga zingen is een gewoonte te cultiveren van het hart door middel van geluid, een prachtige verkenning van kleuren en texturen van de emoties. Het transformeert en breidt onze perceptie van de werkelijkheid en verlicht ons hart met eeuwige vreugde. Door de Indiase benadering horen en herhaal eenvoudige weegschalen kunnen ontwikkelen: diepe luisteren. Geven het geluid van een volledige aanwezigheid. Vrije ademhaling en stem. Aandacht en bewustzijn te ontwikkelen. Zoals we in gezond van geest rustte, ontstaan de kwaliteiten van het hart natuurlijk.

Zij bieden: Didier Danthois en Sara Rajzman. Voor de afgelopen 24 jaar, heeft Didier Didier verdiept de kennis van het menselijk wezen door de boeddhistische leraar van de Tibetaanse traditie die Sogyal Rimpoche.tambien bleef voor 10 jaar naast de Indiase kapitein van Calcutta, Batthacharya Rajeswara, leren Raga zingen.

Openingstijden: van 11:00 tot 14:00 uur

Prijs: €15

Contactpersoon: info@Teatro-del-Corazon.org of info@yogaanandamaya.com / T 647 51 22 78

Waar: Anandamaya yoga. C / Alcalá 68. Madrid

Meer informatie: https://sites.google.com/a/teatro-del-corazon.org/teatro-del-corazon-es/

Workshop 'de wijsheid van de Clown'

Deze workshop combineert het werk van volledige bewustzijn, MIME en clown. MIME is een vorm van communicatie die is geboren van stilte; een non-verbale avontuur in het huidige moment en innerlijke te luisteren. Van deze eenvoud komt creativiteit, vrijheid, en het spel van de clown. De Clown, zal met zijn menselijkheid en eenvoud, ons helpen om onze ogen openen voor een nieuwe manier van waarnemen van leven en haar obstakels, onthullen de schoonheid en de humor die ligt binnen alle dingen, wat wij de "wijsheid van de clown" zouden kunnen noemen. In Spanje de figuur van de clown niet goed bekend. Het is een oude archetype, ook wel genoemd de "crazy from the heart" (dwaas kern), aan de binnenkant van elke persoon wiens eenvoud en onschuldige wijsheid ons rechtstreeks verbinding met die eeuwige kind is verborgen. Op vertrouwen en onschuld van de "Heilige Clown" (Heilige Clown) resoneert soulmuziek en de meest pure en echte vreugde.

Didier begeleidt ons naar die heilige Clown die blijft slapen in elke één van ons als een uitdrukking van onze ware aard, die royaal, liefdevolle, creatieve en in vrede. Houdende deze Clown, wijzen de schaduw van oude gewoonten en de angst voor het onbekende, en het toont de schoonheid en de humor die er in alle dingen is.

Zij bieden: Didier Danthois en Sara Rajzman. Voor de afgelopen 24 jaar, heeft Didier Didier verdiept de kennis van de mens naast de traditie van de Tibetaanse boeddhistische leraar Sogyal Rimpoché. Zijn werk leidde hem gevonden van het theater van de Heart Association waarvan het doel richt zich op het maken van een kunst die de authenticiteit, de schoonheid in alle dingen, en mededogen viert. Een vorm van podiumkunsten dat de aanwezigheid en de transformatie van emoties met creatieve expressie combineert.

Openingstijden: van 16:00 tot 19:00 uur

Prijs: €30

Contactpersoon: info@Teatro-del-Corazon.org of info@yogaanandamaya.com / T 647 51 22 78

Waar: Anandamaya yoga. C / Alcalá 68. Madrid

Meer informatie: https://sites.google.com/a/teatro-del-corazon.org/teatro-del-corazon-es/

Inleiding tot meditatie

Als gevolg van de versnelde tempo van onze beroeps-en privéleven aandacht is gemakkelijk verspreid en ons verstand is voortdurend vol van afleiding. Trainen ons in het geestelijke bewaren dat we de macht om te controleren de verontrustende gedachten en de geest gericht verkregen op het geven van ons vrede houden.

Wanneer onze geest vrij van de onrust van de afleiding is, blijft ze kalm en rustig. Dus geniet van innerlijke vrede en geluk, onze wens om externe objecten van plezier te zoeken is verzwakt op een natuurlijke manier, en we zijn blij.

Waar: Yogacentrum Muladhara. Avda Cabo de Gata, 275, C, Almeria

Meer informatie: http://yogamuladhara.com/1237-2/

Intensieve anatomie en systeem myofasciale

8 y 9 de octubre. En este intensivo de fin de semana de 10 horas podrás prodfundizar en Anatomía y Sistema Mio-fascial. Está dirigido a todos los practicantes, estudiantes de Sridaiva, yoguis y deportistas que desean unos conocimientos básicos del aparato locomotor y la fascia. Una nueva visión de la Anatomía globalizada.Los nuevos estudios de Investigación demuestran la teoría errónea del ” músculo aislado ” y también el considerar al esqueleto el sostenedor del cuerpo, a partir de esta nueva visión entraremos en la Evolución y Revolución de una nueva postura y unas acciones que se desarrollan a través de las Lineas Mio- Fasciales.

Imparte: Montse Fernandez. Bowspring Teacher. Diplomada en Anatomía y Biomecánica, reflexóloga y terapeuta desde 1998. Siempre en continua investigación fué evolucionando y enseñando distintas disciplinas, Iyengar, Anusara y Hatha. Hoy es Arco Dinámico ( Bowspring ) Su estilo de vida Sridaiva. Casi 20 años de experiencia avalan su enseñanza.

Openingstijden: sábado y domingo: 10:00 -12:30h y 14:00- 16:30h

Waar: Pramu, Mateu Enric Lladó, 1 Palma de Mallorca

Investering: Taller completo: 125 €

Contactpersoon: pramu@pramu.es

Meer informatie: https://www.facebook.com/events/1033755820076309/

Zondag 9 oktober

Indachtig Hatha Yoga, onderwezen door Sara Rajzman

Gebaseerd op een mix van oude wijsheid van traditionele Hatha Yoga en moderne praktijken van de MBSR (de Mindfulness-based stress reduction), nodigt indachtig Hatha Yoga ons de aandacht en de aanwezigheid in het lichaam met een houding van vriendelijkheid naar jezelf te cultiveren. De focus van een bewust Hatha yogales is afgestemd met de adem, gevoelens, gedachten en emoties en praktijk op een manier die evenwicht en harmonie brengt. Het is een pad, een reis, niet om ergens te krijgen, maar waar we zijn, moment tot moment, geleid door het proces van exploratie van onze ervaring.

Openingstijden: van 11:00 tot 13:00 uur

Prijs: €15

Contactpersoon: info@yogaanandamaya.com / 647 51 22 78 T

Waar: Anandamaya yoga. C / Alcalá 68. Madrid

Meer informatie: http://www.yogaanandamaya.com/yoga/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 6 oktober, 2016 • sectie: Lessen, cursussen en workshops, Evenementen