Interview met Didier Danthois: "moeten leren leven met onze emoties"

Wat de figuur van de clown met het Tibetaans boeddhisme met elkaar gemeen? "Ons werk bestaat uit het leren leven met al die zich voordoet in uw lichaam, uw geest, uw emoties uit de aanwezigheid, de waarneming en de aanvaarding". Als wilt weten meer dan het interessant werk waarmee Didier Danthois, leest dit interview van YogaenRed.

Didier-danthois

"Al onze werkzaamheden wil opnieuw ons wezen met onze diepste aard," zei Didier Danthois, onderzoeker, therapeut en oprichter van de Theater van het hart samen met zijn partner Sara Rajzman, die gericht is op eenhelpen om te herkennen en het omzetten van deze emoties met de creatieve expressie.

Zijn weg begon maakt 33 jaar studeren kunsten circus en clown in de school van circus Fratellini (Parijs). Vervolg van hun opleiding leren van moderne dans, MIME en psychotherapie. Dat uitoefening van creatieve expressie binnen spiritualiteit leidde hem te volgen de leer van de Boeddha en dus voor de afgelopen 24 jaar die Didier kennis van het menselijk wezen door de boeddhistische leraar van de Tibetaanse traditie heeft verdiept Sogyal Rinpoche. Ook bleef tien jaar samen met de meester Indische van Calcutta, Rajeswara Lahiri, leren zingen Raga.

Hoe begin je op de weg van de emotionele genezing?

Didier: Op de leeftijd van 20, ik dacht dat hij niet lang zou leven tien jaar meer en dan... bye. Zoals het was niet gelukkig, een dag maakte de beslissing om erachter te komen waar mijn Joie de vivre, het was want het was onmogelijk dat het niet in mijn eigen land was. Dus ik liet het alles, mijn familie, werk, mijn stad, mijn studies. Op dat moment besloot het universum tot uiting en ik te gaan studeren in een groot circusschool in Parijs. In het begin was moeilijk omdat mijn lichaam niet bereid was voor beide werk mee en zo veeleisend. Maar niets beter dan een Circusschool verloor alle angsten: Trapeze, acrobatiek, Ballet, clown, kraan... Toen ik van vrijgeven kon was de angst fantastisch.

Na een tijd in Parijs ging ik wonen in Londen, waar ik studeerde later psychologie biodynamics, humanistische psychologie en psychotherapie verder. En deed ook een opleiding intens om leraar van yoga. Al het werk dat ik heb ontwikkeld is gebaseerd op de houding van diep luisteren naar het lichaam in een toestand van rust, het gevoel van hun gevoelens en verbinden met de elementen die in het onbewuste van de persoon, aan bewegingen en emoties met het hele lichaam om te communiceren en express helpen ontwikkelen. Hierdoor is de erkenning en de vrijlating van deze sloten emotionele.

Wanneer u besluit te nemen van uw kennis van artistieke expressie, in het bijzonder MIME en clown, naar uw werk?

Voor een tijdje was ik onderdeel van een bedrijf van theater en dans voor personen met een handicap. Het was een zeer interessant werk, en de bron van al mijn latere werk als therapeut. Ik werkte met mensen die kunnen niet zien, horen of logisch denken. Het was een zeer interessante ervaring om zeldzame, andere aspecten van de geest en hart via prestaties en dans ontdekken. Ik heb veel geleerd voor deze mensen die niet werken zoals meest ik dat leerde Er zijn zeer rijk vormen van communicatie en expressie via welke u rechtstreeks naar het hart bereiken kunt.

Deze mensen met een handicap zijn in het algemeen meer verbonden met hun hart, niet verspreiden veel verwachtingen naar buiten en meesten blijven in contact met het interieur. De gevoeligheid van deze mensen, hoe de ontwikkeling van andere creatieve, expressieve en uitgebreide mogelijkheden in de huid, het geluid is geweldig...

Dit gaf mij een andere hoek te observeren van de mens en het leven. Na twaalf jaar voelde werkzaam in het veld van de psychotherapie, een oproep om dit soort werk bieden aan alle soorten mensen. Een tijd meer op dit moment het universum dat gekruist op mijn manier deed een workshop die bestaat noemen van "Dancing Clown". Toen ik wilde om het te doen, al had last, maar de woorden gemaakt ontstaat een licht binnen.

Hoe u uw werk met de Clown ontwikkelen en precies betekenen?

De Clown heeft een meer diepe betekenis daarvan is denken: is de verschijning van de Clown heilige. Dat was al binnenkant van me natuurlijk niet hoefde te leren, maar ik was studeren en werken als assistent leraar Clown voor zeven jaar, tot hij met pensioen en ik zijn werk volgde. Dit resulteerde in de school "Fool kern", dat mag niet worden letterlijk vertaald in het Spaans als "crazy heart", maar dat het moet interpreteren als het archetype thats.

De "Crazy" of "Clown" is een archetype dat bestaat er immers de mens. Shakespeare, Einstein, Blake al gerefereerd aan hem en zijn wijsheid. Zijn figuur is in de Clown afgeleid veel later, aan het begin van de 19e eeuw als het archetype van een zeer eenvoudige en naïeve man. De nar, gek of Clown, het is niet een kwaliteit van bewustzijn, van het leven zelf, van de mens, die de vreugde van het leven, de essentie van de poëzie van het leven, clara spreekt en naakt. Het is niet een prestatie van het intellect, maar de oprichting van het hart, van de genie van het leven.

Kon u meer uitleggen en vertel ons hoe het zich verhoudt tot een spirituele traditie als boeddhisme?

De kwaliteit van zuiverheid en onschuld van het archetype van de Loco zelf geen waarde in onze samenleving omdat het genereert geen geld, maar het is voor de realisatie van de ziel. Maar hoewel het is heel belangrijk te cultiveren en te koesteren van deze zuiverheid en onschuld van waarneming en bewustzijn, dit kan niet worden een conceptuele of intellectuele niveau, maar via een spirituele werken meer dan gedacht, dieper.

Boeddha heeft ons geleerd dat er in ons een veel dieper dan de activiteit deel van het denken is. Het is de aard van de geest en volgens het Tibetaans boeddhisme, de zuivere perceptie. Ik heb oefende meditatie sinds 1993 volgens de afkomst van het Tibetaans boeddhisme, en alle zijn leer over de aard van de geest zijn opgenomen in onze manier van werken met het lichaam, de geest, hoe we een situatie te verbinden met onze diepe aanwezigheid brengen... De wortel van al dit werk van 30 jaar is de meditatie.

Sara, hoe u geprofiteerd u en voordelen om mensen van het werk dat u ontwikkelen?

Sara: Toen ik ontdekte dit werk al oefende meditatie, yoga, theater... Maar deels niet op de hoogte was van alles wat had die genezen van mijn zelfde. Met de yoga en de meditatie zelf een ervaring kan hebben geestelijke zeer goed maar als niet hebben een basis gezond, niet komen de zeer diepe wonden te helen. Wat is zeer interessant in onze werkwijze is dat werken op alle deze niveaus: lichaam, emoties, gedachten, geest.

Soms is de spiritualiteit te gaan meer dan van hen eigen emoties, maar deze methode je helpt terug te keren naar uw natuur binnen om te verbinden met je emoties gebruikt. De Clown is een zeer krachtige archetype waarmee veel mensen, toen van met zijn rode neus, verbinden met hun emoties, dus spelen, herkennen, transformeren en genezen.

Dat is de helende werking van uw methode...

Didier: Om te mediteren u moeten gaan meer dan van je emoties. Maar hiervoor eerst er met elkaar voor hen, live, hen het gevoel in het lichaam, express hen. We moeten leren om te spelen met emoties.

Soms een emotie ongemakkelijk, de uitdagende, ontvluchtten de we onderdrukken, maar vervolgens wordt vermenigvuldigd, niet verdwijnt. Moeten leren leven met de emoties en ze in plaats van het onderdrukken van hen herkennen. Gebruik d.w.z. bewustzijn omgezet.

In de boeddhistische leer onderwezen wij om te werken met bewustzijn te kunnen om te veranderen en te genezen. Wanneer een onbewuste aspect naar voren komt naar bewustzijn als we het kunnen veranderen. Daarom is volledig bewustzijn de sleutel die de deur van de transformatie kan worden geopend. Het is verschrikkelijk voor de gezondheid proberen te onderdrukken een gevoel, omdat het niet verdwijnt, heeft het leven. Onze taak is om te leren hoe te leven met alles die zich in uw lichaam, uw geest, uw emoties uit de aanwezigheid, de waarneming en de acceptatie voordoet.

En de Clown helpt ons om het te bereiken...

Het archetype van de Clown is fantastisch voor het onderwijs en leren want je u kunt nadenken over het en laat partijen die zich niet bewust zijn. Het heeft grote macht om te helpen herkennen, en ontdekken delen van u die u hebt verwijderd.

Er zijn mensen die ontdekken met verbazing een vreugde die had onderdrukt, en andere mensen altijd glimlachen ontdekken haar verdriet. Maar is die moeten verbinden met het verdriet en met het vreugde; is dezelfde energie, en we moeten de twee in evenwicht. Met de Clown kunt ervaren, express en verbinden met het verdriet en de vreugde, observeren hoe dansen ze twee samen om uit te drukken de werkelijke rijkdom van de ziel.

Dit werk helpt veel mensen in de wereld van vandaag, omdat een nieuwe manier van leven met het leven, bewuster, open, waarderen van wat de natuur biedt aan elke persoon moet. Wilt zuiveren ons de moeten waarnemen.

De workshops die Didier en Sara in Madrid de volgende dag 8 oktober bieden te zien: Klik op HIER


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 3 okt, 2016 • sectie: Interview