Licht van de Schrift / vakantie

De reis en de bedevaart van het leven. Zalige vakantie! Type David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu), traditionele meester Advaita Vedānta.

Schrijven

-Swamiji, je lijkt moe. Gaat u op vakantie te gaan? Zo ja, wanneer? Waar? Wat gaat u doen? Hoe lang?

-Ja, ik ga op vakantie. Nu onmiddellijk. Naar mijn eigen wezen. Ik ga niet om iets te doen. Voor de eeuwigheid.

Leven is een eeuwige bedevaart is een heilige in de gewijde reis, een kanaal naar de geliefde, een weg naar het altaar van de waarheid. Leven is gaan, komen, en in het bestaan, die houdt van het leven.

Wie begrijpt leven, wie leeft en leert om te lezen het open boek van de waarheid dat is leven, is een wijs man. Het leven is een feest van liefde, een permanente verrukking licht en oneindige, onveranderlijke schoonheid.

Dit geeft aan dat het woord in het Sanskriet voor bedevaart, ´Tīrtha-yātrā´ (तीर्थ राहुल):

-Tīrtha: kanaal; meester; heilig voorwerp van verering; goede weg, weg naar het altaar...

-Yātrā: gaan; gaan op bedevaart; Festival, viering; Wat houdt de leven...

Skanda-Purāṇa Hiermee wordt aangegeven dat er drie soorten bedevaart ´tīrtha-yātrā´:

-Naar een plek die niet wordt verplaatst (sthāvara-tīrtha), als, in de Indiase context, Varanasi, Haridwar-Rishikesh, Kailash berg, heilige rivieren (Ganges, etc.)

-Naar een plek die beweegt (jaṅgama-tīrtha): een leraar, verstandig, heilig, asceet...

-Naar een plaats in de geest (manas-tīrtha): liefde, de vriendschap, mededogen, vreugde, vriendelijkheid, eerlijkheid, liefdadigheid, geven omdat ja, geduld, vastberadenheid, zoetheid, nederigheid, vergeving, begrip, gelijkmoedigheid, rust, aandacht, concentratie, kennis... en tot slot de sattva ´la esencia´ van alle bewustzijn, die buiten het ego - verkeerd idee zelf self-limiting aan de geest en het lichaam dat het is geboren - in een duidelijke en directe hetzelfde licht, puur bewustzijn (Puruṣha), het voortbestaan, oneindigheid, voelen de volheid.

Wanneer, gevoel dat sattva (doelstelling ´esencia´) openbaring van zijn (Puruṣa-khyāti), uw persoon - macht - faculteit bewustzijn (buddhi) betekent dat, in tegenstelling tot alles in de eeuwige levensreis, niet een ervaring van iets voor een ander (bhoga), maar dat is je ware wezen en de permanente staat (base) van alles wat hij ziet en voelt als gedifferentieerd door haar verschillende hoofd (daarom (, het levensonderhoud van het universum, verleden, heden en toekomst), de bedevaart van leven hebben voltooid. U niet hebben verlaten niets meer te bereiken, leren, ervaren, plaats voor uw bezoek. U geniet van alles wat wenselijk tegelijk, op het moment van wezen, vrije tijd, ruimte en objecten en waar dat alles is. Als Taittirīya Upaniṣhad 2.1.1 zegt:

वेद निहितं गुहाय परमे व्योमन्। यो

सोऽश्नुते सर्वान् कामान् सह।

Ik veda nihitaṁ guhāya g vyoman |

dus ' śnute sarvān saha kāmān |

"Wie weet wat [de ware worden] wordt verborgen in de Opperste ruimte van het hart" (eigen zijn, buiten eventuele beperkingen van de tijd, de ruimte en de wezens en de verschillende objecten, gemaakt door zelf-identificatie met de grenzen van de geest-lichaam en zijn kennis, percepties, gevoelens, acties en ervaringen)Geniet van alle wensen (de dingen die wenselijk) op hetzelfde moment."

Dit is de realisatie, de eenvoudige totale erkenning, zoals zelf en het universum. Dat is alle (kaivalya). Zoals aangegeven door Patanjali in de Yoga Sutras III.54:

सत्त्व-पुरुषयोः शुद्धि-साम्ये कैवल्यम्॥

Sattva-puruṣayoḥ śuddhi-sāmye kaivalyam |

"[Via saṁyama: concentratie, meditatie en resorptie - dhāraṇa, Dhyana en samādhi-] op de dezelfde zuiverheid van sattva (objectieve essentie) en puruṣha (puur bewustzijn), [bereikt] alle (kaivalya)."

Zalige vakantie, ooit verwacht!

David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu). Traditionele meester van Advaita Vedānta Luz de las Region - traditionele Advaita Vedanta school. Bijscholing "Geschriften van Advaita Vedānta en Yoga Sāṅkhya - kennis en traditionele praktijken"

http://luzdelasescrituras.wix.com/escueladevedanta

Permanente educatie

1 Schriften van Advaita Vedanta en Yoga Sāṅkhya - kennis en traditionele praktijken Compleet en in orde originele geschriften uit de orale traditie: Sāṅkhya-Kārikā, de Yoga soetra's en de Bhagavad Guītā, Viveka Chūḍāmaṇi, Upaniṣhads en Brahma soetra 's

De volledige erkenning van het zelf en werkelijkheid / De betekenis van het leven

Mokṣha Śhāstra - kunst en wetenschap van bevrijding

-In Madrid en afstand: Yoga Shala Alcobendas / Contact: annayogashala@gmail.com

-In Barcelona: Neem contact op met: luzescrituras@gmail.com

Ook gemengd

2 yoga sutras, hoofdstuk II ´Sadhana´

Een weekend per maand. In Madrid en afstand: Yoga Shala Alcobendas. contact: annayogashala@gmail.com

Cursus Panchadaśhī, Śhrī Vidyāraṇya Muni. Fundamentele tekst van Advaita Vedānta

Dinsdag, woensdag en donderdag. Moksha Yoga, Barcelona en afstand. mokshabarcelona@Gmail.com

Presentatie van David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu)

David RodrigoZe volledig heeft overgegeven aan de volledige erkenning van zichzelf en de waarheid sinds in 2008 ging naar Rishikesh, Himalaya, India en gaf met zijn meester, Dravidāchārya Rāmakṛiṣhṇan Swāmījī (Shastra Nethralaya Ashram), Advaita Vedānta traditie van Śhaṅkarāchārya; leerling Swāmī Sarveśānanda Sarasvatī en zijn leraar Swāmī Śhānti Dharmānanda Sarasvatī.

Hij studeerde voor zes intensieve jaren van zelftransformatie, overwogen, toegepast en experimenteerde met de kapitein, in een persoonlijke en dagelijkse relatie, de wijsheid van traditie geopenbaard in de grote Schriften compleet en origineel van de klassieke spiritualiteit en filosofie in India scholen vrijgeven (ṣhaḍ-darśhana) en Sanskrit:

  • Advaita Vedanta
  • Prasthāna Traya ´Triple Canon´ met Śhaṅkarāchārya commentaar: Bhagavad Guītā belangrijkste Brahma soetra en Upaniṣhads. De laatste met Bhāmatī, Vāchaspati Miśhra subcomentario.
  • Advaita Siddhi, Madhusūdana Sarasvatī, deel van het Prasthāna Traya Bṛihat ´Gran Triple vat
  • Prakaraṇa granthas (secundaire teksten) als Viveka Chūḍāmaṇi, Śhaṅkarāchārya; Panchadaśhī, Vidyāraṇya Muni; Vedanta Paribhāsā, Dharmarāja; Siddhānta-leśha-saṅgraha, Appayya Dīkṣhita; Dakṣhiṇāmūrti-stotra ´Himno te Dakṣhiṇāmūrti´; Pancīkaraṇa; Tattva boddha; of Ātma-jñāna-upadeśha-vidhi.
  • Yoga soetra's van Patanjali met commentaar van Vyāsa, enz.
  • Sāṅkhya-Kārikā van Īśhvara Kṛiṣhṇa.
  • De rest van de klassieke scholen (astika darśhana): Artha-saṅgraha (Pūrva Mīmāṁsā); Tarka-saṅgraha (Nyaya-Vaiśheṣhika).
  • Grammatica van het Sanskriet (vyākaraṇa): Laghu-siddhānta-kaumudī van Varadarāja (traditionele vereenvoudiging van de Aṣhṭādhyāyi van Pāṇini).

Hij werd ingewijd in de traditie van de Yoga meditatie in de Himalaya is door Veda Bhāratī (Swami Rama Sadhaka gras Ashram, Rishikesh, leerling van is Rama van de Himalaya).

Swami Rama Sadhaka gras Ashram, Rishikesh begon te zenden praktijk, kennis en ervaring van Schrift en meditatie; en gecoördineerde Dhyāna Gurukulam, de traditionele school van de ashram.

In 2014 het leven bracht je terug naar Spanje, beschikbaarstelling direct - zonder kleding of conversies naar wat zijn niet-, kennis, praktijk en ervaring van deze geschriften van universele wijsheid die ontstaan en leiden tot de rechtstreekse en onverwijlde realisatie van de zelf: bestaan, bewustzijn, hetzelfde geluk, zonder differentiatie of transformatie, onbeperkt.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 30 Jun 2016 • sectie: Oude teksten