Entrevista con Swami Satyananda Saraswati: “Lo más importante del yoga se aprende en el Silencio”

In 1976 ging hij op zoek naar een handleiding voor de praktijk naar India. Er werd hij ontslag)Sannyasi) van de orde van Sri Shankara en, 30 jaar later, terug naar Spanje, waar hij onderwijs verzonden deelt en de essentie van yoga voor degenen die willen ingaan op dit pad. Het is een interview met Irene Jimeno voor YogaenRed.

Swami Satyananda

Rekening Swami Satyananda Saraswati in de jaren 1970, op de leeftijd van 15, lees de Bhagavad Gita, een tekst die wakker werd in hem een intense wilt verdiepen in het interieur. Ze begonnen met het beoefenen van hathayoga met de hulp Van Lysebeth Swami Sivananda, Iyengar, Devananda boeken en verschillende leraren begeleiden.

Ik heb gemerkt hoe de asana's en yoga adem kalmeert je geest, geharmoniseerde prana en het was de ontdekking een andere manier van leven. Uiteraard hun dieet werd vegetariër en eindelijk de meditatie en de noodzaak om te vinden een leraar die dit proces begeleidt. Dit leidde hem tot India in 1976.

U hebt uw leven gewijd aan dit proces. Na al die jaren, hoe zou u definiëren Yoga?

Yoga is een set van praktijken, technieken en kennis die tot de volledige erkenning van onze essentie leidt, is om ons dat we zijn bovenal een bewustzijn buiten het individu.

Krishna definieert yoga in de Bhagavad Gita Als de dissociatie met het lijden. Het doel van yoga is Kaivalya, vrij. Vrij van de illusie van een lichaam-geest en erkende als het altijd gratis geweten.

In het westen, vandaag, verwijzen wanneer we over yoga spreken vaak we door naar hathayoga.

Ja, en Yoga is veel meer. Bijvoorbeeld, is de asana, in Raja yoga van Patanjali de zoveelste stap in het proces. Maar voordat we de yamas, onberispelijke ethisch gedrag in al uw acties zoeken: Geweldloosheid, waarachtigheid, niet van toepassing op wat is niet jou, zelfbeheersing, en vrij zijn van hebzucht. Alleen goed na deze eerste stap, wat een verandering die wij hebben! Maar de hathayoga is vaak niet geassocieerd met een manier van leven waarin alle van ons leven. Veel mensen zijn op zoek naar yoga alleen de oplossing voor lichamelijke en geestelijke problemen wanneer ze veel meer kon vinden. Een goede Professor, die levende yoga op een diepe manier, heeft niet alleen de mogelijkheid deze problemen op te lossen, maar het is het kundig voor weergave zorgvuldig en volgens elke persoon, een andere manier van leven die een veel grotere vreugde kan brengen.

Wat u zou aanraden aan iemand dat je voelt dat je wilt verdiepen uw praktijk yoga?

Als de asana en pranayama correct worden uitgevoerd, ontstaat natuurlijk een stilte die tot meditatie leidt. De belangrijkste Yoga leer je in stilte. Die staat waar er is geen inhoud in het achterhoofd en waarin het idee van 'Ik' verdwijnt. In deze stilte vinden we heiligste onderwijs, en dit is de poort van het ontwaken. Ik zou ook zeggen dat onderzoeken en genieten in de grote wijsheid van de filosofie van yoga: Karma yoga, de yoga van onbaatzuchtige actie, Bhakti yoga, de yoga van de devotie, Raja yoga, de yoga meditatie, Jnana yoga, de yoga van kennis...

U hebt 30 jaar woonde in India. Wat je al die jaren van praktijk vinden?

De genade van mijn meester, de onzichtbare gevolgen en krachtige resultaat van contact met een persoon die gevestigd is in de wetenschap. Dit is ongetwijfeld wat mij meest getransformeerd. Dan, natuurlijk, de jarenlange gelukkig praktijk: hatha yoga, pranayama, strenge meditatie, reciteren van teksten en de herhaling van de mantra, bedevaarten, de studie van heilige teksten, het bedrijf van meesters... En langdurig eenzame leven.

Deze isolatie is noodzakelijk om te doorkruisen het pad van de yoga of u kunt combineren met de drukke moderne leven?

Als we het leven van de yogi's lezen, velen van hen trok zich terug om zich te wijden aan de praktijk in volheid. Op hetzelfde moment leren vele hedendaagse meesters ons dat kunnen we een yoga praktijk in het midden van alledag. Alle leven is Yoga. Hier is het grote geheim! ¿Waarom Shirshasana heel goed te doen als ik ben niet in staat is voor de behandeling van mijn kind of ik niet ethisch aan anderen ben? Yogi gewijd zijn leven. Als we erin slagen om te leven voortdurend met deze houding, wordt het leven de manier waarop en de kapitein; en elke situatie, op een plek waar we kunnen groeien. Dit alles in een ontspannen, mis ons, maar wetende dat Als we een intens verlangen om te bereiken van innerlijke vrijheid hebben, zullen leven demonstreren media om dit te bereiken.

"De Yogi gewijd zijn leven", wat betekent het om sacralize van ons leven?

We moeten eerst breken de vulgariteit die omringen ons media en verheffen van ons leven. Yogi woont met enkele hoge waarden en overweegt de goddelijkheid van de essentie. Langzaam, en als gevolg van de intensiteit van zijn praktijk, begint te ontvangen van deze goddelijke essentie van anderen, in het universum, in de bomen, dieren, bergen en invoeren van een natuurlijke en hoge staat van bewustzijn.

Kunnen we deze heiligheid in onze eigen westerse wortels erkennen?

De mens heeft altijd geprobeerd de oneindigheid van zijn eigen wezen. Van de diepe hindoe metafysica naar de oude Griekse en Romeinse filosofen (Pythagoreërs, Orfische, platonische, Neoplatoonse...), Taoïsme, boeddhisme, de tradities van de Indianen sioux, lakota of mensen; en niet te vergeten de tradities van de sjamanen van Noord-Europa, en vele anderen... De zoektocht naar oneindigheid is onderdeel van de existentiële uitoefening van de mens. Zoals ze zeggen de Upanishadsom het even wat eindige geeft ons voldoening. Eigenlijk is het het oneindige die tot doel zelf heeft.

Uw leraar, Swami Muktananda, onderwezen Yoga en Advaita Vedanta en Kashmir Shaivisme als methoden te herkennen deze oneindigheid.

De verschillende scholen binnen het hindoeïsme zijn zeer doorlaatbare en vele beginselen delen. Een van de leraren van yoga hedendaagse catergory, Swami Sivananda van Rishikesh, was een grote exponent van hathayoga, maar ook van raja yoga, bhakti yoga en Advaita Vedanta. Op dezelfde manier, mijn leraar gevormd in hathayoga, nadruk op de voordelen van deze praktijk, terwijl op hetzelfde moment, we de praktijk van meditatie, kirtan en devotionele zingen en het pad van de kennis van de Advaita Vedanta begonnen. Advaita is de metafysische opvatting van de Upanishads(later ontwikkeld door Sri Shankara, aan Ramana Maharshi), wat leidt tot niet-duale erkenning van onze essentie of atman.

Wat is de essentie van de Advaita Vedanta?

Begrijpen duidelijk, eerst intellectuele wijze en na ervaringsgerichte manier, die Er is een interne transcendente essentie voorbij alle naam, vorm, tijd, ruimte, oorzaak en gevolg. En deze teksten van de transcendent werkelijkheid proberen te beschrijven door middel van concepten zoals 'cit ananda zat ' (bestaan, bewustzijn en absolute bliss), is wat ik ben, het bewustzijn van de non-duaal.

En we krijgen deze kennis?

Via de auto-indagacion of vichara, het onderscheidingsvermogen tussen wat Real is, zat, en de voorbijgaande aard, ASAT. De kennismaking wie ben ik? Ik ben dit lichaam? Ik ben de prana of het leven energie? De geest, het verstand? De zoekmachine duikt in dit onderzoek tot de zoekmachine en zoek weggaan en wat overblijft de realiteit altijd volledige is en gratis zelf.

Swami Satyananda Het zal een ervaringsgerichte retraite op Advaita Vedanta in augustus 2016 kan Sans, Girona, het tentoonstellen van het werk van Sri Shankara: Vivekachudamani, de Opperste juweel van onderscheidingsvermogen.

Raadpleeg de website voor meer informatie: www.advaitavidya.org


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 9 Jun, 2016 • sectie: Interview