Volgens Yoga health

Wat deed de klassieke yoga gezondheid? Hij was ooit in het vizier van de yoga-care for en handhaven van de gezondheid van het lichaam? Wat is de definitie van gezondheid in yoga? Kausthub Desikachar antwoorden op deze vragen en nog veel meer in dit artikel.

Kausthub Namaste

In de leer van de Yoga verwijst naar gezondheid vanuit verschillende perspectieven. In het Yoga - uwTRA van Patānjali definieert een goede gezondheid als een staat waarin de geest op de dezelfde tijd waarschuwing en in vrede. In het Sanskriet, beschreven met de set van woorden Città vrtti nirodha, dat is de definitie van Yoga: de stopzetting van de schommelingen van de geest. Zo vanuit dit perspectief Wij kunnen worden gedefinieerd als de mogelijkheid om te verkrijgen en handhaven van een staat van Yoga, die de geest in staat is om hun potentieel te bereiken is en op hetzelfde moment worden versoepeld, zonder schommelingen.

Patanjali gebruiken een andere termijn genoemd Kaya-sampat, die vertaald betekent letterlijk "de rijkdom of de overvloed van het lichaam". Hij legt uit dat de overvloed van het lichaam kan worden geanalyseerd met vier parameters: Rupa: gezond te blijven, jurgenbrusselaers: Stralende lichaam, opsommingsteken: gezond en sterk lichaam functioneren en vajrasamhanahananatva: weerstand.

In het Vyasa-Bhashya, een van de eerste beoordelingen van de Yoga-sutra, zijn gedefinieerde ziekte met de woorden Rasa dhatu Karate vaisamyam. Vaisamyam betekent onbalans of disharmonie, bekijken van ziekte als een staat van onbalans van de dhatus (7 structuren van de fundamentele lichaam ondersteuning), Rasa (lichaamsvloeistoffen) en Karate (sensuele vaardigheden van het lichaam). Als de ziekte zich als gevolg van een gebrek aan evenwicht van deze drie elementen voordoet, kan ervan worden uitgegaan dat in een optimale gezondheidstoestand, de drie in evenwicht en harmonie zijn: Rasa dhatu Karate samanam. Samanam betekent harmonie en evenwicht.

De kenmerken van een gezonde persoon

Vanuit het oogpunt van Yoga heeft een gezond persoon een lichaam dat overvloed/rijkdom is)Kaya Sampat), een adem waardoor de vitaliteit, duidelijkheid en gemoedsrust, een positieve houding en de mogelijkheid om gezond te blijven uiten van emoties. Yoga waargenomen holistisch en multidimensionale concepten van gezondheid en ziekte, maken duidelijk dat de gezondheid wordt bereikt alleen als er harmonie in alle niveaus van het menselijk wezen is.

Volgens Patānjali de ziekte wordt uitgedrukt door middel van vier symptomen: dukha, daurmanasya, angamejayatva, svasaprasvasa. Dukham betekent emotionele verstoringen. Daurmanasya: de geest wordt negatief en pessimistische naar jezelf en anderen. Angamejayatva: symptomen, in de vorm van pijn, tremoren, fysiologische veranderingen in de lichaamstemperatuur en wijzigingen van de ademhaling, die in feite het belangrijkste symptoom.

Wat is wat we ziek?

Yoga zorgt ervoor dat er vele oorzaken, zoals:

 1. Douane onvoldoende voedsel of een verkeerde levensstijl.
 2. Het onvermogen om te accepteren en aan te passen aan de interne en externe veranderingen.
 3. Gehechtheid aan materiële bezittingen en egocentrisch houding. Een buitensporige relatie met de zintuigen.
 4. Prajnapardam: een vergissing zijn zich ervan bewust dat er een fout, wat voorbeeld Rookvrije wetende dat is het schadelijk voor de gezondheid.
 5. En, als een definitieve oorzaak, het ontbreken van een houding en een levensstijl die gericht is op spiritualiteit.

Yoga richtsnoeren voor het handhaven van goede gezondheid

 • ahara: een gezonde voeding,
 • Vihara: een gezonde en bewuste levensstijl,
 • Bhavana: een gezonde en positieve houding ten opzichte van zichzelf en de wereld,
 • Sadhana o abhyasa: praktijken die betrekking hebben op het lichaam, de adem en de geest. In Sadhana Wij beschikken over instrumenten zoals asana, pranayama, mudra

Als we deze vier aspecten de praktijk gebruiken we een holistische benadering te verkrijgen van holistische gezondheid. Het wonder van Yoga is dat het biedt ons een multidimensionale aanpak om te leven een gezond leven met tal van tools. Yoga leert ons dat we vinden van de hulpprogramma's die het meest geschikt zijn voor ons moeten, rekening houdend met in gedachten bepaalde parameters zoals onze leeftijd, onze cruciale moment, onze mogelijkheden en de tijd van het jaar, onder anderen. Om te genieten van optimale gezondheid ieder individu moeten zij hun persoonlijke praktijk aanpassen. Het concept van "one-size-fits-all" werkt niet in yoga.

Tips voor een gezonde levensstijl

De grote Yogi yogacharya T. Krishnamacharya Het gaf ons 5 eenvoudige richtlijnen om goede gezondheid te behouden:

  1. Vroeg opstaan, eer de zon en maak van uw dagelijkse praktijk.
  2. Het handhaven van een gezonde voeding en een gezonde levensstijl aan te nemen.
  3. Leven met een positieve houding worden geconfronteerd.
  4. Hebben een positieve relatie met uw omgeving en het milieu.
  5. Maak een werk van zelf begeleid door een leerkracht of via iemands eigen familie.

Kausthub Desikachar en Evelyn Einhaeuser. Vertaling door Dana Ginevro. Review door Arantxa Corrales

Spanje bezoeken de yogaterapeuta en trainer van leraren Kausthub Desikachar geven workshops Yoga leraren 21 mei in Barcelona en de 22 mei in Madrid. Van 9 tot 11 September is het uitgenodigd door de school de therapeutische Yoga Pranamanas in San Sebastian. Daardoor bepaalde query's van Yogaterapia open zowel artsen als een niet-praktiserende yoga op vrijdag 20 mei in Barcelona en Madrid op maandag 23 mei. Meer informatie door te schrijven naar yogabydana@outook.com of www.yogadana.org/Taller-desikachar-Barcelona-Madrid
Kausthub Desikachar vorm naar yogaterapeutas in Brussel en de volgende promotie begint in augustus 2016. Voor meer informatie over de opleiding: www.kausthub.com/yth2016es

Kausthub werd geboren in Chennai in Zuid-India, als zoon van T. K. V. Desikachar en kleinzoon van T. Krishnamacharya. Hij begon te studeren yoga toen hij negen jaar oud was. Na het beëindigen van zijn universitaire studies, beloofd hij om zich volledig te wijden aan de praktijk en het onderwijs van yoga. Hij heeft verschillende boeken geschreven over yoga en werken als een trainer van docenten en yogaterapeutas en yogaterapeuta. K. Desikachar combineert de leer van Yoga, Ayurveda, de Veda's en de moderne psychologie met het doel van empowerment van haar klanten op hun manier van genezen, waardoor ze hun eigen potentieel te ontdekken. In de afgelopen jaren ontmoette hij heeft genezers van andere tradities te verkennen van het paradigma van de gezondheid en het vinden van de synergieën van genezing. Samen met zijn vrouw Evelyn Einhaeuser heeft gemaakt van het tijdschrift ' synergie in genezing: http://www.synergies-journal.com/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 9 mei 2016 • sectie: Groeten