Pranayama workshop met José Antonio Offroy

José Antonio Offroy (Lakshmana) is een van de geleerden van yoga opmerkelijkste en veteranen van dit land, de auteur van het boek De yoga van Patanjali. De Yoga soetra 's en de verspreiding van de Schepper van de pagina van de traditionele yoga, Yogadharsana. Ga naar een van zijn seminars is een voorrecht. 21 mei het biedt een theoretisch-praktische intensieve Pranayama in Madrid.

Pranayama_Offroy

Huisarts voor meer dan 40 jaar, José Antonio Offroy Het verklaart als zijn voornaamste invloeden de van André Van Lysebeth, T. K. V. Desikachar en Sri Yogendra, Swami Sivananda, B. K. S. Iyengar. Ook praktijk zen uit maakt meer dan 15 jaar en is lid van de internationale vereniging Zen. Opgeleid als een yoga leraar in de Cantabrische Yoga Center, doceerde hij traditionele yoga hatha twaalf jaar.

Professioneel hij opgeleid als een aantal merchant marine schepen-kapitein en is momenteel hoofd van zoek- en reddingsoperaties in de baai van Algeciras. Maker van de webpagina 's Yogadarshana , een van de meest uitgebreide in de altruïstische verspreiding van de wetenschap van yoga, en Yoga Sutras van Patanjali (sites.google.com/site/yogasutrasdepatanjali), is Auteur van het boek De yoga van Patanjali. De Yoga soetra 's en een tweede in afwachting van boek bewerken: De essentie van de traditionele yoga.

Intensieve theorie en praktijk van Pranayama

De Sanskriet term Pranayama een uitgebreide set van technieken is bekend dat het besturingselement de prāṇa, een concept wat op de dezelfde tijd energie en leven betekent. Prāṇa is een Sanskriet term voor de essentiële energie van het universum, en het is onvertaalbaar concept in alle haar diepte aan onze taal. Aan de andere kant ayāma betekent beheren en uitbreiden of uitbreiden. Vandaar de term om te beschrijven werd geboren de reeks technieken voor de beheersing van de adem, Pranayama: controle of uitbreiding van prāṇa, van universele energie die wordt uitgevoerd door ons lichaam.

De prāṇa is doordringende leven, geweld of elke activiteit die van zichzelf inert, inactief is. In de wetenschappelijke cultuur, zijn bekendste vormen zijn de verschillende energieën die wetenschap omvat: elektriciteit, magnetisme, Atoomenergie, enz. Echter, traditioneel de prāṇa is de evolutionaire motor dat kan worden gevonden in de vijf elementen van de natuur: aarde, water, lucht, licht en ruimte.

Gelet op de verscheidenheid van manifestaties, de prāṇa kan worden gevonden in alles dat ons kracht en gezondheid geeft: zon, lucht, water en puur eten. Maar niet alleen in dingen beton; Het is ook in de positieve emoties (plezier, liefde, rust), pure acties en het juiste gedrag.

De prāṇa is nauw verbonden met onze mentale en spirituele aspecten. Om deze reden is de concentratie tijdens de uitvoering van de oefeningen essentieel. Echter, de belangrijkste bron van de prāṇa is de sfeer. Door middel van de pranayama reguleren de prāṇa in onze interieur, door middel van bepaalde oefeningen ademhaling. Op deze manier kunnen wij de overname uit het buitenland en de verdeling in het lichaam beïnvloeden.

Het doel is tweeledig: 1) Vul ons met vitale energie die verbeteren ons lichamelijke gezondheid, en 2) bepaalde energieën latente binnen ons dat we kunnen activeren verbinding maken met andere diepere dimensie, met een andere manier van "zien" werkelijkheid.

In dit seminar met een van de meest ervaren wetenschappers van yoga in ons land Voor meer dan 40 jaar, zal verdiepen in een van de belangrijkste technieken van yoga organen, de Pranayama. De theorie is geklemd met praktijk.

Theorie: Concept en definitie van prana en pranayama, pranayama in de Yoga soetra 's Patanjali, de pranayama in hathayoga, fysiologie van pranayama, het subtiele lichaam, pranayama-technieken, mudra's en bandha's, etc. (ook audiovisuele inhoud gebruiken voor een beter begrip van de zaak)

Praktijk: Zal bespreken technieken van ademhalen volledige, ritmische (samavrtti), AC (nadisodhana), gedwongen (kapalabhati en bhastrika), zegevierend (ujjayi). En ook zullen wij meditatie op de adem.

Breng meditatie kussen, als u niet hoeft te vragen het Center en noteer het boekt u de plaza, voor welke bijdrage een.

Wanneer: Zaterdag, 21 mei, van 9.30 tot 14.00 uur

Waar: Yoga Center Padmasana Center, C / zee van Oman, 34 28033 Madrid. T 620325071 (essentiële reserveren mail schrijven naar info@padmasanacenter.com)

De intensieve prijs: €35

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 29 Apr 2016 • sectie: Praktijk, Pranayama