Wanneer de posities worden asana 's

De asana's in Yoga liggen op Hatha Yoga. Hatha Yoga is een pad of de weg die tot Yoga via lichaamshoudingen, de asana's leidt. Het lichaam is de toegangspoort naar een innerlijke wereld, misschien om te ontdekken. Schrijft Manoli Muñoz, Professor van de internationale school van Yoga.

studenten-in-Asana

Asana in het Sanskriet betekent "houding". Terwijl de betekenis van dit woord blijkbaar eenvoudig is, is het iets meer dan een eenvoudige lichaamshouding. Om een lichaamshouding in asana is vereist van de integratie van verschillende elementen, zoals respect voor het lichaam, ademhaling en geestelijke zorg.

Voor de praktijk van asana's een reeks richtsnoeren worden aanbevolen, en een ruimte zo stil mogelijk te maken, draag comfortabele kleding, heb spijsvertering en gebruik van een yoga mat-antislip die zorgt voor de beworteling. Voordat u begint, is het interessant om te stoppen voor een moment, leun achterover en vestigen in het huidige moment. Het is raadzaam om het lichaam met een paar stukken, evenals het uitvoeren van een Vinyasa te bereiden, of een combinatie van beide. Nu gewrichten worden gemobiliseerd, het versterkt en rekt de spieren en wordt verbinding gemaakt tussen het lichaam en de adem.

Voer de asana kan het vaststellen van een reeks fasen:

 • Voorbereiding.
 • Ingang.
 • Instellingen en duurzaamheid.
 • Uitgang.

De eerste fase zou het preparaat; Het is tijd om te visualiseren de asana wordt uitgevoerd en vervolgens bereid het lichaam door het instellen van een uitvalsbasis waarvandaan project zelf.

De tijd komt om te gaan (tweede fase) met het energie waarmee de adem, het lichaam is gegoten uit een basis, na de richting of richtingen waarvoor de positie, uit respect, in het bijzonder te ontdekken op welk punt in de asana geplaatst.

Een staat van constante observatie

Op asana, de aandacht Wikkel elk gevoel die ontstaat in het lichaam, op hetzelfde moment die ademhaling aanwezig is. Met de aanwezigheid van de ademhaling, het lichaam is het vinden van het punt waar stop. "Stop met flexibiliteit", aanwezig omdat de interne bewegingen zijn altijd.

Ademhaling kan alle de tijd doorgebracht in de positie aanpassing (derde fase) worden gerepliceerd. In elke adem is geïnstalleerd de Centrifugaal energie, actie, die zich uitstrekt, breidt, schept ruimtes en in elke uitademing ontstaan de centripetale energie, Keert terug naar het centrum, verbinding maken met het interieur, het verstrekken van rust.

Ademhaling is de brug van de Unie tussen het lichaam en de geest. En asana, ademhaling is de belangrijkste sleutel in het zoeken en de ontmoeting van het saldo; worden asana vereist het vinden van een staat van evenwicht tussen de activiteit, en de zachte, rust en energie.

Elke houding, elke asana wordt gepresenteerd als een gelegenheid voor ontmoeting, erkenning door die men kan vinden van een weg naar de innerlijke wereld. Toegang, voer met de bedoeling te verbinden met de diepe, ontwaken en stimuleren dit subtieler, specialer zone gelegen aan de binnenkant van alle mensen. We zouden kunnen noemen de geestelijke macht die aanwezig is binnen. Kracht van de Unie, met betrekking tot elk aspect van een is zelf; lichaam, geest en ziel en met het hele universum. Elke asana kan uitgroeien tot een echte meditatie en is een fundamentele voorbereiding voor meditatie.

"Waar alleen het lichaam en de geest begint? Waar alleen de geest en de geest begint? Ze kunnen niet worden onderverdeeld, daartussen; "ze zijn verschillende aspecten van de dezelfde Goddelijk bewustzijn alle volle."
B.K.S Iyengar

De laatste fase, is tijd om het ongedaan maken van de houding. Asana langzaam afsluiten, presenteren met de ademhaling, zich bewust van elk deel van het lichaam, dat komt in een zachte beweging coming out van de beleidskoers, probeert te gebruiken een minimum aan energie, alleen genoeg om terug te keren naar het beginpunt. Dit zou een goed moment om Haal diep adem en de gevoelens die zich in het zelf voordoen kunnen kijken.

Voer asana is aanbevolen en voor iedereen toegankelijk kan zijn. Niet alle posities beschikbaar zijn voor alle personen, maar iedereen kan asana invoeren.

Yoga en de praktijk van asana past zich aan elke persoonongeacht de staat, klachten, beperkingen, pathologieën of bijzondere situaties als het kan zwangerschap enz., in deze gevallen altijd zijn kunnen alternatieven, gebruik haken, afhankelijk van elke specifieke situatie, met het doel om het grootste voordeel bij alle beoefenaars te brengen voorstellen.

Voorzichtigheid en gezond verstand

In de praktijk van asana, de wervelkolom is de hoofdpersoon zowel fysiek en energie niveau voor alles wat is of binnen het woont. Energie niveaus zijn de kanalen en de meest belangrijke energiecentra. Fysieke woont het ruggenmerg, de uitbreiding van het centrale zenuwstelsel, de hersenen en het lichaam met elkaar.

De asana's omvatten alle richtingen van de beweging die de ruggengraat kunnen worden. Bewegingen uit flexie, extensie, helling en torsie. Als we ze op gezinnen volgens de beweging sorteren, heeft iedere familie van posities een paar effecten en voordelen in het lichaam.

De praktijk van asana heeft vele voordelen:

 • Grotere mobiliteit, flexibiliteit en Toon het lichaam.
 • Het verbetert de bloedsomloop.
 • Het verbetert de werking van de interne organen.
 • Het helpt om te herstellen van de natuurlijke ademhaling.
 • Het vergemakkelijkt de ontspanning, rust.
 • Het stimuleert de geestelijke aandacht.
 • Het evenwicht van het zenuwstelsel.
 • Het evenwicht van de energie, het brengt evenwicht.

Vooral worden in asana Hierdoor een moment stopzetten, observeren, de diepte en de ervaring, met een houding van aanwezigheid voelen. Het is een tijd te herkennen, te herontdekken en opnieuw. Yoga is een systeemintegrator en transformator. Integratie en transformatie worden uitgevoerd door het lichaam, via de asana. Het is de tijd om te leven in het huidige moment, hier en nu. Het is het moment van Worden.

"Dat afwikkelt in een comfortabele positie terwijl zich het concentreren op zijn eigen interieur, is ondergedompeld natuurlijk in de oceaan van de vreugde van het hart".
Siva Sutras III, 16

Manoli Muñoz. Docent en trainer van de Ebasisschool internationale Yoga.

Meer informatie hier.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over , ,
Door • 28 Apr, 2016 • sectie: International School of Yoga