Kali-Yuga (de tijd van corruptie)

Met één of andere woorden, zei Boeddha, Jezus, Lao tse, Gandhi, Gudjieff en Krihnamurti. Macht is putrescible, maar veel meer wanneer het wordt uitgeoefend door personen, verblind door hebzucht en haat. De mensheid is niet gericht door de wijste, lucide, evenwichtige of medelevend, maar door enfangadas in zijn ongebreidelde narcisme, mensen die geen ogen om te zien de behoeften van anderen, veel minder, dus hebben, om te kunnen om hen te ontmoeten. Calle Ramiro schrijft.

corruptie

Het ego die macht voedt is vraatzuchtige en onverzadigbare heeft geen limiet, niet te financieren, iets niet verhelpt, nooit verzoent de belangen met externe belangen. Wereldwijd ons niet gericht mensen wakker, maar slapende individuen, des-almados (geen ziel), die ons in allerlei conflicten, oorlogen, onzin verstrikt. En de putrescibilidad bereikt alle vormen van macht, politieke, religieuze, sociale of culturele. Macht is een GIF; de instellingen zijn zijn voedingsbodem. Velen die achter het label van middelmatige fatsoen verbergen zijn niets meer dan de huichelaars. Om deze reden Alle insiders zijn revolutionaire interieur, te weten dat als hij niets aan de geest van de hervormer verandert, wat voor soort hervorming zullen doen? Welke revolutie of hervorming kunt verlaten een geest vertroebeld door hebzucht, verwarring en haat?

Zelfs voor de meeste neurastenicamente optimistisch is het duidelijk dat geweld, corruptie, hebzucht en haat de meest destructieve en hartverscheurend ruiters van de Apocalyps. Dit is niet een spirituele tijd, Hoewel sommige geesten, minst willen doen. Het is een tijd, zoals ze de hindoeïstische, agressiviteit en hartzeer zeggen, er zijn orchideeën tussen de uitgestrekte velden van giftige planten. Het wordt genoemd door de hindoe times Kali-yuga. Een tijd van bloed, terreur, toenemende ongelijkheid en verdeling ook in instellingen die leek meer heilig.

Jaar geleden zat ik in Rishikesh aan de oever van de Ganges om te spreken over het met een ontslag, die compleet gesprek ik in mijn werk opnemen Gesprekken met Yogi 's. Het was niet erg bemoedigend maar zeer realistisch in sommige dingen die me die avond naranja-oro vertelde:.

"Op dit moment er oorlog en werkloosheid is, mensen leven met veel frustraties en slecht. Het is een zeer moeilijke tijd. Zijn er problemen van allerlei aard. Lijden. Maar er ook een soort is van ethische herstel verkeer Het streeft naar een transformatie van het leven en standpunten van de persoon zal moeten veranderen. Het is om een manier van leven superieure, ethische en culturele waarden. Maar met betrekking tot het volgen van het pad van de rechtvaardigen zijn wij op een zeer laag niveau, zowel geestelijk als lichamelijk.

Wij zijn echt in een crisis. Er zijn zowel de algemene als de individuele crisis. Het is het offeren van kinderen en we niet respect tonen voor de ouderen, niet aan vrouwen. Wij mishandelen de zwakken en alles, van tijd tot tijd, zijn we eigendom van een soort terreur. De curve is in continue verval. Er is corruptie over de hele wereld. Corruptie is uitgegroeid tot een manier van leven en heerst op alle terreinen van de samenleving. Dat is de eigenschap van de voorwaarde van de Kali-yuga. De zwarte markt heeft gekruist alle grenzen en de scholen noch de rechtbanken geen verontreiniging. En met betrekking tot religieuze instellingen, die zijn de ergste en niet genieten van een reputatie. En de film is wat mensen doen en van hem verwachten.

Want dit is zo, alles kon veranderen als mensen willen, maar het zou vereisen een verandering in de mentaliteit en in hun houding. Vereist een revolutie in ethische houding, evenals een paar juiste sociale voorschriften. Veel te doen voor de verspreiding van yoga, praktijk voor interne ontwikkeling, en bevorderen dat je kunt oefenen. We moeten het herstellen van de zuiverheid van het woord, gedachte en actie. Wij moeten een rustige omgeving van bestaan op basis van echte ethische beginselen. Dit is essentieel voor deze tijd van corruptie die de Kali-yuga.

Het was dus, uitgedrukt Swami Adhyatmananda, de whisper van de wateren van de rivier de Ganges terwijl begeleidende zijn woorden.

Ik had eens te meer dan terug naar de India te zoeken sleutel tot zelfontplooiing en te implementeren die kiem van potentiële luciditeit en mededogen dat zich in de mens bevindt. Jaar later hebben de woorden van swami korte gedaald en de Kali yuga hits meer dan ooit. Maar als een oud gezegde die verloren gaat in de nevelen van de tijd, en dat de Boeddha zelf pakte: "er is een eeuwige wet: alleen door liefde haat kunnen bestrijden". Nooit door haat, wreedheid of corruptie.

Calle Ramiro

RamiroCalleMeer dan 50 jaar is Calle Ramiro yoga onderwijzen. Hij begon thuis onderwijs en gemaakt van een Academie van yoga correspondentie voor alle Spanje en Latijns-Amerika. In januari van l971 geopend zijn Yogacentrum Shadak, dat is inmiddels al meer dan een half miljoen mensen. Zijn 250 gepubliceerde werk omvat meer dan vijftig gewijd aan yoga en aanverwante disciplines. Hij heeft Yoga maakte het doel en de betekenis van zijn leven, hebben een honderd keer reisde naar India, de bakermat van de yoga.

Horloge het Calle Ramiro Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Ramiro-ACalle/118531418198874

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 21 Apr 2016 • sectie: Handtekeningen, Calle Ramiro