Boeken / asymmetrie, van Salvador Paniker

ES, waarschijnlijk, het boek meer begaan van Salvador Paniker. Een werk van recapitulatie van alle de filosofie van één van de meest prestigieuze van recente denkers. Het was de eerste in de uitgeverij hij sinds 2000 richtte gepubliceerde tekst. Bewerken: Kairos. Prijs: €18

asymmetrie

Opstarten vanaf een regeling zelf, de «retroprogresion», en geconfronteerd wordt met de populairste onderwerpen van de dag, We zien hoe schijnbaar tegengestelde begrippen worden verzoend: kritische met de Mystic luciditeit, met looptijd, zekerheid met avontuur, tijd tot eeuwigheid. Zich bewust van de wijsheid van onwetendheid en aannames duidelijk postmoderne, Paniker stelt een nieuw humanisme, nauw verbonden met wetenschap en kunst, dat we de onzekerheden van «het tijdperk van complexiteit en samensmelten» overleven zullen.

Samen met een fascinerende algemene raster, in Asymmetrie ook vraagstukken zoals democratie, secularisme, meditatie, Hindoeïsme, Christendom, muziek, evolutie, het recht op een waardige dood. Dit verhoogd van essentiële vitaliteit die naar het vertrouwen van de auteur in "onwaarschijnlijk creativiteit van het menselijk dier verwijst" alles.

De auteur

Salvador Paniker Het is schrijver, filosoof en arts in industrial engineering. Hij is Professor in de filosofie en metafysica aan de Universiteit van Barcelona en de Voorzitter van de vereniging recht om te sterven met waardigheid. Hij is de oprichter van de redactionele Kairos. Hij heeft talrijke boeken geschreven, waaronder Benadering van de oorsprong, filosofie en mystiek, tweede geheugen, gele laptop o Dagboek van een achtergebleven oude man.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 8 Apr 2016 • sectie: Boeken en cd 's