Anekantavada, in plaats van Yoga

De yoga door zich hetzelfde niet bestaat uit de yoga dat elke persoon van de praktijk: u, ik, ons buurland van mat. En als het bestaan als afzonderlijk ding, zou het nauwelijks relevant in vergelijking met het belang van elk menselijk wezen die de praktijk.

Anekantavada

"Je lichaam is de manier van de liefde, is de God die duizend vormen in de ogen van Zijne schepselen aanneemt; haasten, dansen hun dans geboren golven van organen".
Kabir

Om precies te zijn, de yoga van belang voor zover als de mens, en is een hulpmiddel om zijn beschikbaar voor levering naar de waarheid is, dus ontsnappen van het lijden (dat is illusie) Maya), en geniet van meer volledig in dit leven. Alleen echte en ware yoga is de huidige som van degenen die de praktijk.

Anekantavada Het is een van de beginselen die zijn geformuleerd Mahavira, oprichters of onder de Jain, landgenoot en tijdgenoot van Boeddha. Beide reisde en woonde in dezelfde regio en tijd. Wordt paisanos, hedendaagse en met zo'n krachtige geestelijke persoonlijkheden, blijft als een van de grootste enigmas van de geschiedenis van de gedachte- of spirituele ontwikkeling, hoe het is dat er is geen Chronicle of vergaderingen of van meningsverschillen tussen de twee reuzen van de spiritualiteit of filosofie. Alle zeer Indische.

We kunnen begrijpen hoe klein wij zijn ten opzichte van de uitgestrektheid van het heelal. Aan de andere kant, is elke persoon een prachtige etherische geest en waardig van de grootste respect.

Echte yoga bestaat niet, noch in de Purana 's of in de Samhitas of de Upanishads meer oude en vereerd. Dat zou de beschrijving van de yoga of denken over het. Het is niet exclusief de oude ashrams van de uitlopers van de Himalaya, die bezocht Mircea Eliade en andere zo veel pelgrims van de wijsheid, voor meer dat is de bakermat van tradities. De echte yoga bestaat in de praktijk nederig en oprechte van elke persoon op uw tapijt, kussen of mat geen kwestie waar u bent, maar de tijd, die altijd de nu.

Dit geeft ons aan de ene kant belang voor de beoefenaars van yoga, terwijl aan de andere kant ons van verantwoordelijkheid, laden want in elk van onze praktijken, elke begroeting aan de zon, in elke pranayama of meditatie is wanneer de yoga tot leven komt.

Anekantavada Het kan letterlijk betekenen "niet een enkele visie van de waarheid", hoewel er was een Spaanse filosoof die bedacht een term die als een perfecte vertaling dienen kan: "Perspectivisme". Ortega y Gasset gaat.

Anekantavada Het wordt uitgedrukt in de gelijkenis van de olifant en de blind. Voor degenen die niet weten, net zo goed: een groep van blind betasten door de jungle ontmoeting met onbekend object. Elk voelde dat object en probeert te delen met collega's wat het is:

  • Het is een groot vat.
  • Er bevinden zich vier kolommen.
  • Zij zijn de twee grote fans van leder.
  • Het is als een slang.
  • Ze zijn twee speren.
  • Is zoals een touw gerafeld aan het eind.

Ook naar de fabel, elke persoon alleen bestaat uit een kleine perspectief van de waarheid. Alleen de gerealiseerde wezens, de kevalisJe kunt de realiteit die is zwanger. En als iemand heeft de megalomane aanspraak op een kevala worden beschouwd of als vicaris dus, iemand wil dat je om te geloven dat het wellicht zijn goeroe, wat leert ons Anekantavada is juist dat het begrip van de waarheid in feite integratieve, niet-exclusieve.

Een dergelijke onderwijs dat geboorte had in India, land waar ze verfijnd heeft in het duizendjarig coëxistentie van verschillende religies, rassen, talen en culturen, die nodig hebben als de lucht de Anekantavada en de Ahimsa (Geweldloosheid), want dit het leven (in de letterlijke zin is). Dus je het hebt Mahavira en een lange opeenvolging van vooruitziend van gedachten te Gandhi, dat het deze beginselen zelfs bij de langverwachte onafhankelijkheid van de Britse Raj zet.

De beste mogelijke yoga

Anekantavada is een armatuur dat sommige van de ergste duisternis van de menselijke ziel verdrijft: de angst voor het andere, de onbeweeglijkheid van de concepten, de vermeende exclusiviteit van een geloofsovertuiging.

Zodra de Dalai Lama gevraagd (enigszins slechte druiven) op wat de beste religie is. De Dalai Lama gereageerd: dat brengt u vrede.

Gelijke de beste mogelijke yoga is dat brengt u vrede, die harmoniseert en zoet van je ziel, die is geschreven met een weglatingsteken en niet met uitroeptekens.

Als een kudde van lammeren ziet naar een van hun collega stagiair is door een ander pad, alle geplaatst om te blaten in paniek. Heeft wel een reden? Zijn we helemaal verkeerd?

Als we een goede geschiedenis van yoga, bijvoorbeeld bladeren de Yoga traditie van Feuerstein, We kunnen zien dat de ontwikkeling van deze wetenschap veel daarvan heeft, integreren en begrijpen van de verschillende stromingen in de gedachte dat zou worden toegevoegd, zoals de Ganges onderweg de wateren van de Yamuna en andere meerdere zijrivieren, in de Golf van Bengalen verzamelt, waar, opnieuw opent in een breed scala van stromingen.

Aanvaarden van het bestaan van andere perspectieven en criteria vereist hoog gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. En ook het begrip van een van de belangrijkste waarheden van het universum: in de hele schepping er twee dingen gelijk, of twee druppels water, geen twee vlokken sneeuw of zand in de woestijn. God wordt uitgedrukt door een absolute diversiteit.

Gezien het feit dat yoga Unie betekent, is het noodzakelijk om te begrijpen dat het alleen de uiteenlopende kan verenigen.

De verscheidenheid aan perspectieven en meningen komt niet noodzakelijkerwijs uit het gebrek aan begrip, maar ze kunnen komen uit omstandigheden zoals de geografische ligging en primitieve communicatiemiddelen van andere tijden in India. Echter harmonisatie of acceptatie en begrip van de verschillende visies die vereist zijn als niet liefde, ja ten minste vriendschap of begrijpen, veel minder wederzijds respect. En iets als yoga is de flexibiliteit (geestelijke).

De filosoof Niestzsche Hij hield een citaat uit de Boeddha: 'vijandschap is overschreden alleen door de vriendschap'.

Als Boeddha en Mahavira zijn had gevonden, kluis is had gegeven een knuffel van hartelijkheid, misschien gewoon geen woorden.

Op het einde, als het duikt in de diversiteit van elke persoon, in hun uniciteit van bepaalde, wordt geopend in het licht van verlichting en de Atman, die unaniem adem, de dezelfde lucht delen we alle bewoners van de aarde.

Anekantavada, in plaats van yoga.

Joaquín García Weil (foto: Vito Ruiz)Wie is

Joaquín García Weil Hij promoveerde in de filosofie, yoga leraar en Yoga kamer Málaga directeur. Yoga praktijk voor 20 jaar en leert het sinds maakt elf. Hij is een student van Swami Rudradev (toonaangevende discipel van Iyengar), met wie hij heeft geleerd in Yoga Study Center, Rishikesh, India. Hij heeft ook gestudeerd met Dr. Vagish Sastri de Benarés, onder andere meesters.

YogaSala. Yoga in het centrum van Malaga.

C / Moreno Monroy 5 3de verdieping. 626 08 80 86 T

Meer informatie:
http://yogasala.blogspot.com https://www.facebook.com/yogasala.malaga

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 31 mar, 2016 • sectie: Handtekeningen, Groeten aan de zon