Swara Yoga & heeft-Tha Yoga: haar geheimen (deel 2)

Ons lichaam is verdeeld in twee helften "symmetrische" en verschillende op hetzelfde moment, door hen circuleert een huidige negatieve en een positieve. Het doel van yoga is te cultiveren van het evenwicht tussen deze twee tendensen om ons bewustzijn verruimen en bevrijden ons, op zoek naar innerlijke rust gewenst. Eva Klimberg schrijft. (U kunt zien het 1ste deel in dit) koppeling)

Swara

Als overheersende activiteit van Pingala nadi, de stroom respiratoire is manifest intenser in de kuil nasaal recht, er zijn meer activering van het halfrond hersenen links en het systeem nerveus sympathische (activiteit). Dus de Swara zonne- Het genereert warmte in het lichaam, het is katabole en afferent. Ze zetten in mechanismen waarmee het lichaam met de buitenwereld, extraversie, lichaamstemperatuur stijgt, hartslag, bloeddruk en releases adrenaline, die de spieren en alertheid activeert. Het verhoogt de intellectuele en logisch-wiskundige redenering, verbale uiting, enz.

Er zijn vele factoren die de harmonische afwisseling van de neusgaten: dag, nacht, station, dieet, gezond leven en vooral het overwicht van bepaalde activiteiten of andere persoon en zijn geduld... Als niet wisselende stroming in dit tempo doorgaan, het is gemakkelijk om de fysieke, mentale en emotionele onevenwichtigheden optreden.

Kijken naar je herkent een korte tijd van 4 minuten waarin beide graven 'open' tijdens een Swara overschakelen naar het andere zijn. Dit evenwicht in de luchtwegen stroom, de activiteit van de hemisferen en het autonome zenuwstelsel creëert rust, harmonie en vrede. Zijn deze momenten vooral gunstig voor waarneming en meditatie.

Het heeft betekent zonne-vitale energie; THA, energie lunar-geestelijke; Yoga Unie, harmonisatie, synergie. Alle yoga praktijken, en met name die van Hatha Yoga, zoeken naar evenwicht en uitlijning tussen deze twee machten.

Shiva Swarodhaya verklaart de wetenschap van Swara Yoga, dat tot doel heeft om te observeren en herkennen van de stroom van de swaras en vooral de methoden voor het evenwicht van de activiteit. Pranayama als Nadi Shodhana (zuivering van de nadi's) rechtstreeks van invloed zijn op de ida- en pingala; het creëren van echte ritme in de luchtwegen stroom, welke alleen het balanceren van de activiteit van beide Nadi's. Er zijn vele anderen oefeningen, asana's en steun om gunst de "opening van de graven" en hen effecten die dit genereert.

Mensen met een prevalentie in de Swara zonne-activiteit hebben de neiging om zeer actieve, extravert en analytische, maar als er een grimmige onbalans verschijnt de neiging om te voldoen aan de wensen met meer activiteiten met het plezier van de zintuigen en de bijlage op deze... mensen met een prevalentie van de activiteit van de Swara Lunar neigt creatiever fantasierijk en intuïtief... die kunt overdrijven de autocentramiento en egoïsme, die wellicht niet de beste vastberadenheid te mobiliseren voor de vraagstukken en praktische verantwoordelijkheden van leven. Het evenwicht tussen de actie (Karma-Yoga) en meditatie (Raja Yoga), tussen het interieur en exterieur, het zal toestaan een harmonieuze geestelijke ontwikkeling van het individu.

Dus de kennis van de Swara yoga Het is niet alleen voorbehouden aan de yogi's die willen hun beperkingen meer verankerd overstijgen, ze is gunstig voor de harmonie in de dag van de mens.

Wanneer saldi van de respiratoire stroom in beide loopgraven, de prana stromen door Nadi Susumna, het centrale kanaal. De ervaring van de stilte en de harmonie over aan de beoefenaar naar een staat meditatieve natuurlijke, gemakkelijk, het uitbreiden van uw bewustzijn.

Wijzigen van de overheersende swara (emotioneel, ziek of getroffen voelen of ter bevordering van de balans en de Meditatiepraktijk) Zie wat pit open is, ademen door de ene of de andere meerdere malen zonder schakelaar.

Eenmaal gecontroleerd:

 • Onder de oksel tegenover de kuil die u openen wilt (als u wilt openen van het recht, de danda, of je nou warmgewalste yoga mat, uitgeoefend door de linker oksel) kun je een danda (stok). Normaal ademt, ontspannen en kijken.
 • Liggen aan de andere kant door het uitrekken van de oksel.
 • Jala Neti (nasale douche zal het voordeel van een proces van de ademhaling).
 • Padadirasana. Plaats de handen in de oksels door de constante druk op de knooppunten. Of u kunt het plaatsen van de gewrichten met zijn gesloten vuisten.
 • Nadi Shodhana of alternatieve ademhaling. Het is ultieme pranayama harmonisatie van de beide swaras.

De oorzaken van de constante van de swaras, de lichamelijke en geestelijke onbalans, zijn zeven, volgens Swami Sivananda:

 1. slapen tijdens de dag
 2. Blijf up laat
 3. buitensporige seks
 4. afgewisseld met de menigte
 5. het effect van ongezonde voedingsmiddelen
 6. behoud van urine en ontlasting
 7. de moeizame mentale activiteiten met uitgaven van prana stelde.

Het bestaat uit en past uw praktijk aan uw niveau van betrokkenheid. Zij evalueert welke richtsnoeren je zijn nuttig en maak je goed gevoel zonder enige twijfel.
Het is het beste op zoek naar een goede leraar die dit alles heeft geoefend en daarom, een echte kenner. Hij of zij leert u met gevoeligheid deze technieken.

Dit artikel is gewoon een samenvatting van de informatie betreffende de Swara heeft-tha Yoga en pranayama praktische vergezelt, voltooiing van deze kennis en technieken.

Eva Klimberg Polo Het is het vormen van Professor in de psychologie en diepe filosofie van Yoga in verschillende formaties, met meer dan 20 jaar ervaring.

Deze informatie is onderdeel van de professionele opleiding van vreemdetaalleraren Yoga in het onderwerp van de filosofie en diepe psychologie van Yoga.

Tijdens de Verwijdering van onderdompeling in de diepe Yoga, op de brug in mei, het zal worden ontwikkeld en beoefend van deze kennis.

Voor meer informatie: info@yogaartstudio.com / www.YogaArtStudio.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 7 mrt 2016 • sectie: Handtekeningen