Swara Yoga & heeft-Tha Yoga: haar geheimen (deel 1)

Ons lichaam is verdeeld in twee helften "symmetrische" en op hetzelfde moment, door hen verschillende circuleert een stroom van negatieve en een positieve. Het doel van yoga is te cultiveren van het evenwicht tussen deze twee tendensen om ons bewustzijn verruimen en bevrijden ons, op zoek naar innerlijke rust gewenst. Eva Klimberg schrijft.

Swara yoga

Swara Yoga Het is de yoga van adem stromen en de Heeft-Tha / Kundalini Yoga, Yoga voor energiebalans.

Ademhaling is het alleen biologische functie waarmee natuur ons te wijzigen; Het heeft ons de mogelijkheid om te passen en er bewust gegeven. Alleen met modulaire dat biologische functie, observeren, uitbreiden en verdiepen, kunnen we beïnvloeden gezondheid en welzijn, evenals het dieper Staten van bewustzijn.

"Wanneer de adem dwaalt, de geest loopt onrustig; maar toen ademhalen is rustig, de geest is ook geruststellend, de Yogi verkrijgt de kracht van rust")Hatha Yoga Pradipika).

Wanneer de energie stagneert of blokkeert, wordt in het lichaam een kleine pijn manifesteert. Als het niet onmiddellijk wordt behandeld, wordt het symptoom verergert, maken meer pijn en vervolgens andere meer ernstige en gevaarlijke onevenwichtigheden.

Drie Nadi

Van de 72.000 Nadi's, variërend van pranomaya kosha (schede van prana) drie zijn zeer belangrijk: Pingala, Ida en Sushumna.

Door IDA nadi of lunar nadi stromen van de maan-geestelijke macht, de luchtwegen stroom in de linker neusgat verbinden met de activiteiten van het parasympatisch zenuwstelsel en juiste cerebrale hemisfeer (kruis). Wanneer er meer actief stimuleert de activiteit van het onbewuste, intuïtie en creativiteit, vrouwelijke, koude, negatieve, introspectie en passiviteit.

Zijn aard is Manas Shakti.

Door Pinger het nadi of zonne-nadi stroom van zonne-energie-vital macht, de luchtwegen stroom in de juiste neusgat verbinden met de activiteit van het sympathische zenuwstelsel en de linker cerebrale hemisfeer. Wanneer is meer actief stimuleert de activiteit van de bewuste, logica, mannelijk, positief en activiteit en extraversie. Het produceert warmte.

Zijn aard is Prana Shakti.

Sushumna nadi is de centrale nadi ontwaken door waar het klimt in de voorwaarden bij wijze van uitzondering u zijvlakken van de Kundalini Shakti (door een deel van dit brahma nadi genoemd), de verschillende graden van bewustzijn die is gekoppeld aan elk chakra.

Wanneer de activiteit tussen Ida en toe te passen het is evenwichtig, manifesteert zich in de harmonie van de respiratoire stroom in beide neusgaten, activeert de prana, stroomt door sushumna, centraal zenuwstelsel, de mentale verschijning (vignnamaya kosha), het onbewuste, intuïtieve wijsheid, kosmische licht en evenwicht (zonder buitensporige introversie en extraversie) balanceert.

Zijn aard is Kundalini Shakti.

Harmonische voorwaarden moet produceren om één of twee uur tussen de voornaamste activiteit van elk halfrond, de activiteit van het sympathische autonome zenuwstelsel en het parasympathische en dus stroom in twee massagraven afwisselend. Dit zorgt voor evenwicht, lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Wanneer Ida nadi activiteit heerst, de luchtwegen stroom intenser in het linker neusgat manifesteert (we zeggen dat de put meer open is), er zijn meer activering in de rechter hersenhelft (kruis) en het zenuwstelsel van parasympathische (ontspanning). Deze Swara Lunar door links Fossa heeft een verfrissende, efferent remmende effect, stimuleren van interne processen, ontspannen spieren, daalt de lichaamstemperatuur, vertraagt de hartslag en verlaagt de bloeddruk. Introspectie, intuïtieve kennis en holistische, artistieke gevoeligheid of buitenzintuiglijke waarneming worden bevoordeeld.

Het bestaat uit en past uw praktijk aan uw niveau van betrokkenheid. Het waarden welke richtsnoeren je zijn nuttig en maak je ongetwijfeld goed gevoel.

Het is het beste op zoek naar een goede leraar die dit alles heeft geoefend en daarom, een echte kenner. Hij of zij leert u met gevoeligheid deze technieken.

Dit artikel is slechts een samenvatting van de informatie in de aansluiting van de Swara, heeft-tha Yoga en technieken en praktische Pranayama begeleidende, voltooiing van deze kennis.

Eva Klimberg Polo Het is het vormen van Professor in de psychologie en diepe filosofie van Yoga in verschillende formaties, met meer dan 20 jaar ervaring.

Deze informatie is onderdeel van de professionele opleiding van vreemdetaalleraren Yoga in het onderwerp van de filosofie en diepe psychologie van Yoga.

Tijdens de Verwijdering van onderdompeling in de diepe Yoga, op de brug in mei, het zal worden ontwikkeld en beoefend van deze kennis.

Voor meer informatie: info@yogaartstudio.com / www.YogaArtStudio.com


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 2 zee, 2016 • sectie: Algemene