De drie aspecten van yoga

Nu dat veel stromen van wat wij zouden kunnen noemen moderne "yogas" hebben verraden de essentie van ware yoga, is het des te noodzakelijker dan ooit herinner me drie basisaspecten van ware yoga en een beetje in hetzelfde graven. Calle Ramiro schrijft.

De loodsen van de Yoga

Zoals opgemerkt Mircea Eliade, Yoga is het spirituele centrum van het Oosten. Het is een methode, praktijk, psycho-spirituele opleiding. Het is de eerste methode van menselijke verbetering van de ORB en niet gymnastiek, sport, of een religie of een sekte of een dogma. Het is een procedure die specifiek zijn voor de bewuste evolutie en innerlijke ontwikkeling.

Een loods is de yoga als een spirituele techniek; nogmaals, als een methode van psychologische sanitaire voorzieningen; een ander als een Psychosomatische controlesysteem.

Als de westelijke heeft gekozen meestal door middel van is het besturingselement psicomatico omdat je veel lichamelijke en psychische, aandoeningen die vertaalt als psychosomatische aandoeningen lijden. Het is heeft degradeerde dus, heel vaak yoga als een spirituele techniek, die is overigens het merg van de eerste yoga manifestaties van meer dan 5000 jaar geleden.

Er is een neiging om het gebruiken van yoga als een techniek van psychosomatische besturingselement of zuivering en psychologische harmonisatie, zodat het vrijgeven van complexen, trauma, interne folteraars, psychische gaten, frustraties en repressie die breken, slijten en stelen het beste potentieel van de ziel.

Het ideaal is de drie stromen of aspecten van yoga, verenigen want ze mogen niet worden uitgesloten, maar elkaar aanvullen. Wanneer we over het geestelijke aspect praten, bedoelen we niet een soort spiritualiteit religie of cultus, van iedere godsdienstige ordening-institucionaliado is gekoppeld. Alle overtuigingen zijn respectabele, maar de yoga beweegt niet door overtuigingen en ervaringen.

De rol van meditatie

Zoals de mens een reeks van plannen is, moet je werken op alle van hen, van de somatische aan de geestelijke, zonder energie, de mentale en de emotionele te verwaarlozen. Wat nodig is is ten slotte een mutatie van bewustzijn die ons toelaat om te zien wat ontgaat de sensorische en intellectuele. De gedachte is onvoldoende, en hij moet begrijpen dat u overgeven moet zodat ontstaan buiten kennis van eenvoudige intellect. Dat wil zeggen dat we moeten verder gaan dan denken. Van het manifest aan het ongemanifesteerde; Wat is met de vorm, om deze te bekijken. Het is de reis van slavernij naar vrijheid.

We moeten cultiveren juiste gedachte voor ons in het dagelijks leven, maar de reis aan de binnenkant wordt niet ondersteund alleen in gedachte, maar in een speciaal soort intuïtie dat echt verandert. We moeten leren omgaan in het dagelijks leven en in ons binnenste universum.

Meditatie speelt een essentiële rol in de drie aspecten van yoga. Helpen geestelijk, natuurlijk, en ook samenwerken bij opruimen en evenwicht van de psyche en harmoniseren van de psychosomatische eenheid, voorkomen van stoornissen in deze zin. Het toepassingsgebied van meditatie is enorm, en niet alleen nemen als een techniek geruststellen, omdat het einde is het interieur transformatie te verbinden met onze ware aard. Meditatie kan niet worden een spirituele pijnstiller. Haar doel is om een draai te geven aan de geest dat ons toelaat om "schok van licht" ervaring of speciale inzichten om een andere manier van waarnemen en worden.

Calle Ramiro

RamiroCalleMeer dan 50 jaar is Calle Ramiro yoga onderwijzen. Hij begon thuis onderwijs en gemaakt van een Academie van yoga correspondentie voor alle Spanje en Latijns-Amerika. In januari van l971 geopend zijn Yogacentrum Shadak, dat is inmiddels al meer dan een half miljoen mensen. Zijn 250 gepubliceerde werk omvat meer dan vijftig gewijd aan yoga en aanverwante disciplines. Hij heeft Yoga maakte het doel en de betekenis van zijn leven, hebben een honderd keer reisde naar India, de bakermat van de yoga.

Horloge het Calle Ramiro Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Ramiro-ACalle/118531418198874

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 15 februari, 2016 • sectie: Handtekeningen, Calle Ramiro