Kriya's, yoga lichaam reinigen

Het doel van de reiniging in de yoga-oefeningen, bekend als "kriya's", is om te helpen de natuur te elimineren van de afvalstoffen uit het lichaam. De Hatha Yoga Pradipika, een van hen boeken klassiekers van de Hatha Yoga, zes kriya's (Shat kriya's) schrijft vooral voor de mensen die in uw lichaam zwakke punten en zijn flematicas door de natuur. Gopala schrijft.

Kriya 's

"De expressie van de geest wordt verhoogd in verhouding tot de ontwikkeling van lichaam en geest die is ingekapseld. Daarom is de yoga voorgeschreven methoden die trainen en ontwikkelen van het fysieke lichaam en geest. Een lichaam hoogst opgeleid moet daarvoor niets sterk en gezond.

"Het doel van alle trail van de yoga is de leer van hoe richten de geest, hoe hun verborgen facetten ontdekken en hoe wakker hen bevoegdheden spirituele interieur."

Swami DevanandaIn het Book of Yoga

Onze lichamen zijn voortdurend, uitzetting van afvalstoffen via diverse schoonmaak mechanismen. Het is het geval van de zweetklieren, nieren, longen en darmen.

Hoe dan ook, voor degenen onder ons die we leven in een wereld waar de lucht, voedsel en water vervuild, soms, deze oefeningen van schoonmaken kunnen een zegen.

De zes voorgeschreven kriya's is in de Hatha Yoga Pradipika zij zijn:

1. Neti reiniging nasaal

2 Nauli - reiniging en versterking van de buik en het spijsverteringssysteem

3 Dhauti - reiniging van bovenste spijsverteringskanaal

4 Basti - van de dubbelpunt

5 Kapalabhati - reiniging van de longen en bronchiën

6. Tratak-look vaste

Alle de kriya's zijn vooral nuttig als we de praktijk vasten. Dit is omdat versnelt de detoxificatie proces dat zich voordoet als we vergeten te eten over een periode van tijd. Praktijk vasten kriya's opnemen is de remedie van de natuur voor vele ziekten veroorzaakt door gifstoffen in het lichaam.

Gopala Het is een directe discipel van Swami Vishnudevananda sinds 1975, heeft ze geleerd cursussen van yoga en meditatie in verschillende landen en internationale lerarenopleidingen. Het is de dubbele voorwaarde van jurist, aan de ene kant, en hun intense praktijk van yoga en meditatie, andere, wat kenmerkend is voor hun kennis toe te passen deze disciplines in het dagelijks leven.

Aanstaande donderdag Gopala haalt ons in een nieuwe artikeldetails van alle oefeningen voor reiniging of kriya's te uitgelegd in de Yoga mediterrane Congres die in Valencia gehouden van 12 tot 14 februari. U kunt alle informatie zien door te klikken op Hier

Dit jaar Gopala, als vertegenwoordiger van de Sivananda Yoga Center, zal een sessie doen van Surya Namaskar bewust de zaterdag 13 februari tot de 19.00 uur en een zeer speciale en roman van kriya's zondag 14 op 10 in de ochtend.

Dit is de video-presentatie:

YouTube voorvertoningsafbeelding

Met betrekking tot Surya Namaskar, Het Gopala in de presentatie van zijn document zegt: "Surya Namaskar is een reeks van bewegingen die je voorbereiden op de asana's. De asana's en de pranayama zullen elkaar nodig hebben. Als we leren om te ademen tijdens de beweging van de groeten aan de zon is ons lichaam en onze geest ze passen tot leven met meer gemak. Leer om te observeren hoe circuleert de energie leven terwijl deze krachtige praktijken uitoefenen. Van de pranayama in de beweging ging naar de stilte van meditatie door te herhalen Speciale mantra's van deze oefening".


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 8 februari, 2016 • sectie: Praktijk