Yoga voor kanker, fase naar fase

We hebben dit artikel op de website van het tijdschrift lezen Elle en delen met de lezers van Yoga netwerk. Het is ondertekend door Amalia pannen.

Cobra

Het heet Amy Dara en yoga leert aan overlevenden van kanker, een discipline die beoefend kan worden in alle stadia van de ziekte. Als u in deze situatie bent, mis niet alle fysieke en mentale voordelen die deze deskundige verklaart.

Wat het woord? Survivor? Het eerste wat we vroegen Amy Dara, een expert die zes jaar onderwijs formaties in de Verenigde Staten en Europa in centra als heeft doorgebracht Stedelijke Yoga. "Het woord overlevende of survivor is van toepassing op levende personen gediagnosticeerd met kanker en die in behandeling zijn of al hebben doorgegeven", legt hij uit.

Amy was geïnteresseerd in dit onderwerp als gevolg van de vraag van enkele overlevenden van kanker die kwam hun yoga-lessen en vormde met Tari Prinster, een andere leraar die geholpen en die overwonnen kanker van de borst, het programma ontwikkeld dat zowel vandaag leren. Amy, die in Washington woont, leert yoga voor patiënten en overlevenden van kanker in meerdere centra, in een ziekenhuis.

Voordelen in elk stadium

Als Amy Dara, yoga beoefend kan worden in elke fase van de ziekte hoewel, zoals verklaart, "elke overlevende heeft een behandeling ontwikkeld voor een eigen type kanker: men hoeft alleen chirurgie, anderen vereist behandeling voor eeuwig, en de meeste moet iets van elk zullen moeten maken van herzieningen en tests op een regelmatige basis."

"Een kankerpatiënt kunt verbeteren zowel uw fysieke staats- en emotionele in alle stadia van de ziekte die het beoefenen van yoga", zegt hij. Inderdaad, er zijn studies waaruit de voordelen van deze praktijk blijkt over de kwaliteit van de slaap, vermoeidheid en angst van patiënten en nabestaanden, ook als bijdragen tot het verminderen van de inname van geneesmiddelen. Amy legt vervolgens uit enkele van de belangrijkste:

  • Diagnose. "De praktijk van yoga helpt u om uw lichaam te bereiden (versterking van de spieren en botten, verbetering van de flexibiliteit en balans) en de geest (het trauma na ontvangst van de diagnose en de angst voor onzekerheid overwinnen) voor behandelingen", zegt.
  • Chirurgie. "Yoga verbetert het immuunsysteem door het bewegen van lymfe door het lichaam, vermindert het risico van bloedstolsels en helpt de juiste genezing van het intervened gebied," zegt hij.
  • Chemotherapie/immunotherapie. "Verlichten van moeheid in verband met kanker, verbetert de concentratie, kalmeert maagklachten en gevoel van eigenwaarde verbeteren na de val van het haar," zegt hij.
  • De therapie van de straling. "Vermindert het risico van beperkte bereik van beweging van gebieden die door brandwonden en verlicht het ongemak van het zich in dezelfde positie tijdens de lange radiotherapie-machine," zei hij.
  • Hormoontherapie. "Saldi van de schommelingen van de stemming, helpt bij het voorkomen van gewichtstoename en het beheren van opvliegers," zegt Amy Dara.
  • Het einde van de behandeling. Volgens deze expert, in dit stadium yoga "helpt bij het herstel van de normaliteit in het lichaam en de geest, om het risico van depressie na verblijf alleen na zo lang met het team van medische zorg en zorgverleners, en ter voorkoming en bestrijding van de behandelingen van de lange termijn bijwerkingen."
  • Tests voor de opsporing van kanker. In deze gevallen, zal volgens Amy Dara, yoga praktijk helpen verlichten van angst.

Maar daarnaast, zegt Amy, "in elke fase van het proces yoga verbetert de toestand van stemming en faculteit de overlevende te verzorgen". "De soorten ook dienen om te profiteren van de steun en inspiratie uit de andere overlevenden", wordt toegevoegd.

En alle overlevenden van elke soort kanker kunnen profiteren van yoga, aangezien, zoals Amy legt uit: "de praktijk zich aan de unieke behoeften van elke persoon in elke fase van behandeling aanpassen kan".

Zo zijn de soorten

Zoals uitgelegd deze deskundige, duren klassen tussen 60 tot 75 minuten. "Stijl is een combinatie van Hatha, Vinyasa en restauratie; een combinatie van houdingen, ademhaling technieken en meditatie wordt beoefend". "En altijd is een praktijk die is aangepast aan de behoeften van de studenten," herinnert aan.

De voordelen van deze discipline zijn ontelbare voor overlevenden van kanker, maar ook zijn er contra-indicaties en standpunten die moeten niet worden ooit, zoals uitgelegd door deze expert: "de sterke tilt voorwaartse en kronkelende posities moeten worden vermeden vanwege het risico van Vertebrale fracturen, omdat vele behandelingen van kanker hebben als een neveneffect van de vroege begin van osteoporose".

"Ook moeten Vermijd houdingen die het gewicht voor een lange tijd in de armen waar de kanker zich in het bovenste gedeelte van het lichaam - bijvoorbeeld de positie van de hond opwaartse down- of voeten waar de ziekte heeft getroffen, de bodem, aangezien ze het risico op lymfoedeem verhogen bevindt" benadrukt. "Ik zei, lijkt erop dat je niet veel teach klassen van yoga tot kanker kunt, maar de waarheid is dat er vele opties," zegt Amy.

Een mythe rond kanker en yoga

De eerste als het verklaart Amy, is dat de praktijk soepel moet zijn: "veel mensen vertelt de overlevenden van kanker die het rust, wanneer meest kan - en willen - en oefenen om te kalmeren van je gedachten".

"Het belangrijkste is dat ze weten dat de medische voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen om complicaties zoals lymfoedeem vermijden, en niet het gevoel onder druk gezet meer te doen dan wat ze kunnen zijn", zegt. "Een gecertificeerd yoga leraar om te leren yoga tot kanker kan laten zien hoe je de praktijk passen in elke fase," zegt hij.

Het advies van Amy Dara

Ondanks zijn voordelen zijn er nog enkele kankerpatiënten die naar de praktijk van yoga in Spanje komen. Als u gaan door deze situatie en wilt u aanmoedigen om te proberen het met iemand expert, raadt Amy Dara "gaan zonder verwachtingen en openstaan voor wat er gebeurt". "It's okay to emotioneel en je bent met andere mensen die begrijpen wat u doormaakt." Een laatste tip van Amy: "voordat u start, introduceer jezelf en met de leraar over uw soort kanker praat".

Meer informatie

In Zentro stedelijke Yoga, waar Amy Dara schenkt haar formaties voor leraren van yoga voor kanker, kunt u een cursus of lessen nemen. In het Spaanse vereniging tegen kanker U vindt er ook workshops en leraren van yoga tot kanker. In het MD Anderson Center Ze bieden yogalessen voor kankerpatiënten. In het web van Amy Dara u vindt gedetailleerde informatie over Yoga voor overlevenden van kanker programma.

Lees het originele artikel hier:

http://www.elle.es/belleza/cara-cuerpo/beneficios-del-yoga-para-los-enfermos-de-cancer

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 30 Dec 2015 • sectie: Groeten