Yoga, een menselijke technologie

Geesten bouwen, vervoer van concepten en het creëren van ideeën van alles wat bestaat of bestond. Als we rekening houden met de duizenden jaren van evolutie van Yoga kunnen we berekenen de hoeveelheid begrippen rondom deze discipline zo rijk aan demonstraties over de eeuwen en voorstellen vandaag. Schrijft Paul Rego.

yoga_tecnologia

Wanneer wij verrichten naar de praktijk, van om het even welk van de hoofdtakken, sub filialen of varianten, woont de Yoga in ons. Alle de begrippen volgens oude geschriften als de Veda 's of de Soetra 'sboeken en hedendaagse publicaties of die plastic of esthetische uitingen als oude stempels, tekeningen en schilderijen, die hebben gediend als een bron van behoud en overdracht van kennis, worden Yoga, de echte, de beoefend, die buiten de concepten, zijn deze hoog, complexe of eenvoudige instructies.

Aankomen op een asana menselijk lichaam vullingen informatie en op hetzelfde moment decodering van duizenden, wellicht miljoenen jaren van wijsheid. De verschillende delen van het lichaam zal passen en de effecten van de asana op het fysieke lichaam beginnen te diep beïnvloeden. Als er stilte, als de geest nog steeds is, als ademhaling is geïnternaliseerd en klopt, voor elke seconde dat we blijven in die asana alle verhalen, tot uiting in onze cuerpo-templo elk moment van de oude Yogi's, degenen die in een of andere manier gaf de eerste stappen en al degenen die hen dan tot op heden volgden.

Als wij kunnen zijn volledig op de hoogte van de praktijk, aan de overgave aan een asana, Wij vinden deze manifestatie. Alle Yogi's, meesters, al uw ervaringen, wordt het onderdeel van de beoefenaar. Punten van steun op de grond, spier strekt zich uit, bewegingen in de schouderbladen, middenrif, stretch terug, alles wat we voelen heeft gevoeld sinds het begin van de praktijk en de bouw van systemen die tot onze kennis vandaag komen, heeft voorgedaan, vroeg of laat door de mens die het gevoel trachtten, dat hetzelfde dat wij in onze praktijk tegenwoordig krijgen.

Dat gevoel is de Brug, de nexus waardoor die tijd verdwijnt, dat Yoga een spirituele praktijk, gedeelde, tijdloos, multidimensionale en voorouderlijke is aangezien om te manifesteren zich alleen heeft, niets meer, niets minder, het bestaan van het zelf, dat niets veranderd voor duizenden jaren, terwijl alle onze omgeving vervolgens Ja heeft gedaan radicaal.

Wanneer we de praktijk diep en bewust, wij zijn ons en de anderen, een adem van de oudheid en de vertegenwoordigers en voortzetting van Yoga in het heden, worden de levende geest van de Yogi belichamen duizenden jaren en ervaringen. Waarom Yoga veel meer is dan een activiteit of een eenvoudige discipline, is een volledige technologie en een heilige discipline die overstijgt de tijd en ons oplicht wanneer we de praktijk.

Paul Rego © 2015 yoga leraar
Integraal masajista-Terapeuta
Diploma in gezondheid Ayurveda (Geneeskunde van India)
http://yogasinfronteras.blogspot.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 15 Dec, 2015 • sectie: Handtekeningen