Wat u moet weten over de asana

Na 55 jaar in de ijverige praktijk van hathayoga heb ik kunnen bereiken, door mijn eigen verificatie, capture experiëntieel wortels en de grondslagen van de asana of houding van yoga. Ik ben een synthese op de volgende regels. Calle Ramiro schrijft.

Partner yoga

Zoals veel ik op mijn klassen en seminars aandringen, beweegt yoga niet door overtuigingen en ervaringen. Vandaag, wanneer een gegevensstroom waarin de asana's worden gebruikt voor de contortionists, het display, de cultus van het lichaam en de banale postureo is gebleken, is het belangrijk Maak verbinding met de essentie van de ware asana.

In 1939 de bekende psychiater Jung Hij beweerde dat India yoga had in feite uitgegroeid tot een bedrijf, en vroeg zich af wat de dezelfde decennia later, heb je het ergste vrezen. Nauwkeurige en helaas maakten deel uit van de eerste Indiase yoga van de mentoren op de Verenigde Staten, die meestal een hathayoga (fysieke yoga) volledig gedenatureerde alcohol toonde, om het commodify en inkomsten te genereren, zonder reparatie, zonder scrupules, in verraad die werden veroorzaakt aan de ware essentie van deze vorm van yoga. Hathayoga helemaal leidt tot gehechtheid aan het lichaam, maar dat nodigt uit tot het lichaam (basis van het menselijke piramide en zijnd voertuig) kinderparlementen voor stabiliseren van de geest, het verenigen van het bewustzijn en het juiste begrip ontwikkelen.

Maar zo verslechterd hathayoga gezet ten dienste van een zwoele en obsessief cultus van het lichaam en de asanas of posities yoga als een middel voor de glans, de dwaasheid en de ruwe en holle contortionists worden gebruikt. Het is betreurenswaardig dat al die mentoren die kwam naar de Verenigde Staten zou zelfs, asana's, zowel in India als buiten de dezelfde kampioenschappen. Dus, voor velen, de asana heeft verloren al haar transformationele en hoge reach is uitgegroeid tot een eenvoudig hulpmiddel voor fitness, billen aanscherping, de onbezonnen postureo en de overbodige bogen van het bezitten van een acrobatische elasticiteit. Dus het is beter te doen sit-ups of buik, heffen gewichten of krijgen in de sauna. De asana's zijn erg, sport, noch een procedure voor gewichtsverlies. Ze zijn iets zeer verschillende en zeer waardevolle psychosomatische en geestelijk.

Let op: In ware hathayoga, uitvoeren van de asana heeft drie fasen: maken, te onderhouden en te beschikken over

Maken en unmake bewegingen moet langzaam en bewust. In de tussenliggende fase, de van aanhouding, de beoefenaar gebruikt om te leven grondig zijn lichamelijkheid en bereiken de unidirectionele van bewustzijn. De geest wordt toegepast op het lichaam, is zich bewust van de druk, stretching, massage en ademhaling. Deze zeer belangrijke fase van detentie ook kunt u bepalen de parasitaire gedachten en introvertirse, het verkrijgen van een hoger niveau van bewustzijn. Het schema van het lichaam wordt zodoende een ondersteuning voor de methodische opleiding van zorg en de praktijk wordt een meditatie door het lichaam. Elke houding opgelegd zijn eigen ritme en de vorm van de ademhaling. Sommige opleggen, bijvoorbeeld, thoracale ademhaling (Cobra, o.a.) en leggen er een adem-diagfragmatica (zoals kaars).

Het bedrijf moet, naar de mate mogelijk, rust en door de neus. Wanneer de geest is verspreid, helpt ons efficiënt erdoorheen die zal het herenigen. Niet moet de beoefenaar pak alleen houding, maar dat de houding ook moet aanpassen aan de beoefenaar in kwestie. Alle buitensporige inspanning is gecontra-indiceerd en de persoon goed gemeten inspanningen, zowel om de positie te houden moet gelden. De posities kunnen één tot drie keer. De combinaties zijn zeer talrijk. Er zijn vele houdingen aannemen lichaam posities die anders nooit nemen zou, waarmee elk gebied van het lichaam, het orgaan of de functie zal onopgemerkt. Programma's moeten variëren, hoewel de prevalentie geven met de asana's, meer basic of grondrechten. Voer altijd hetzelfde programma is een ernstige en vermijdbare fout. De oven systemen van verblijf moet aangenaam, noch koud noch heet.

Let op: Bij de uitvoering van de asana nek moet een concurrerende houding, zelfs met een is zelf

Het is nooit een acrobatische praktijk, een exotische gymnastiek, een cultus van het lichaam, noch een herbevestiging van het ego. De asana's vertegenwoordigen een bewust werken aan het lichaam beïnvloeden de psyche en is voorstander van de evolutie van bewustzijn.

De asana is een waardevolle tool Psychofysica, maar de werkingssfeer ervan is voldoende, moet altijd vergezeld gaan van aandacht en gecombineerd, inconstestablemente, pranayama en bewuste ontspanning, en bij voorkeur zelfs met andere technieken van hathayoga, bandha's en mudra's. Is de perceptie van wordt door de perceptie van het lichaam.

De asana's hebben invloed ook op energie, zodat ze meer vrij circuleren. Ze zijn een bron van gezondheid en vitaliteit, maar vooral een methode voor het verbinden met de aanwezigheid van worden.

In de wetenschap van de asana's niets is gratis, of willekeurig heeft gespaard. De asana's zijn al honderden jaren getest en ervaren ad infinitum. Ze hebben een effect op het zenuwstelsel en de endocriene, verbeteren coördinatie lichaam en geest. Wanneer u het lichaam blokkeert, is er een verandering van bewustzijn en de perceptie die zal het voordeel van de transformatie van het interieur. Werken met de puur geestelijke gezondheidszorg, Dat is beperkt tot waarnemen wat is zonder oordelen of vooroordelen, zonder geestelijke discours. Een van de verworvenheden van de asana is dat het helpt voor de remming van de egocentrische en mechanische denken.

Onthoud: Zonder de toepassing van pranayama oefeningen, asana's sessie verliest veel van de stof

Goed toegepast en nooit overdreven inspanning leidt tot de inspanning moeiteloos en houding is steeds meer comfortabel en maakt een efficiëntere interne werkzaamheden. Het geheim is om te gaan porlongando de fase van detentie in de asana. Door de onbeweeglijkheid van het lichaam is de geest, en laten we niet vergeten "wanneer denken wordt opgeheven, er bleek het licht licht van wordt". Er zijn standpunten die kunnen worden gehandhaafd van één tot vier minuten of meer.

De asana's hebben niets te maken met een gewoon aërobe oefening. Ter verbetering van de koppeling tussen het lichaam en de geest om mogelijk te maken toegang tot een hogere dimensie van bewustzijn gebeurt waar de diepere werkelijkheid verborgen achter de geest en lichaam. Dus de asana's laat ons toe om leiden tot hogere staten van bewustzijn en werk op het lichaam maakt het mogelijk om te werken op de psyche. Alle tools van yoga, de asana's opgenomen, is gericht op het transformeren van de geest. Maar wat het transformeert de zogenaamde fitness yoga of gymnastische "yoga", dat tot doel heeft te zweten en hebben een meer verzamelde terug?

Via de asana's is het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen. Als de geest en het lichaam zijn beter geharmoniseerd, zullen ook de gemakkelijkste geestelijk werk. De asana kan we onszelf te situeren in het heden en dus vrij van beperkingen van verleden en toekomst. De beoefenaar duikt in zijn eigen universum van psychosomatische om het te zien eerste hand. Het vertegenwoordigt een vrijwillige en bewuste verkenning.

In ware hathayoga, de asana is een middel om de mechanicity of de robot te stoppen en te herontdekken de innerlijke vrijheid. Controle over het verkeer, de ademhaling en de geest, helpt de beoefenaar benadering van de gevoelens van zijn eigen essentie. Als ze worden uitgevoerd volgens de vereisten, zij zijn lichaam silhouetten die helpen te maken gebruik van het lichaam om te gaan buiten het lichaam. Adem, lichaam en geest zijn verenigd. De asana wordt een meditatie ondersteuning.

Onthoud: Hatha-Yogi gebruikt de kracht van het lichaam te ontwikkelen van de geest. Lichaam en geest worden een springplank voor het naderen van de essentie.

De asana's worden niet alleen gewone fysiologie, maar ook een subtiele fysiologie beïnvloeden. De ware hatha-Yogi werkt niet op je lichaam om weer te geven of gladstrijken veroverde elasticiteit. Het is niet een eenvoudige fysieke cultuur of een exotische Turnen, maar een middel tot het harmoniseren van lichaam en geest in base te openen een weg naar de diepere werkelijkheid ten grondslag liggen aan zelf.

Als vele asana's zijn vernoemd naar planten of dieren melden ons ecologisch en gevoel van eenheid met alle levende wezens. Hathayoga is een sport van de ladder naar de radja-yoga of yoga geestelijke.

U kunt door de asana een stabieler gezondheid, kracht, psychosomatische evenwicht, welzijn, lange levensduur, sereniteit, volheid krijgen, maar de asana is niet alleen een bron van lichamelijk welzijn, maar in het bijzonder van geestelijke stabiliteit en en spirituele teelt.

Calle Ramiro

RamiroCalleMeer dan 50 jaar is Calle Ramiro yoga onderwijzen. Hij begon thuis onderwijs en gemaakt van een Academie van yoga correspondentie voor alle Spanje en Latijns-Amerika. In januari van l971 geopend zijn Yogacentrum Shadak, dat is inmiddels al meer dan een half miljoen mensen. Zijn 250 gepubliceerde werk omvat meer dan vijftig gewijd aan yoga en aanverwante disciplines. Hij heeft Yoga maakte het doel en de betekenis van zijn leven, hebben een honderd keer reisde naar India, de bakermat van de yoga.

Horloge het Calle Ramiro Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Ramiro-ACalle/118531418198874


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 1 Dec, 2015 • sectie: Handtekeningen, Calle Ramiro