Licht van de Schrift / wie is een wijs man? -Māṇḍūkya Kārikā I.29

Alleen iemand zo verstandig en niets anders, hoewel het venere u het hele universum. Vertaling en commentaar door David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu), traditionele leraar van Advaita Vedānta. Om te lezen van de eerdere delen: http://www.yogaenred.com/tag/david-rodrigo/

Mandkya Karika

We hebben al gepubliceerd Māṇḍūkya Upaniṣhad. Dit is het laatste vers van Āgama Prakaraṇa, het eerste hoofdstuk van Māṇḍūkya-Kārikā, commentaar in vers van Gauḍapāda, Meester Śhaṅkarāchārya meester.

Māṇḍūkya Kārikā I.29

Amatroऽnantamatrashch dvaitasyopshamaah śivaḥ.

Ongkaro vidito yen, munirnetro janaḥ ||

amātro'nantamātraśca dvaitasyopaśamaḥ śivaḥ |

oṅkāro vidito yena sa munirnetaro janaḥ ||

"Wie OM geen geluiden weet en met oneindige klanken, de stopzetting van de dualiteit, geluk, is een wijs man en niets anders."

Salie is alleen wie heeft gerealiseerd als zijn eigen gebeuren wanneer er bestaat geen enkel verkeer (fysieke en subtiele optredens), externe noch intern, zelfs potentieel, en de realiteit van oneindige bewegingen (wezens, objecten, percepties, emoties, acties, ervaringen) als een en dezelfde werkelijkheid zonder differentiatie (slechts één land, zonder tweede, zonder de andere of delen), dus die het zelfde geluk ervaart oneindig, eeuwig, gratis, aangezien dit is haar aard (zijn eigen wezen, werkelijkheid). Hij is alleen een verstandig omdat hij uitgevoerd naar de aard van de hoogste realiteit (Śhaṅkarāchārya). Niemand meer, door deskundige die is in enige kennis, inbegrepen de van de heilige geschriften (Śhaṅkarāchārya), of door zeer vriendelijk en zelfs Heilige thats of hoewel le venere het hele universum.

De kennis van de Schriften, die zich direct in de discipel traditie openbaart, is vaak essentieel om het verlichten zelf de waarheid en de praktijk die u volgen moet om er direct en volledig, definitief. Nu, als u niet de duidelijkheid die uw praktijk helpt als de zomerzon van de middag (geen verwarring of twijfel) of indien, zelfs met die helderheid niet indirect te hebben gehoord van de kapitein, het niet volledig praktijken heeft dus niet u los uw idee misleide en vooraanstaande jezelf (ik ben de experimentator en de acteur van de dualiteit van de wereld ´yo (, mijn leven - worden geïndividualiseerd-´) bewustzijn altijd puur, vrij van duisternis en pijn, onaantastbaar, slechts één, die ziet uw ten slotte en zelfs hun afwezigheid (in diepe slaap of slaap zonder dromen of in diepe meditatie, bewuste absorptie) en de mentes-corazones van alle wezens, zijt een onwetend ellendige die mist van de prachtige schat dat menselijk leven, omdat u niet hebben begrepen de betekenis van het leven : de realisatie van je ware wezen, is niet meer dan de waarheid, eeuwig en onveranderlijk bewustzijn, volheid, vrijheid, thats wat raden u aan OM van de Heilige lettergreep en de Schriften.

Hier concludeert Gauḍapāda Āgama Prakaraṇa, het eerste hoofdstuk van Māṇḍūkya-Kārikā, zijn commentaar in vers te Māṇḍūkya Upaniṣhad.

David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu). Licht van de Schrift - de traditionele school Advaita Vedānta. Opleiding "geschriften van Advaita Vedānta en Yoga Sāṅkhya - kennis en traditionele praktijken" http://luzdelasescrituras.wix.com/escueladevedanta

Opleiding:

Geschriften van Advaita Vedānta en Yoga Sāṅkhya - kennis en traditionele praktijken

Onderzoek, praktijk en ervaring van de volledige originele geschriften uit de orale traditie: Sāṅkhya-Kārikā, de Yoga soetra's en de Bhagavad Guītā, Viveka Chūḍāmaṇi, Upaniṣhads en Brahma soetra 's

Mokṣha Śhāstra - wetenschap van bevrijding

Gevestigd in de volheid van een zelf dat is de waarheid, puur bewustzijn, wie is uw ten slotte zijn afwezigheid en de mentes-corazones van alle wezens

-In Madrid: Yoga Shala Alcobendas

http://www.Ashtanga-yoga-Alcobendas.es

Contact: annayogashala@gmail.com

-In Barcelona: Ashtanga Yoga Barcelona

http://www.ashtangayogabcn.com

Contact: info@ashtangayogabcn.com

In Valencia: Gobinde Yoga

Ook gemengd en afstand

Presentatie van David Rodrigo (Āchārya Jijnāsu)

David RodrigoVolledig overgeleverd aan de realisatie van uw ware wordt en de waarheid van die in 2008 ging naar Rishikesh, Himalaya, India en gaf met zijn leraar, Dravidāchārya Rāmakṛiṣṇan Swāmījī (Shastra Nethralaya Ashram, Advaita Vedānta traditie van Śhaṅkarāchārya).

Hij studeerde voor zes intensieve jaren van zelftransformatie, overwogen, toegepast en experimenteerde met de kapitein, in een persoonlijke en dagelijkse relatie, ervaringsgerichte en bevrijdende wijsheid van grote complete en originele geschriften van de klassieke scholen van spiritualiteit en filosofie in India (ṣhaḍ-darśhana) en Sanskrit:

-Advaita Vedanta

-Prasthāna Trayī ´Triple Canon´ met het commentaar van Śhaṅkarāchārya: Bhagavad Guītā, belangrijkste Upaniṣhads en Brahma soetra's. De laatste met Bhāmatī, Vāchaspati Miśhra subcomentario.

-Advaita Siddhi, Madhusūdana Sarasvatī, deel van de Bṛhat Prasthāna Trayī ´Gran Triple Canon´.

-Prakaraṇa granthas (secundaire teksten) als Viveka Chūḍāmaṇi, Śhaṅkarāchārya; Panchadaśhī, Vidyāraṇya Muni; Vedanta Paribhāsā, van Dharmarāja de Adhvarīndra; Siddhānta-leśha-saṅgraha, Appayya Dīkṣhita; Dakṣhiṇāmūrti-stotra ´Himno te Dakṣhiṇāmūrti´; Pancīkaraṇa; Tattva-boddha; of Ātma-jñāna-upadeśha-vidhi.

-Yoga soetra's van Patanjali met commentaar van Vyāsa, enz.

-Sāṅkhya Īśhvara Kṛṣhṇa-Kārikā.

-De rest van de klassieke scholen (astika darśhana): Artha-saṅgraha (Pūrva Mīmāṁsā); Tarka-saṅgraha (Nyaya-Vaiśheṣhika).

-Grammatica van het Sanskriet (vyākaraṇa): Laghu-siddhānta-kaumudī van Varadarāja (vereenvoudiging van de Aṣhṭādhyāyi van Pāṇini).

Hij werd ook ingewijd in de technieken van meditatie en bewustzijn in de traditie van de meditatie Yoga in de Himalaya met is Veda Bhāratī (Swami Rama Sadhaka gras Ashram, Rishikesh).

Swami Rama Sadhaka gras Ashram, Rishikesh begon te zenden praktijk, kennis en ervaring van Schrift en meditatie; en gecoördineerde Dhyāna Gurukulam, de traditionele school van de ashram.

In 2014 het leven bracht je terug naar Spanje, direct - zonder kleding of conversies naar wat niet zijn - beschikbaar maken de kennis, de praktijk en de ervaring van deze geschriften van universele wijsheid vandaan en leiden u naar samādhi - de realisatie van de absolute volheid van je eigen wezen (geweten zuiver, voor altijd gratis, geluk, non-dualiteit, opperste werkelijkheid alomtegenwoordig), hier en nu.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 4 Sep, 2015 • sectie: Oude teksten