Aanbiedingen en kortingen voor een jonge geest

Welke wegen te kiezen om geluk te vinden? Nof er zijn vaste regels om vooraf te weten wat voor soort praktijk moeten we. Is beter verbinden met onze wijsheid binnen, laat dat de intuïtie we begeleiden en ervaring, altijd zorgvuldig. Joaquín G. Weil schrijft. In de foto, actrice en Yoga kamer Malaga Lara violet yoga leraar. Florén foto

jonge geest

Hallo, Joaquín, was het lezen van een opmerking jezelf boven de invloed yoga/Buddha, zeer interessant, dank u. Ik ben Argentijnse, rookie in dit van yoga, het boeddhisme en de meditatie... deed Tai Chi en chikung, maar nu ik is het aantrekken van de meditatie.

Zou als niet is ergernis wilde vragen u, met uw ervaring op deze thema's, welke verschillen / overeenkomsten / voordelen / nadelen van u denken dat de yoga heeft (het Hindoe, zeggen), het Tibetaanse boeddhisme en de zen-boeddhisme?

Waarom kiezen voor een boven de andere?! Is het een persoonlijke kwestie? Al wordt uitgevoerd om te bereiken hetzelfde? Ik wat ik zoek is een meer duurzame staat van geluk, en dat niet schommelen (als het gebeurt bij de meeste mensen) in zowel base naar de externe en de goede of slechte dingen die u gaan. Wat beveelt u aan? Hoop dat ik een beetje licht geven deze thema's helpen, dat als rookie verward mij een beetje!

Mariano.

Deze mail van Mariano verwijst vandaag naar een lastige aangelegenheid. Onder zo vele opties van ontwikkeling personeel en zoek spirituele, tot het einde, zoals zegt Mariano, welke Kies, wat doen. Ik ga vertellen dat twee verhalen in dit verband een van een zen meester, en andere personeel mijne.

Een Senior Executive van een oliemaatschappij heeft een identiteitscrisis en besluit om te reizen de wereld op zoek naar een oplossing de rusteloosheid en twijfels. Reizen door verschillende landen van het Midden-Oosten: India, Thailand... Tot slot komt bij een tempel-zen in Japan. Daar navraag over een licht voor zijn problemen, raden een goede leraar zen. Maar ze zeggen dat hij het land en woont nu in zulke en zulke site verliet. Wanneer ze u de borden geven, ontdekt de oude executive search engine met verbazing dat zulke master levens in het huis van naast hen op dezelfde straat in Parijs recht. Het was TAisén Deshimaru. En het zoeken is Roland Rech, dat er in een boek jouwe.

Toen ik naar India voor de eerste keer, in Rishikesh stelde een medewerker van de ashram waar ik verbleef me voor een bezoek aan een yoga-leraar die had zijn enigszins voormalig Center. Ik vond zijn klassen en ik werd een regelmatige. Als niet wilde geloof me dat zo gelukkig toeval buiten mogelijk, in opeenvolgende reizen onderzocht in andere steden en in andere scholen. Echter, hoewel ik andere gereputeerde en goede leraren van yoga ontmoet, op weer reverted voor klassen van dat eerste leraar die bij toeval bij aankomst gevonden had.

Hier gebeurt dat in de relatie leraar / student of master / leerling er is een component Dharma en een component karmic. Dat wil zeggen, niet alleen de inhoud, kwaliteit of de kwaliteit van het onderwijs, is er de onmiskenbare component van affiniteiten en persoonlijke thema's. Wat is onmogelijk te zeggen vooraf welke teaching of master meer geschikt voor een bepaald Finder of zoeker is.

Is zegt juist dat als er zo'n hoeveelheid onderwijs anders is omdat, elk die sinds haar karakter, temperament, omstandigheden en base educatieve, es nodig zo'n verscheidenheid in de uitingen van de wijsheid.

Het komt ook voor, in tegenstelling tot de oudheid, toen mensen nauwelijks had de kans om te kiezen, vandaag hebben we een enorme verzameling van mogelijke opties bijna in elke stad van maat medium, niet te vergeten de grote waar er zijn alle denkbare opties. In het oude India, Tibet, China of Japan sluiten mensen stroomden naar de meester die ze gespeeld. Of de andere optie was gevaarlijk en moeizame bedevaart. Ondertussen, we ons beperken tot slechts één school of leraar is een daad kunstig voluntaristisch en zo grillig, weten en kunnen veel proberen.

Hoewel is zeggen dat maakt gebruik van meer graven een gat diep in een enige plek om te water te vinden voordat honderden oppervlak door verschillende partijen, maar als er zoveel opties zijn vandaag beschikbaar is omdat in deze wereld onze zo gestresst en onrustige maken ontbreken. En zo interessant is dat sommige van deze opties zijn niet alleen compatibel maar tot complementaire.

Hoewel is paradoxaal, beide meer zal verschijnen om hen opties, zowel meer onverenigbaar wordt verklaard. Bijvoorbeeld een school van meditatie heeft meestal geen problemen te delen ruimte met een school van yoga, therapie of massage, maar nauwelijks zult willen worden gecombineerd met een andere school van meditatie, of veel minder als ze tot de dezelfde bloedlijn behoren. Of, nauwelijks ziet u onder een zelfde dak op twee scholen zen anders, of Tibetaanse, enz. En als zij afkomstig zijn van een meester zelf, het is bijna onmogelijk. Het is het verlangen te bestaan als een afzonderlijke entiteit. Moeten scheiden is te bestaan als individuen. Geestelijk, nogal geëvolueerd lijkt niet maar het is in werkelijkheid. Lof ik zeggen met de volle kennis van hebben ingediend in mijn hart vrijwel alle bestaande meditatie geslachten.

Met de yoga gebeurt er iets anders en bijna tegenovergestelde. En sommige scholen emblazoned leren veel meer "stijlen" van verschillende yoga beter, hoewel verreweg die pogen, Yoga beschikt niet over meer dan één. Vooral omdat dat is wat het woord "yoga" betekent: "one", "Unie". En de andere, vele familienamen zijn niets meer dan het brandmerken, niets subtiele marketing. Vandaag zijn honderden of duizenden willen maken van hun type dergelijke of die van yoga, totdat het opgenomen als octrooi en u een formatie met een zegel gekocht als franchise.

Yoga voor het goede

Nog meer oude tegenstellingen zijn niet meer dan een uitvinding, intellectuele indeling als productverpakking. Omdat me vertellen: welk verschil is er tussen de bhakti yoga (yoga devotionele) en de bhakti (de devotie)? In feite niets. Waarom Voeg vervolgens hem de achternaam "yoga"? Hetzelfde gebeurt met jnana yoga en wat u wilt-yoga.

Toen riep ik telefonisch of ik schrijf voor mij vraagt wat voor soort yoga onderwezen, voordat ik heb uitgelegd, maar nu, zoals reeds ik ga het maken groter of senior, antwoord: "Yoga-yoga". En als aandringen me, gemeenschappelijk ding, ik zou daaraan willen toevoegen: "Yoga van het goede".

Door de structuur van onze consumptie en de overvloed van het aanbod leven vandaag we in een echte spirituele supermarkt, zoals ik al zei Trungpa Rinpoche. Een spirituele supermarkt waar vele plaatsen hun product, "uw boek". Oh, wat verder zijn de Christus, de Boeddha of hetzelfde Socrates dat hij nooit heeft geschreven een lijn.

In een notendop, niet er zijn regels vastgesteld om te weten van tevoren wat voor soort praktijk moet je. Is het beter om te verbinden met uw wijsheid binnen, met je intuïtie die u begeleiden en ervaring, altijd zorgvuldig. Veilige dat niet zal vinden van de school of de docent perfect, maar waarschijnlijk ja een die je bedienen van hulpprogramma voor toegang tot jouw essentie van vrede, harmonie, liefde en geluk. Als iemand u wil doen geloven dat je gaat leren of iets dat je van door u niet hebt, met zekerheid ten onrechte geven. Het is meer dan je kan voorstellen delen een ervaring die u als referentie voor u door u dienen bereikt de kern van uw wijsheid binnen.

U moet ook bedenken dat als iemand probeert om u te overtuigen ongeacht hun ideeën, vlaggen, scholen, dogma's, etc. is vooral omdat dezelfde persoon twijfelen aan hun eigen overtuigingen. Die is zeker van zichzelf, niet moet vers verpakt of bijgestaan door dezelfde overtuiging van velen. En hij weet zeker waar dat de essentiële eenheid van alle in eindeloze verschillende manieren kan worden geopenbaard.

Als preventie, op het moment van keuze, observeren hoe live in hun dag tot dag de master of de master die zo'n naam, verdient als het volgens hun eigen woorden. Deze mooie boeken en toespraken zijn niet niets in vergelijking met een volledige, consistente, vriendelijke en eenvoudige rijden is modus. Er is waar de ware wijsheid is plasma.

Beoordelen van anderen is een GIF naar de geest, maar Waardering van opties beschikbaar Het is iets wat die we doen de hele tijd moeten te leiden ons goed en zorgvuldig lopen in dit leven, aan de andere kant zo spannend en mooi.

Aan het einde heeft iedereen zijn eigen weg in kaart. En het is beter maken van zodanige bescheiden, rustig en simpel.

Joaquín García Weil (foto: Vito Ruiz)Wie is

Joaquín García Weil Hij promoveerde in de filosofie, yoga leraar en Yoga kamer Málaga directeur. Yoga praktijk voor 20 jaar en leert het sinds maakt elf. Hij is een student van Swami Rudradev (toonaangevende discipel van Iyengar), met wie hij heeft geleerd in Yoga Study Center, Rishikesh, India. Hij heeft ook gestudeerd met Dr. Vagish Sastri de Benarés, onder andere meesters.

Meer informatie:

http://yogasala.blogspot.com

https://www.facebook.com/yogasala.malaga

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 7 Aug, 2015 • sectie: Handtekeningen, Groeten aan de zon