Yoga en meditatie voor kinderen: methode Suryakiranam

U zich voorstellen dat kinderen zitten, nog steeds, met zijn ogen gesloten en voorzichtig ademen? Kost, recht? Het gemak waarmee verbinding maken is verrassend met zijn interieur ruimten. En zodra ze hebt gedaan, ze zijn de beste studenten die elke leraar kon bedenken... Elizabeth Cervantes schrijft.

SuryaKiranam

Vanaf het eerste moment waarin het kind begint praktizerende Yoga, is duidelijk uitleggen dat Yoga niet een concurrerende praktijk is, er geen beste is of slechtste, winnaars of verliezers, in de kamer van alle yoga gelijk zijn, spelen we om te oefenen de houdingen om te voelen beter; dat kwetst niet terug door slechte houding op school of door te laden met zware rugzak, leren om te ontspannen, genieten van Haal diep adem en zie hoe goed dat maakt ze voelen...

Kinderen moeten voelen gratis Express, zonder de druk van het moeten het beste of het zoeken van een beloning voor zijn streven; ze moeten voel je vrij om kritiek of arresten en begrijpen dat niemand dat iets niet kunnen genieten van glimlachen op de uitdagingen verwacht, ademhaling en verbinding maken met een gevoel van rust en gevoel van eigenwaarde. En aan de andere kant, leren aanvaarden constructieve kritiek/suggesties die hen zullen helpen elkaar beter kennen en groeien sterk en gezond.

Sommige dagen proletariaat komen of moe, een situatie met Paus of moeder, of misschien een leerkracht of collega-school, misschien ze had een examen en zal komen met de sensatie van het gevoel gefrustreerd of erg enthousiast hebben geleefd. Het is in die momenten wanneer de leraar help het kind ademen die emoties en kanaal hen te kalmeren.

Er zijn situaties waarin het handig aan hefboomwerking Streekinfo kamer Yoga voor ieder kind, als we hadden een moeilijke dag, de ervaringen en het om comfortabeler te maken met emoties, en natuurlijk met de steun en het respect van de leraar en de groep van kinderen is.
In ieder geval de yoga leraar moet attente en gevoelig zijn voor de persoonlijke omstandigheden van de kinderenom te kunnen beoordelen op elk gewenst moment de beste actie uit te voeren.

De posities van yoga helpen kinderen niet alleen naar het kanaal die leven in elke dag, maar om te ontwikkelen en Boost concentratie, stabiliteit, sterkte en flexibiliteit.... Zoals de praktijk van stretching en yoga poses zijn altijd gesynchroniseerd ademhaling, verhoogt de gevoeligheid en respiratoire geweten, dat produceert een verzachtende invloed dat helpt hen gemakkelijk te verlichten spanningen van mentale en emotionele oorsprong alsmede over het opnieuw verbinding maken met hun lichaam.

Meditatie voor kinderen

Een natuurlijke aanvulling op de praktijk van yoga is de Meditatie. Leer kinderen om te mediteren is te bieden hen het zaad van een gezond en vervullend leven. Met de praktijk van yoga en meditatie naderen kinderen waarden zoals tolerantie, empathie, het vermogen van zelf-verbetering, vertrouwen, eerlijkheid, geduld, gevoel voor humor...

Meditatie regelt de hartslag en ademhaling, produceert een staat van rust en kalmte. De geest kalm en ligt dicht bij een Toestand van rust waarin alledaagse situaties kunnen worden bekeken vanuit een veel breder perspectief.

Meditatie helpt kinderen en mensen in het algemeen verbinding maken met gevoelens van liefde, acceptatie van zichzelf en anderen. Meditatie leidt de geest, waardoor het meer open, uitgebreide en heldere. Meditatie help kinderen te relateren beter, thuis, op school, met vrienden... en, belangrijker nog, over zichzelf!

De oefeningen van meditatie en concentratie bij kinderen de neiging om een kortere duur dan bij volwassenen. Maar in ieder geval moeten we observeren van de sfeer van de dag en gevoelig zijn voor hun behoeften. Misschien een dag meditatie slechts een paar minuten duurt en de volgende dag verlengen het gemakkelijk.

Een belangrijk kenmerk dat moet ontwikkelen van een goede leraar van yoga voor kinderen is het van observatie. Houden je geest ontspannen en bekijk ze... Ze zijn al onrustig, moe, nukkig of erg enthousiast, observeren laat ons toe om creatief en sinds aanbieding op elk moment wat we voelen zal helpen meer.

Ook geeft zien ons de ruimte van objectiviteit nodig om hen te begrijpen en te stromen met hen. Er zullen dagen wanneer wij voelen moe of ziek en kosten om de objectiviteit en neutraliteit handhaven, maar in mijn mening is een kwestie van de opleiding leren hoe om jezelf vrij te geven en trillen met de kinderen, Afgezien van de eigen spanningen.

Hoe meditatie kan zijn zeer creatief, dat het is belangrijk om de kinderen te bieden verscheidenheid van ervaringen te houden en hun belangstelling. Vanaf gewoon onze ogen sluiten en observeren van de ademhaling in de buik, vertellen ademhaling door de neus... te concentreren op de vlam van een kaars, het puntje van de neus, een mantra te reciteren of het invoeren van spaties van visualisatie, waardoor wij zal hen leiden naar plaatsen die oproepen de kwaliteit of de houding dat we willen dat je om te ervaren. En als ze onrustig zijn tot achterover leunen, wij zullen dynamische meditatie kunnen werk lopen door de kamer.

Hoewel het lijkt misschien moeilijk voor te stellen kinderen zitten, nog steeds, is met zijn ogen gesloten en ademen zachtjes door zijn actieve aard, vrolijk en expansieve, het verwonderlijk het gemak waarmee verbinding met interieur ruimten. Zodra ze hebt gedaan, zijn ze de beste studenten die elke leraar voorstellen kon, omdat ze liefde het gevoel van vrede die ervaring!

Yoga en meditatie moeten het aanmoedigen van kinderen tot het ontwikkelen van een groter bewustzijn van hun lichaam en geesten, de wereld rondom hen, hun emoties en mentale processen. Ze moeten helpen hen te leren om te kalmeren, om te vertrouwen op zichzelf en verrijken hun creativiteit en verbeelding. En dit is hoe we zullen bereiken dat onze wereld een meer vreedzame wereld, zullen helpen van de kinderen, dat zaden van pure potentie zijn, van, voor en door het hart te ontwikkelen.

Elizabeth Cervantes Ze is directeur van de school van yoga Kaivalya. Professor van Hatha Yoga door de AEPY. Opleiding van vreemdetaalleraren Yoga door de Europese Yoga Alliance. Opleiding van vreemdetaalleraren Yoga voor kinderen methode Surya Kiranam. Meester in de Vedische gezangen door de Krishnamacharya Yoga Mandiram. Singer-songwriter van mantra's, Adawis muziekgroep.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 1 juli, 2015 • sectie: Praktijk, Yoga voor kinderen