Je adem!

Wij zijn in principe respirantes wezens. Tot de geboorte had de eerste inhalatie, wat het sterven zal hebben de laatste adem uit. De eerste weken van ons leven die we ademen waren, ademhalen zonder concepten of ideeën, alleen. Het ontluchtings-deel van alle ons leven en is een functie die herhalingen van 15 tot 20 keer per minuut, of miljoenen keren langs een leven. Calle Ramiro schrijft.

Neem een adem

Iets wat de meer oude sages van India en China erop aangedrongen dat het eerste ding dat ons moet leren is om te ademen goed. De adem vormen een Schakel zo smal met de geest dat hen Yogi's van weleer we hebben gezegd dat de geest is de rider en de ademhaling het paard.

De ademhaling is een brug tussen het individu van energie en de kosmische, een scharnier tussen het lichaam en de toestel psychische, een lus tussen het bewuste en het onbewuste. Sinds mensenheugenis heeft de ademhaling onderzocht op oriëntaalse technieken van zelfrealisatie een kostbaar instrument te bevorderen van lichaam, het sorteren van de energieën en het stabiliseren van de geest. De adem wordt een valiosa Allied naar de eenmaking van het bewustzijn en controle over emoties. Als aan de ene kant ademhaling de primaire bron van energie is, is aan de andere kant het een middel om te pacificeren de emoties, het integreren van de psyche en het verruimen van het begrip. Wanneer we aandacht voor de ademhaling zijn, verbinding maken met onmiddellijke realiteit, cultiveren van zuivere geestelijke zorg, wij richten op ons en voorkomen van agitatie.

Yoga is de ervaringsgerichte, Niets aan het toeval overgelaten en al hun technieken over en weer hebben voorgedaan. Door de onvermoeibare onderzoek over zichzelf, de yogi's ontdekt het nauwe onderlinge verband tussen geest en ademhaling, en vice versa. Besefte dat aan elke toestand van de geest is een specifieke vorm van de ademhaling. We inademen ook als we gespannen of ontspannen, rusteloos of rustig, geconcentreerd of verspreid niet. Als we angst hebben, de adem van gekozen of is geleden hijgen; Als wij een schrik ontvangen, wordt ademhaling geremd een paar momenten.

Toen dit bleek het de eerste Yogi's, besefte dat als een mentale of emotionele staat zorgt ervoor dat een bepaald type van ademhaling, een specifieke manier van ademhaling ook omgekeerd bepaalde staten van geest maken zou. A de uniforme en rust ademhaling zijde nerveus, pacifica emoties en waarschuwt tegen angst en stress. Elk moment van ons leven dat we de neiging te schudden van ons, kunnen we verdiepen en langzame ademhaling en dus het harmoniseren van ons psicosomaticamente. De beste medicatie is altijd bij ons.

In de yoga gebruikt de ademhaling zowel als technische van zuivering en controle psychosomatische vanaf object voor de teelt en opleiding van de geestelijke aandacht en het channelen van deze energieën van de geest. In hathayoga met de respiratoire controletechnieken Ik bel Pranayama en in de radja-yoga of yoga geestelijke van talrijke oefeningen van meditatie die wordt geserveerd vanaf de adem als object van concentratie.

Terwijl ik dit verslag aan het voorbereiden was, krijg ik een video dat mijn goede vriend en een trouw student Quique Fidalgo naar mij heeft gestuurd en dat ik met u delen. Ademhaling is een pad naar de meest kern van onszelf. Eenieder, elk worden uw leeftijd kan profiteren door bewust contact met de adem. Ik heb begonnen met het schrijven van een boek voor de Kailas redactie die is getiteld Je adem! Adem ademen door ons, maar is een functie kunnen we bewust maken en heb altijd als een goede vriend je vertrouwen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

Calle Ramiro

RamiroCalleMeer dan 50 jaar is Calle Ramiro yoga onderwijzen. Hij begon thuis onderwijs en gemaakt van een Academie van yoga correspondentie voor alle Spanje en Latijns-Amerika. In januari van l971 geopend zijn Yogacentrum Shadak, dat is inmiddels al meer dan een half miljoen mensen. Zijn 250 gepubliceerde werk omvat meer dan vijftig gewijd aan yoga en aanverwante disciplines. Hij heeft Yoga maakte het doel en de betekenis van zijn leven, hebben een honderd keer reisde naar India, de bakermat van de yoga.

Horloge het Calle Ramiro Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Ramiro-ACalle/118531418198874

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 12 Jun, 2015 • sectie: Handtekeningen, Calle Ramiro