Verwijdering van Yoga: Tantra, bewustzijn en energie

Met pensioen gaan is iets dat alle yoga-beoefenaar als onderdeel van hun sadhana doen moet. Aushadhi School of Yoga biedt de verwachte jaarlijkse retraite, die zal worden gewijd aan de Tantra, een zeer krachtige groep leven door de schoonheid en de doeltreffendheid van hun technieken maken. Vanaf 30 April tot 3 mei in El Cielo de la Vera, Cáceres.

Tantra energie

Met de ervaring, de studie en de nauwgezetheid van zijn drie verblijvende docenten: Eva Espeita (Swamini Radhananda Saraswati), Marta Espeita en Victor G. Cross.

Tantra is l a g ed. Tantra is een ervaring. Maar bovenal Tantra is een houding, een staat van de worden"."

Wij realiseren waar we vandaan komen, de loop van de geschiedenis: hoe we zijn gegaan van bijgeloof naar het dogma van het dogma aan rationaliteit, van rationaliteit aan nihilisme... en iets is leeg in ons hart, in de diepste "dat" noemen we 'be'.

Ergens in ons echo's de vrijheid, de Ecstasy dat is de consequentie, het vegen van de puur bestaan van vreugde en viering, de Liefde die in het bezit van alle dingen. Onvermijdelijk, sinds het maximum eerlijkheid en teruggooi van het masker (gekozen) pijn, ons Wij zijn "dat".

Tantra is een voorstel dat vele malen door de geschiedenis heen is verschenen, maar die onder die naam en vorm overeenkomt met een mistico-filosofica-heterodoxie die kruisen van alle de cultuur van India. Een universum van overweldigende symbolische en conceptuele rijkdom, een soort van ideale voorstel voor een volledige leven in alle mogelijke terreinen, waar het niet alleen niet om het even wat afwijzen doet, maar omvat alle als een uitdrukking van de mysterieuze en heilige toekomst van het bestaan.

Deze retraite is een geweldige kans voor al diegenen willen verdiepen in Tantra op theoretische en praktische niveaus, van kennis en plezier, striktheid en schoonheid.

Doelstellingen

 • Verduidelijken concepten en actiekader Tantra.
 • Aanbieding Hulpmiddelen werkelijke Tantric voor eigen werk.
 • Aanbieding ervaringen van transformatie geïnspireerd door de traditie in een dip-indeling, die is sleutel tot de effectiviteit van de meditatieve praktijken.
 • Vergemakkelijking van de contact en groep ervaring van de Sangha (Groep van beoefenaars) in de natuur, een ideale setting voor dit doel.

Theoretisch gehalte

-Definitie van Tantra volgens drie thema's:

 1. Historisch kader
 2. Kader van de Filosofico-simbolico
 3. Praxis.

-Tantra vandaag.

-Tools:

 1. Hatha Yoga (lichaam)
 2. Raja Yoga (mening)
 3. Kundalini-kriya (energie)
 4. Niets - Mantra Yoga (geluid)
 5. Trataka-Yantra-mandala (afbeelding)
 6. Yoga Nidra (bewuste droom)

In deze zin, hij is geïnstrueerd in theorie en individuele praktijken, zullen in paar en groep:

Hatha Yoga (Lichaam)

Van de aanpak en methodologie, karakteristieke Aushadhi-School van yoga, een geneesmiddel in constante dialoog tussen traditie en een combinatie van de elementen die het meest relevant voor ons van zijn de scholen van de moderne Yoga, evenals aanverwante disciplines, Wij zullen voeren praktijken van Hatha Yoga met inbegrip van alle zijn takken: Shatkarma met Asana, Pranayama, Mudra, Bandha en Yoga van geluid met een nadruk op Dwadashanta (ruimte).

Raja Yoga (Mening)

Wij zullen samen de quieting de geest en de ontwikkeling van de concentratie via subtiele voorouderlijke trainingsmaterialen het hart van de traditie van Yoga vormen.

Kundalini-Kriya Yoga (Kracht)

Kundalini Kriya Yoga praktijken zijn werkelijk tantrische en vormen de natuurlijke evolutie van de traditionele Hatha Yoga, een sublimatie die de meer subtiele aspecten van de energie-praktijk verkent door middel van een expliciete werk met de NADI (energiekanalen) en chakra 's (wielen of energie centra). In dit verband zullen we geïntegreerde praktijken die elementen van combineren bandha's, mudra's, mantra's, pranayamatoegepaste symbolen en displays. Daarnaast zullen we onderzoeken de diepte van de Witte tantra (dynamiek van meditatieve energiepartner).

NĀda-Mantra Yoga (Geluid)

De Mystic geluid is als een element aanwezig fundamentele in alle de oude tradities van de India; Echter kunnen we zeggen dat Het is juist in Tantra die produceert de maximale verhoging en de verfijning van het geluid werkt als alchemistische en magische praktijk. In dit verband zullen we collectief ontdekken de kracht van enkele bijzonder relevante ervaringen: japa mantra (reciteren van de mantra's tantrische voor het inroepen van onze primordiale krachten, gesymboliseerd als archetypische deities), ajapajapa (die inherent zijn aan adem mantra), Chakra mantra's Bija (mantra 's-zaad van de chakra 's), Nada anusandhana (interne luisteren van het primordiale geluid).

We krijgen ook de kans om te voelen de kracht van muziek als de Yoga van geluid)Nada) door middel van de aanwezigheid van Sunyatadat zullen zij hun live muziek en ze zal genereren Sonic ruimten gedurende de looptijd van de terugtrekking.

Trataka-Yantra-mandala (Afbeelding)

Verkenning van de visuele esthetische dimensie van de tantrische traditie maken, in de groep, door middel van een ritueel praktijk in combinatie met het reciteren van de mantra's, een Mandala grote collectieve.

Studie, in combinatie met praktijken, geluid van de Yantras (geometrische symbolen die zijn thuisbasis van een enorme transformatieve potentieel voor traditie).

Yoga Nidra (bewuste droom)

Diepe verkenning van deze techniek, aangepaste versie van de Nyasa Tantrische, waarbij de een staat van diepe ontspanning inductie in die is mogelijk om de toegang tot lagen van bewustzijn meestal gesluierd in het onbewuste, het toestaan van intens Transformatieve ervaringen.

Het onderwijzend personeel

Eva Espeita (Swamini Radhananda Saraswati) Ze is de oprichter, mede-organisator en Professor in de Integrale Yoga in Aushadhi Yoga school door middel van reguliere lessen, workshops, cursussen, retraites en seminaries Madrid. Begint de Yoga in het jaar 2001 en is gewijd aan zijn onderwijs sinds 2003 voornamelijk in Spanje en ook in het buitenland. Zijn werk op het gebied van het onderwijs omvatten: Yoga voor het lichaam)Hatha Yoga moderne en oude volgens verschillende scholen, met inbegrip van Asana, pranayama, mudra en bandha), Power yoga)Kundalini Yoga - Vidya van Kriya Yoga, chakra's, Prana) De geluids- en devotionele yoga)Dhrupad zingen, Nada Yoga, Bhakti Yoga, Mantra of Kirtan), Yoga (geestelijke)Raja Yoga, Patanjali, Antar Mouna, Yoga Nidra) en Yoga van kennis)Gnana Yoga, literaire traditie van de Yoga, Tantra en de filosofieën van het Shaivisme en de Vedanta). Gevormd in eerste instantie en jarenlang directe discipelen van Swami Satyananda Saraswati Danilo Hernandez)Digambarananda SW.), SW. Nishchalananda (die begint als) Sannyasin) en SW. de Gyandharma, met wie heeft geleefd, begeleid en vertaald in verschillende seminaries. Ook verkent andere visies en relevante scholen in de carrosserie (hoe Pattabhi Jois, Gustavo Ponce, John Friend, Iyengar, ademhaling en prenatale verkeer met Montse Cob). Hij heeft vertaald uit het Engels naar het Spaans verschillende buitenlandse leraren van Yoga en meditatie-retraites en seminars. Na een autodidact en ook gericht in muziek, leren en leiden in de goede traditie van India, is gewijd aan de studie van zingen vooral Dhrupad (de traditie van het zingen oudste in klassieke Hindoestani) met hun leerkrachten Pandit Ramakant Gundecha en Pandit Umakant Gundecha (de Gundecha Brothers) en Amelia Cuni. Hij is mede-oprichter en één van de leden van het muzikale project Sunyata. Student van esthetiek, de symboliek en de mythologie uit de oudheid, evenals verschillende systemen van meditatie die zijn ontstaan door de geschiedenis heen)Boeddhisme, Taoïsme, Kabbala, Tarot cabalistic, middeleeuwse Europese alchemie, sjamanisme), blijft in contact met de academische studie van deze tradities wijze een autodidact en volgde diverse cursussen van Doctoraat in de wetenschappen van religies op de Universiteit Instituut voor Wetenschappen van de religies van de Complutense Universiteit van Madrid.

Marta Espeita Ze is mede-organisator en Professor van de integrale Yoga in Aushadhi Yoga school vanaf 2011 via reguliere lessen, workshops, cursussen en retraites. Het begint in Yoga in 2004. Zijn werk op het gebied van het onderwijs omvatten: Yoga voor het lichaam)Hatha Yoga moderne en oude volgens verschillende scholen, met inbegrip van Asana, pranayama, mudra en bandha), Yoga (geestelijke)Raja Yoga, Patanjali, Antar Mouna, Yoga Nidra) en de Yoga van kennis)Gnana Yoga, literaire traditie van de Yoga, Tantra en de filosofieën van de Shaivisme en de Vedanta). Gevormd tijdens de jaren met SW. Digambar en en vaak woont klassen en andere cursussen de traditie van integrale Yoga leraren Swami Satyananda (Eva Espeita - Swi. Radhananda, SW Nishchalananda, SW Gyandharma). Het onderzoekt ook andere visies en relevante scholen in de carrosserie)Leslie Kaminoff, Gustavo Ponce, John Friend, Godfrey Devereux, Pattabhi Jois), evenals de versie seculariseerde boeddhistische meditatie bekend als Mindfulness. Licentiaat in de schone kunsten aan de Complutense Universiteit van Madrid in 2001. Geleerde van esthetiek, de symboliek en de mythologie uit de oudheid. In 2010 de Diploma voor gevorderde studies op het gebied van de Indo-Europese taalwetenschap en doen momenteel haar proefschrift in het programma van Doctoraat in de wetenschappen van religies op de Universiteit Instituut voor Wetenschappen van de religies van de Complutense Universiteit van Madrid, waar onderzoek naar geschiedenis, kunst en denken in de Hindoeïsme en in de Boeddhisme en over de interculturele dialoog van de Oost-West. We zijn ook geïnteresseerd in en volg onderzoeken en ontdekkingen die betrekking hebben op onlangs geboren contemplatieve neurowetenschappen.

Victor G. Cruz)Mrtyunjaya) Hij is mede-organisator en Professor van de integrale Yoga in Aushadhi Yoga school vanaf 2013 via de reguliere lessen, workshops, cursussen en retraites. Het begint in de Yoga in 2009. Zijn werk op het gebied van het onderwijs omvatten: Yoga voor het lichaam)Hatha Yoga moderne en oude volgens verschillende scholen, met inbegrip van Asana, pranayama, mudra en bandha), de Yoga van geluid en devotionele)Dhrupad zingen, Nada Yoga, Bhakti Yoga, Mantra), Yoga (geestelijke)Raja Yoga, Patanjali, Yoga Nidra) en de Yoga van kennis)Gnana Yoga, literaire traditie van Yoga). Hij begon zijn opleiding in Yoga met Eva Espeita (Swni. Radhananda Saraswati) en het maakt sommige cursussen met Danilo Hernández (SW. Digambarananda), SW. Nishchalananda en SW. Gyandharma. Het onderzoekt ook andere visies en relevante scholen ten opzichte van de carrosserie (John Friend, Pattabhi Jois, Iyengar). Hij heeft vertaald uit het Engels naar het Spaans verschillende buitenlandse leraren van Yoga en meditatie-retraites en seminars. Licentiaat filosofie Maak een meester in Frankrijk, waar hij studeerde ook aan de populaire Universiteit van permacultuur. Als muzikant, na de training jarenlang in verschillende stijlen en muzikale disciplines, is gewijd aan de studie van zingen vooral Dhrupad (de traditie van het zingen oudste in klassieke Hindoestani) met hun leerkrachten Pandit Ramakant Gundecha en Umakant Gundecha Pandit (De Gundecha Brothers) en Amelia Cuni. Hij is mede-oprichter en één van de leden van het project Sunyata. Hij heeft ook gecomponeerd, uitgevoerd en geproduceerd onder het pseudoniem De Aporia de muziek voor de meditaties-reiki "All love" van de Willow Foundation.

Met de deelname van Sunyata

Geïnspireerd door een verscheidenheid aan muzikale tradities en mystiek geluid (Dhrupad, Boventoonzang, Vedische chant, Tantra, Bhakti), Sunyata verbindt met de oude ritueel van hypnotische herhaling van de mantra opnieuw uitvinden van het te genereren, uit muziek, collectieve gebeurtenissen van cirkelvormige lus die ervaring meditatieve staten aandacht te in de mentale stilte, harmonie, diepe ontspanning en vreugde laten.

Sunyata wordt gevormd door Jorge Lozano Cabrero, Eva Espeita links en Victor G. Cruz.

Materiaal om te dragen

-Yoga Mat, antislip of isolerende tapijt.
-Silk of meditatie kussen.
-Lichte deken te dekken.
-Bad of ketting van 108 kralen voor meditatie (optioneel).
-Notebook en pen.
-Comfortabel ademend natuurlijke stof kleding.
-Persoonlijke hygiëne (ecologische en biologisch afbreekbaar indien het mogelijk is).
-Zaklamp (belangrijk in de plaats is er geen verlichting).

Op "El Cielo de la Vera"

Wist u dat 'De hemel' in het bos is? In het hart van een oude bos, een diep vruchtbare eikenbos, waar we kunnen voelen de kracht van de natuur om ons heen, als een knuffel, zoals het voelde de oude makers van Yoga, ook wel genoemd"de wijsheid van het bos". Gaan we naar het bos, omdat alleen blijven in deze ruimte Het geeft ons een diepe innerlijke vrede en een opnieuw verbinden met onze harmonie Center. Dit sluit aan op de oude praktijken van Yoga en Tantra is, gewoon, de perfecte combinatie. We keren terug om te blijven in stilte, onder de bomen, tussen de vogels, tussen de wolken, onder de zon, de maan en de sterren, en beseffen dat in werkelijkheid was altijd zo... Natuur, ons en het mysterie.

Begin en einde van de retraite

Wij zal aankomen aan de hemel van la Vera op 16:00 op donderdag, 30 April, naar ons te installeren en zal beginnen om 18:00 op die dag. Wij smeken tijdigheid om terugtrekking Dienstregelingen goed zullen vloeien.

We eindigen op zondag 3 mei na het eten.

Data: 30 April, mei 1, 2 en 3.

Duur (onderwijs en praktijken): 32 uur.

Bijdrage: Voltooien van onderwijs: €155 (studenten van Aushadhi); €170 (externe studenten)

Verblijf (vier dagen en drie nachten met volpension): €126 (gedeelde kamer) en €90 (eigen tent)

Certificaat van deelname: Op verzoek van de studenten, mits dit wordt gedaan met 15 dagen vóór het begin van de terugtrekking, zal de school bieden certificaten van deelname, met vermelding van de cursus en het totale aantal uren.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 26 Mar, 2015 • sectie: Evenementen, Retraites