Hoe je jezelf, volgens Jorge Carvajal en Fernando Díez

De twee speciale gasten van het Festival "Get vooruit zelf," Jorge Carvajal en Fernando Díez, wilde beantwoorden uitsluitend op vragen van Yoga netwerk. Niet te missen hun interessante verklaringen of, als je kunt, de gelegenheid om te wonen live naar hun toespraken op dit festival, zaterdag en zondag.

Tien Carvajal

De dokter Jorge Carvajal Het is schrijver, beroemde internationale, inspirerende docent van de Sintergetica en medische integrator van wetenschap en spiritualiteit, Amerika en Spanje. Zondag de 23e geeft een lezing over hoe te overwinnen van zichzelf op het Festival georganiseerd door het Centro Sivananda Madrid. (Zie programma)

In wat voor opzicht denk je dat je een zelf kunt overwinnen? Welke edele betekenis moet geven aan het woord "overwinnen?
Overwinnen is dat de onherroepelijke trend van alle evolutie en menselijk betekent, in plaats van een verovering een reis van de zintuigen aan betekenis, vanuit de periferie naar het centrum, de verschijning aan de kwaliteit van zijn. Één wordt overschreden wanneer aanvaard, erkend, wanneer hij zelf herontdekt. De echte betekenis van het woord overwinnen is toegang tot het bovenste niveau, wat betekent dat het gelukkig met het geluk van alle wezens, waardoor Het gaat om leren om lief te hebben zonder enige voorwaarde.

Wat is de meeste behoeften te overwinnen van de mens van onze tijd?
Vandaag meer dan ooit moeten we overwinnen van de onwetendheid van wie we werkelijk zijn, onwetendheid dat heeft geleid tot het verwarren van de betekenis van het leven met de zintuigen, de macht of plezier. Het is dit soort verwarring die heeft geleid tot ons te verwarren de Prins en de prinses, dat licht waar wij zijn, met een bedelaar gekleed in lompen. Identificeren ons met formulieren en externe optredens we verliezen de vrijheid en de kracht van het zelf genereren van deze patronen van afhankelijkheid produceren bijlage of afkeer en leiden tot lijden.

Het voorstel is om te verjagen van de mist van verwarring die heeft geleid tot leven voor plezier, kracht en de zintuigen, en zet deze ten dienste van het leven. Als in plaats van houd afvragen wat verwacht ons te leven? We vroegen wat ons te wachten staat leven? We ontdekken de beste van ons het met heel mijn hart. Het resultaat zal zijn dat het leven het altijd vermenigvuldigd zal terugkeren.

Hoe denk je dat Yoga kan ons daarbij helpen?
Wetenschap en kunst van de Unie, yoga is een methode om de algemene gezondheid, opgevat als de integriteit te herstellen. Dit impliceert Herstellen fisico-energetica en emotionele harmonie, quieting de geest en de lagere, sinds de onverzettelijke vrede van het midden, toegangscontrole van hun leven. De externe moeilijkheden zal dus als de krachten die de geest en het hart zijn uitgelijnd worden gekanaliseerd in een opbouwende richting.

Op basis van uw persoonlijke ervaringen, waarden of middelen hebben geholpen u meeste te overwinnen tegenspoed?
Verantwoordelijkheid, dat leidt ons altijd terug te keren naar leven vermenigvuldigd wat het leven ons heeft gegeven. Rust, dat houdt ons in de onverzettelijke vrede van het midden ondanks alle turbulentie in de externe. Liefde dat ontbrandt middenin die serene kracht dat ons toelaat om onze beste presteren.En toewijding, dat kunnen wij leveren van de beste van onze prestaties door channeling zijn volledige potentieel in de loop van de service.

Kun je ons een voorbeeld van wat u wilt overbrengen in uw toespraak op het Festival van het centrum van de Sivananda van 22 en 23 November?
De betekenis van het leven is niets anders dan geluk. En de meest effectieve methode, snel en veilig om gelukkig te zijn is dat anderen gelukkig. Onszelf verbeteren is niet beter te zijn dan iemand anders. Meten niet uw verbetering u vergelijken. Maatregel uw verbetering is uw vermogen te geven het beste van je leven.

Fernando Díez: "yoga helpt ons meer bewust"

Muzikant, een expert in filosofie, oriëntalisme en mystieke schrijver, Fernando Díez Hij heeft deelgenomen aan vele conferenties en universiteiten. Het organiseert en geeft cursussen over Indiase filosofie, meditatie, muziektherapie en persoonlijke transformatie. Het nam deel aan de "Get jezelf" op zaterdag, 22 November met de conferentie voor de vrede en van de Sitar concert. (Zie programma)

In wat voor opzicht denk je dat je een zelf kunt overwinnen? Welke edele betekenis moet geven aan het woord "overwinnen?
Overwonnen middelen doen dingen beter, dat wil zeggen, verandering, en het enige wat we kunnen veranderen is ons karakter, overzicht van de woonde ervaring. Geest, bewustzijn en bewustzijn zijn wat ze zijn, universele, en we kunnen ze niet wijzigen.

Wat is de meeste behoeften te overwinnen van de mens van onze tijd?
We moeten transformeren is het teken. Het teken, het doel van de wijziging, wordt gevormd, volgens Patanjali, onwetendheid, egoïsme, bijlagen, aversies en angsten; dat is waar we nodig hebben om onszelf te verbeteren.

Denk je dat Yoga ons in dit opzicht, de overwinnen moeilijkheden binnen en buiten iemands eigen helpen kan?
Het helpt ons, want het maakt ons bewust, en wanneer u weet is het moeilijk om te doen dingen verkeerd, omdat alle morele kennis hebben als zij niet de belemmeringen van het teken, ons ontvoeren bemoeien het bewustzijn en daarmee zal, doel, en onze kennis. Yoga, in een van zijn vormen, ons helpen om de mogelijkheid te handhaven bewustzijn gekoppeld aan de wil, het grootste psychologische erfgoed: "Win de mogelijkheid om bewust te zijn en de rest die u zal worden toegekend".

Op basis van uw persoonlijke ervaringen, waarden of middelen hebben geholpen u meeste te overwinnen tegenspoed?
Bereidheid, nederigheid, onschuld en de inhoud, maar dit alles vereist zelfbewustzijn. De mogelijkheid om zelfbewustzijn is ontwikkeld door middel van meditatie, en meditatie wordt bereikt door de ademhaling.

Kun je ons een voorbeeld van wat u wilt overbrengen in uw toespraak op het Festival van het centrum van de Sivananda van 22 en 23 November?
Delen met deelnemers aan de zaken die ik in uw vragen aan de orde hebben gesteld en delen van sommige ideeën op hoe te overwinnen van onszelf.

(Interviews met Swami Sivasadananda en Gopala, presentatoren van het Festival, in deze link:
http://www.yogaenred.com/2014/11/13/el-yoga-como-instrumento-de-superacion-constante/)

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 17 Nov 2014 • sectie: Congressen en festivals, Interview, Evenementen