Boek / zen verhalen. Kleine verhalen voor ontwaken

Deze verhalen voorgesteld intelligente gedachten, praktijken, en wijs. Ze zijn geschreven met het hart te worden gehoord van geest tot geest. Anthology uitgevoerd door Marta Millà. Inclusief een CD van Canterbury tales gereciteerd door Japanse fluitmuziek. Bewerkingen onzichtbare edities. Prijs: €17,50

Zen verhalenZen praktijk helpt ons om te zien de geheime harmonie van dingen en de onzichtbare aanwezigheid dat hen voedt. Het laat ons ontdekken van onze innerlijke een stille, rustige, creatieve en liefdevolle ruimte waar we kunnen rekenen.

Van traditionele zen-wijsheid van oude Japan, de verhalen verzameld in dit boek, door haar helderheid, diepte, tederheid en gevoel voor humor, hebben de macht om te ontwaken van onze geest. De personages zijn erg menselijk: zij twijfelen aan, loslaten van de passies, ze zijn verkeerd. Maar zoals we allemaal hebben de mogelijkheid om begrip en vrijgegeven.

Deze Zen verhalen Vertel ons over de universele menselijke verlangens, en ze suggereren intelligente gedachten, praktijken, en wijs. Ze zijn teksten geschreven met het hart te worden gehoord met de ziel. Ik shin den shin, zoals ze de meesters zeggen: van geest tot geest.

De architecten

Marta mijl. Licentiaat in de dramatische kunsten, actrice, therapeut en beoefenaar van zen boeddhisme van twee decennia geleden. Hij heeft gewerkt in theater, film- en televisie actrice en adjunct-directeur. Hij dirigeerde ook optredens van poëzie zoals Ryokan, Mahabbat en zen verhalen, met muziek door Horacio Curti. Momenteel combineert hij zijn facet als actrice met de therapeut.

Horacio Curti. Muzikant, etnomusicoloog en Professor van de Escuela Superior de Música de Catalunya en het Barcelona Theater Instituut. In 2004 ontving hij de titel van master in de fluit shakuhachi uit de handen van Yokoyama Katsuya in Japan.

Twee verhalen

Het kopje thee
De Japanse meester Nan-in ontvangen een professor die wilde weten wat de zen was. Nan-in geserveerd thee. Hij schonk de vloeistof te vullen de Beker van de bezoeker en, zodra vol is, bleef het gieten. De Professor keek verbijsterd hoe gemorst thee tot, na een tijdje, en hij kon niet houden meer en riep:
- Maar als het vol tot boven! Er is niet langer zelfs een druppel!
-U - Nan zei-in - staat vol met uw eigen meningen en speculaties, als deze beker. Hoe kan ik je laten zien wat is zen, als niet leeg uw kop vóór?

De misleiding
Kort voordat de Ninakawa stierf, bezocht de master Ikkyu.
-Wil u begeleiden? - Ikkyu gevraagd.
-Ik kwam hier alleen en ik ben alleen - antwoordde Ninakawa. Hoe kunt u mij helpen?
-Als u denkt dat u bent echt komen en gaan, bent je het slachtoffer van een hoax. Laat u de manier waarop er is geen enkele reis of retour - je beantwoord Ikkyu.
Ikkyu bleek het pad zo duidelijk met deze woorden die Ninakawa glimlachte en verlopen.

Onzichtbare 93 453 55 00 edities / 617 32 37 08 / invisibles@edicionesinvisibles.com

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 5 Nov 2014 • sectie: Algemene