Interview met violet Arribas: "Er zijn veel mensen die echte yoga eisen"

Violet Arribas is Padmasana Center directeur en tevens de drijvende kracht achter de Madrid conferentie van Yoga, waarover 29 November haar derde editie. Met haar, hebben we gesproken over deze gebeurtenis, een van de belangrijkste van die worden georganiseerd in Madrid rond yoga.

Violet arribas

Wat was uw doel toen u de Conferentie van Madrid gemaakt?
Het was alsof ze dingen zijn: niet ten uitvoer gelegd of gezocht. Er was zelfs een doel; Ramiro Calle, die mijn leraar was, voorgesteld om me dat ik kon een dag als organiseren dat we deed in zijn geestelijke yoga Center, maar waar ook had hathayoga, en gezamenlijk klassen die dag, geef me in de ochtend en de middag. Toen begon ik te organiseren, aangezien in ons centrum te leren hatha ons ruimte beperkt, kan niet meer dan 25 mensen gaan. Echter wanneer we speciale seminars uitgevoerd in meditatie, was dan er de honderd. Om deze reden, om een bijzondere ontmoeting met psycho-fysieke technieken er bredere elders.

En dus deed ik het; Ik besloot dat het het Auditorium Hotel en de kamers, was omdat hij had er een goed contact via een familie lid. En zoals voor de naam, goed, zoals het was oorspronkelijk een hele dag van yoga in Madrid, Ik werd gedoopt als Yoga dag Madrid. Padmasana was verantwoordelijk voor de gehele organisatie met grote genegenheid en dezelfde geest als de rest van de activiteiten van het Waarnemingscentrum: delen met alle echte leringen en technieken van de yoga.

Hoe was de eerste oproep?
Het werd zeer goed ontvangen en gevuld. Mensen bedankte ons enorm inspanning, passie en de inhoud van grote kwaliteit, Mantra Yoga, Ayurveda, Hatha en meditatie. Zowel ik en Ramiro Calle gaf het allemaal in de klassen. Ramiro is een geweldige leraar die wordt altijd geleverd in hun seminars, niet opgeslagen iets voor zichzelf, alle hun het aanbieden zonder beperking kennis kunnen delen.

Het volgende jaar, heb ik besloten om het herhalen van de ervaring, waarom niet?, en blijven verstrekken van authentieke yoga, niet pseudoyoga, andere grootmeesters uit te nodigen. En dus kwam Danilo Hernández, die verantwoordelijk ik zien in Yoga Nidra was. Daarnaast hadden we een keynote-presentaties door bewuste consumptie en kosmisch bewustzijn; Ik maakte mijn kleine bijdrage van Hatha Yoga en meditatie. We hadden ook de dezelfde uitstekende ontvangst.

Na twee gesprekken over om te beginnen met de derde, zou u voldaan en uw verwachtingen? In wat voor opzicht denk je dit belangrijkste succes?
Verwachtingen dankzij yoga die ik heb niet te veel, maar zowel met de dag en mijn dagelijkse lessen in Padmasana met mijn studenten, is altijd dezelfde wens: verstrekken en doorgeven van de meest waardevolle manier van menselijke ontwikkeling tenminste heb ik bekend, yoga. Ik weet niet wat boeit me meer, of oefen of verspreiden van alle hun methoden; Ik veronderstel dat in gelijke delen. Ik wil met name volgen de essentie van Patanjali yoga, zoals ik verwonder u hoe verdieping Unraveling de tekst terwijl u uw sadhana muteren alle uw psychologie en je dichter bij je ware aard. Het potentieel is enorm, ik weet niet dat zoiets; zijn wijsheid is niet te overzien en perfect gecondenseerd alle voorafgaande metafysische onderzoek die de yogi's eeuwenlang had gekoesterd.

Succes, mislukking, zijn niet het zelfde ding? Als minder mensen gaan, zal het een grote les, het is altijd als je niet kijkt naar de navel. Daarnaast, aan de andere kant, hoe meer verminderd is van het aantal studenten meer special geldig voor de leraar lesgeven, op zijn minst meer menselijke en intieme, meer medeplichtigheid is en nabijheid wordt gegeven. In feite, ik sprak doen grote dingen en ik zei, noch gek, 100 of 120 mensen nu vind ik menigte. Maar het is waar dat ook een mooie energie combineert als een honderd zielen samenkomen, zingen van mantra's en aandacht en intentie, (hart en geest) in dezelfde richting. Het resultaat is een krachtige en genezing.

Vorig jaar werkten samen in de dag Danilo Hernandez, een van de meest charismatische Spaanse leraren. Wat denkt u dat deze samenwerking, die herhaald dit jaar?
Danilo is niet alleen een groot leraar van Yoga met hoofdletters; Het is ook, of waarom een mens enorme, intieme en medelevend en met een gevoel voor buitengewone humor. Niet zoiets de roem en mogelijke vlucht vermeldingen en praten over wat hij heeft gedaan. Werken met hem geweest een grote leren.

Mijn wens voor de verspreiding van yoga is erg sterk en ik denk dat dat met een groot leraar dit heel gemakkelijk dat kunt u meer mensen bereiken. Het heeft geen prijs die Danilo op ons en naar adres, voor bijna vier uur, sinds alle zijn diepte is. de belangrijkste pijler van yoga: meditatie.

Ik ben zeer gelukkig omdat vanaf het begin, zowel in Spanje als in India, ik heb goed omringd door grote meesters, en in enkele manier moet u op regel uw innerlijk werk volgen, versterken uw wil en de vastberadenheid om te zetten. Het is waar dat ik ook als grote meesters figuren als mijn eigen vader of natuur beschouwen.

In verband met deze volgende dag van November, zijn señalarías van de "nieuwe" of sterke punten?
Omdat geen twijfel geprobeerd, door Danilo, de essentie van meditatie, theorie en praktijk, Patanjali yoga en hoe dichter bij te brengen het aan onze sociale, culturele en stoffelijke werkelijkheid. Niemand zoals hem om onderzoekt de soetra's, geven ons onderscheidingsvermogen toetsen uitbreiden en verbeteren in onze meditatie praktijk.

Ook nieuwe grote bijdrage aan Jayesh James zal geven aan het evenement. Voor degenen die niet weten, is een grote hatha Yogi geboren in Kerala. Het is gewijd aan de praktijk en onderwijs van de ware hathayoga voor vele jaren, en hoewel het domineert de bijna alle de asana's geavanceerde, zou niet meer dan een gymnast als u uw groot hart hoeft en de speciale opening van mening die ware yoga heeft verstrekt. Dat lokale bevolking kunnen genieten, naast hun reguliere studenten, in twee speciale klassen waar ga naar harmonisatie van de energie en het vergroten van de latente geestelijke potentieel, is gonna be zeer speciale en vertederend.

Van mijn kant, I 'm gonna dieper in Ayurveda als zusterbedrijf wetenschap van Yoga, vele hulpmiddelen overhandigen zodat genodigden kunnen verbeteren hun psychosomatische eenheid, met patronen van dieet, gewoonten en levensstijl, debuggen, enz. Dit is ook het eerste jaar dat veel materiaal op DVD, maar liefst vier boeken, twee van de yoga en ayurveda en twee sessies deelnemen aan Danilo Nidra audio, zodat ze blijven kunnen uitbreiden, te verdiepen en te beoefenen.

Hoe kunnen Madrid beoefenaars reageren op oproepen van yoga uitzien?
Met veel liefde en graag join en praktijk samen. Veel het is waar dat ze niet doen kunnen omdat de economie soms niet laten toe te wijzen aan alle cursussen of gebeurtenissen die de moeite waard, maar het antwoord fantastisch is; Er zijn veel mensen die echte yoga eisen en dat doen ze niet willen missen.

Zie wat evolutie in dit korte maar belangrijke sessies pad?
Het is nog vroeg om te spreken van evolutie; We zullen zien hoe deze derde en dat geldt voor ons morgen. Ik geef de voorkeur om te leven elke dag; Bovendien met de opmars van de leeftijd zullen besteden meer en meer tijd in de natuur voor mij het zeker, jajajaja.

Ik heb net terug uit India een jaar meer, en ik was krijgen zat zong van Swami Vimalananda. de huidige Guruji van de Sivananda Ashram in Rishikesh. Ik kan niet uitdrukken wat ik voel als ik zie dat het hoogste doel van yoga vlees gemaakt in dit en andere wezens; de staat van bevrijding dat we verspreiden, zij het tijdelijk, en daarmee de vastberadenheid om te blijven verspreiden van de methoden en de voordelen van yoga aan de wereld.

Hoewel bijna is alles een illusie dat meerdere spiegels spiegel, Het is de moeite waard de zoekactie voort te zetten en zelf leren dankzij Yoga, de perfecte tool voor dit.

Als een lid van een van mijn favoriete boeken, zegt de Tripura Rahasya, meer dan tien eeuwen oud en die behoren tot de tantrische Sakta traditie, welke beide Ramana Maharsi aanbevolen: "tot niet snijden de miljoenen knopen die het snoer van de illusie vormen, krijgt niet het geluk u zoekt. Dit touw is de onwetendheid van onze eigen natuur, en de knopen zijn geworteld van onheuglijke tijd en Manhattan mannen. Die knopen van identificatie met wat wij niet zijn gesneden is bevrijding. "

Het programma van de dag III Madrid Yoga

Het motto: De essentie van meditatie. Hatha. Ayurveda

Wanneer: Zaterdag 29 November 2014, 9.00-14.30 h en 15.45-21.00 h (Gelieve worden punctueel, het is aanbevolen om toegang tot de lounge 15 of 20 minuten voor aanvang).

Waar: Hotel Auditorium in Madrid. Kamer Rome, Avenida de Aragón, 400. www.hotelauditorium.com

Doelgroep: alle deze beoefenaars van yoga en de evolutie van bewustzijn liefhebbers, ongeacht hun fysieke niveau of praktijk tijd.

Programma:
-9:00 tot 10:40 h. Klassieke Hatha Yoga. Pranayama en asana's. Uitstekende klasse yogasanas en pranayama geleid door Jayesh James, die bedoeld zijn in deze eerste klasse van de ochtend dat we voelen yoga, we zijn in yoga in elke houding.
Een asana is een positie van het lichaam of de fysieke houding heeft een doelstelling concreet voor een deel van het lichaam dat op drie verschillende niveaus fungeert als het niet anders kon worden:

  • Fisico-organico niveau: elke asana handelt door concentratieproblemen, in base voor het lichaam positie, het bloed en de energie-verkeer, in een gebied van het lichaam en organische centra waarin dit gebied, vernieuwen van hen en hen te regenereren.
  • Emotioneel niveau: voor zover het van invloed is op bepaalde organen neigt te leiden tot het genre van de emoties van deze centra. In de asana is ook ondergedompeld Yoga op alle niveaus-eenheid, die produceert de één interessante interrelatie die de zelfkennis en een goed beheer van onze emoties induceert.
  • : Geestelijke de geest van het ritme van hun processen door het lichaam ritme die gunsten van de concentratie en de meditatieve staat aan te passen.
  • Spiritueel niveau: Practitioner verinnerlijkte steeds dieper in haar wezen te verbinden met je ware ik door dit proces van inductie door het lichaam gaat.

Met de Asana doorgegeven de voorbereidende stadia en de zuivering van de yamas en niyamas invoeren van een kunststof en sculpturale proces dat terug naar de man op de bijeenkomst zelf brengt. Er wordt gezegd dat door middel van constante en juiste praktijk, komt neer op de man veel sporten in de Psychofysica van de evolutie, de Super bewuste drempel te bereiken.
Jayesh in de last-minutes van klasse, krijgt een gesprek uit zijn intieme en persoonlijke benadering van wat voor hem, hathayoga is, hoe leeft het en waarom hij besloot in zijn inheemse India, bijna zijn praktijk jaar geleden.

-10:40-11:00 h. Rest.

-11:00-14.30 h. De essentie van meditatie theorie en praktijk met Danilo Hernandez.
Het eindresultaat van het proces van meditatie is de ervaring van wezen, van de laatste "essentiële". Kom te weten wat wij werkelijk zijn buiten onze identificatie met de gebruikelijke verwijzingen.
Het lichaam is een verwijzing door de zintuigen aan ons verstrekte informatie zijn referenties, verwijzingen zijn de emoties, gedachten zijn verwijzingen... Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe ga daalt geleidelijk verwijzingen, strippen ons van onze identificaties, om ten slotte brengen ons aan de ervaring van puur bewustzijn.
Het is niet één workshop meer. Het is een werk dat de essentie van de beoefening van meditatie distilleert. Het is ook bedoeld om een diep begrip van het proces van meditatie en de meditator om te leren om de praktijk aan hun eigen realiteit en reële behoeften.
Dit werk wordt een overzicht gegeven de gemeenschappelijke kwintessens van traditionele meditatietechnieken, zoals; Antar Mouna, glans, Zazen, Vipassana, enz. Het is een voorstel voor iedereen toegankelijk: niet-ingewijden, beginners, veteranen en deskundigen.
Danilo Hernández (Swami Digambar) leert yoga in Spanje meer dan 25 jaar.

-14: 30-15:45 h. Voedsel

-15:45-18.30 h. Ayurveda, sleutels en methoden die alle yoga-beoefenaar weten moet voor het zuiveren van je lichaam, bevordering van gezondheid en levensduur en optimaliseren van de werkzaamheden van yoga. Met violet Arribas.
Ayurveda is gebaseerd op het idee dat er drie vormen van energie zijn van vitaal belang voor het leven doshas genoemd. Ze zijn vata, pitta en kapha. We zijn allemaal gemaakt van een unieke combinatie van deze drie krachten. Deze unieke combinatie, bepaald op het moment van conceptie, is onze grondwet of prakruti.
Deze krachten voortdurend oscilleren volgens ons milieu waarin dieet, seizoenen van het jaar, klimaat, leeftijd en vele andere factoren. De huidige status van deze drie doshas wordt algemeen gedefinieerd onze onbalans of vikruti. Want iedereen een unieke grondwet en slechts onevenwichtigheden heeft, is het logisch dat het pad van elke persoon aan gezondheid ook uniek is. Dit is een belangrijk beginsel van Ayurveda. Bovendien, wat zal houden ons gezond, is ook uniek. Begrijpen onze prakruti en vikruti aanbiedingen aan ieder van ons de mogelijkheid van het maken van de juiste beslissingen langs onze wegen.
Om deze krachten en hoe ze omgaan met ons milieu te begrijpen, is het noodzakelijk om te begrijpen van de 5 elementen. Ofwel gaat over dieet, klimaat, of yoga, alles kan worden beschreven in termen van deze vijf elementen, en dit omvat de drie doshas. Het belang van inzicht in de kenmerken van de doshas, verhoogd en de oppositie dat evenwicht zal, staat toe dat de praktijk van yoga, voeding en andere factoren van ons milieu ook kan worden aangepast om de invloed van deze krachten zodat ze ons helpen om meer evenwicht en harmonie te creëren. We zullen dan review gezonde Ayurvedische dosha, beide voeding wordt gepland, hygiëne, Detox, yoga, oefening, dagelijkse routine en algemeen algemene, enz... Een volledige drie uur uitgebreide gezondheid workshop.

-18: 30-19:00 h. Rest.

-19:00-20:20 h. Hatha Yoga (asana's). Voortzetting van de ochtend werken met hathayoga, met inbegrip van nieuwe fysieke houdingen van de grootste uitdaging, zoals evenwicht en kracht. Jayesh James leert.
Meer geavanceerde houdingen leren ons om sterk vergroot ons vermogen om te concentreren en om te zien leven met gelijke uitdaging, wetende dat we kunnen gaan vooruit, rung aan rung, variant variant; Er is hier niet ik. Variaties worden altijd weergegeven
eenvoudiger in het geval dat u niet hen kunt uitvoeren, maar je moet proberen...

-20:20-21:00 uur. Ontspanning met mantra savasana belast met violet Arribas en meditatie ontspannen met kommen en sound Manager David Berges.

-21: 00 h. Einde van de dag.

Prijs: €75 (10% korting op studenten uit Padmasana)
Het bevat een DVD van gift boeken en teksten van ondersteuning. Het bevat twee boeken over yoga in PDF-formaat, met een groot aantal van de meditaties en verschillende technieken, twee sessies van Yoga Nidra door Danilo Hernandez audio, twee boeken van Ayurveda (een van de recepten en andere generaal), evenals oude klassieke teksten van de yoga en filosofie een unieke compendium van Yoga en Ayurveda te kunnen blijven werken uw sadhana.

Meer informatie: http://www.padmasanacenter.com/docs/IIIJMY.pdf


Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 27 oktober, 2014 • sectie: Interview