Arati Yoga lerarenopleiding

Paco Argente (Samkhya Yoga) regisseert de uitstekende Yoga docenten opleiding dat wordt gedoceerd in Arati Yoga, Manacor (Mallorca). Hij is een van de eerste trainers van docenten van Yoga die vond plaats op het eiland en heeft meer dan 25 jaar gewijd aan het onderwijs van de prachtige wetenschap van yoga. Atzahara Viñolas en Evi Wolf vergezellen hem als assistent-leraren.

Arati opleiding

Gedurende de opleiding zijn er andere leraren die het leren van specifieke onderwerpen, zoals Dr. José Luis GilHij doceerde fysiologie en anatomie; de psycholoog Miriam BrunetHij leerde de syllabus voor psychologie en psychopathologie; Tomeu Adrover, Professor in de filosofie...

De formatie heeft een duur van vier jaar (een zaterdag of zondag van elke maand), meer twee jaar weekend retraites.

In de vier jaar wordt de syllabus onderwezen geleidelijk, creëren van een tijd en een ruimte geschikt zodat de student kan worden verteren en afwikkeling van alle kennis die is ontvangen; Sinds de meer medische zoals anatomie, fysiologie, psychologie deel, voor het meer technische deel in de instellingen van de asana's (houdingen) en aanpassingen: yoga voor senioren, yoga voor zwangere vrouwen (waar we hebben ook een vroedvrouw die geleerd dit gedeelte), yoga voor kinderen...

Is ook een rondleiding van de klassieke teksten van geschiedenis, literatuur en filosofie van yoga, uit de Upanishads, aan de Yoga Sutra Patanjali, Hatha Yoga Pradipika, Bhagavad Gita... en opmerkingen van hedendaagse auteurs naar klassieke teksten.

Bestudeert ook de leer van hen kriya's als de shatkarmas (technisch foutopsporing) milieuhygiëne en voeding.

En, uiteraard, langs de vier jaar wordt gedoceerd de methodologie en de specifieke pedagogie Leren om te leren yoga in een solide en veilige manier, met kennis ter begeleiding van de studenten in ieder geval of situatie (letsel, 3de leeftijd, zwangerschap,...)

De mate na vier jaar (en altijd en wanneer alle theoretische en praktische proeven verstreken) geeft het de aepy, de Spaanse vereniging van Yoga beoefenaars, school lid van de U.E.F.Y (Europese Unie van Yoga federaties).

Het doel van de opleiding van leraren Arati Yoga onderwezen is niet alleen verdienen een diploma als een leraar, maar de manier waarop, leven met volle bewustzijn het pad van yoga, het planten van een zaadje in de student, zodat aan het einde van de opleiding u in de hoogtijdagen gedijen kan.

Het is een training om te groeien, om te ervaren, te leren, te voelen en leven van de leer dat de leraren die wij hebben verzonden, en vooral om te leren te blijven doorgeven, met liefde en respect voor de traditie.

Meer informatie: http://www.arati-yoga.com/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 26 Aug, 2014 • sectie: Lerarenopleiding