Kundalini Yoga volgens de leer van Yogi Bhajan

De Kundalini Yoga, Yoga van het bewustzijn, een afkorting is in technische yoga eenvoudige die beoefend kan worden door de hele wereld.

Kundalini Madrid

Sommigen van hun positieve effecten zijn direct ervaren. Het houdt het lichaam in vorm en treinen de geest sterk en flexibel zodat beter opgewassen zijn tegen veranderingen en stress. Er is een toename van de capaciteit van de zuurstof samen met een bloedstroom naar de klieren, die als gevolg daarvan geeft een opheffing van het bewustzijn en vitaliteit. Vrede in de geest kan bereikt worden door middel van ademhaling en meditatie technieken.

Elke beginner student participeert in een tempo dat past bij uw flexibiliteit en kracht. Gebruik van blanken, breed en comfortabel, liefst katoen of andere natuurlijke vezels wordt aanbevolen. Het is het beste om te oefenen zonder sokken te helpen stimuleren de uiteinden van de energie van de tenen. Het moet laten gaan tussen twee of drie uur na de laatste maaltijd voor de praktijk van yoga en meditatie.

Elke klasse van Kundalini Yoga begint intoning de mantra: Ong Namo goeroe Dev Namo. Deze mantra betekent: "Ik buig de oneindige creatieve bewustzijn, en de goddelijke innerlijke meester". Deze praktijk is gericht en kalmeren van de geest te openen worden geleid, bovendien beroepen om het bewustzijn van alle hen leraren van KY via hen voor beveiligen waren en begeleiden van de praktijk van yoga. Dit heet de Gouden ketting.

Voordat zingen, erkent uw interne status. Dit zal verhogen uw zelfbewustzijn om te zien hoe de effecten die aan uw sessie van Kundalini Yoga beleven zult. Is het mogelijk om te observeren van veranderingen in uw gedachten en in je lichaam gewaarwordingen met een eenvoudige oefening.

Pranayama

Prana betekent sterkte vitale, Yama is dat die daardoor worden bestuurd. Wanneer u controle uw ademhaling kunt u uw leven – zoals wanneer om kalm iemand met behulp van de zinsnede "ontspannen en neem een diepe adem" - bepalen. Onze longen zijn het grootste orgaan van het lichaam, maar veel mensen gebruiken slechts een tiende van hun longcapaciteit.

De ademhaling bouwt lang en diep sterkte en geduld.

De lucht inademen door de neus filters, verwarmt en humidifies.

De adem van de brand is een evenwichtige en snelle ademhaling patroon dat het bloed en release giftige stoffen in de longen, slijmvliezen, aders en andere cellen reinigt. Het is een verademing dat geeft energie, zich richt je geest, en breidt longcapaciteit op een snelle manier.

Mantra 's

Mantra's zijn klanken of woorden om de mening te controleren. Man bedoel de mind. TRA(NG) ze zijn bewegingen of de geestelijke golven. Mantra is een golf, een herhaling van klank en ritme dat regisseert of besturingselementen van de geest. Wanneer u een mantra recite krijg je een effect door hun betekenis, hun energiepatroon, hun tempo, en via de reflex punten op te drukken in de mond. Wanneer correct reciteren, de mantra gebieden van de hersenen en het zenuwstelsel geactiveerd en zal toelaten om hun betekenis of het vermogen van energie die is gekoppeld aan het optreden.

Asana 's

We vertalen Asana Als positie. We kennen de Kundalini Yoga als de Yoga van hoeken en driehoeken. Het gebruik van hoeken in Kundalini Yoga in combinatie met pranayama, mantra's en mudra's (houdingen van de hand) is een van de belangrijkste redenen waarom deze praktijk zo snel werkt. De hoeken worden onder druk gezet door de klieren om afscheiden.

Wanneer is een houding ontspant en het lichaam blijft nog steeds, de afscheidingen klierweefsel dat hebben zijn gestimuleerd hebben gelegenheid voor circulaire vrij. Het resultaat is een evenwichtige klierweefsel systeem dat een positief effect op je emotionele stabiliteit door middel van uw lichaam chemie heeft.

Mudra 's

De oude Yogi's tekende handen kaarten identificatie van de delen van het lichaam en de hersenen die is gekoppeld aan elk gebied. Elk gebied van de hand is ook verschillende emoties en gedrag. Gebogen, kruising, rekken en aanraken van de vingers of de vingertoppen in specifieke configuraties. Het is een yoga techniek om te communiceren met het lichaam en de geest.

Sluiten van de klasse

Elke Kundalini yogales eindigt met het liedje "eeuwige zon" en het zingen van de mantra SAT Nam. Dit lied van zegeningen en de mantra die je helpen te nemen van grond, integreren van de voordelen van de yoga en bereidt u voor terug naar de activiteiten van uw dag.

"U verlichten de eeuwige zon, liefde je omringen en het pure licht begeleiden uw manier. SAT Nam"

Spaanse vereniging van Kundalini Yoga
Meer informatie: www.aeky.es

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • Mei 5, 2014 • sectie: Algemene