Roshi Joan Halifax vergadering: "Ik ben niet van een boeddhistische pad"

"Ik ben niet van een boeddhistische pad, wilde ik op straat... naast degenen die lijden," zegt Roshi Joan Halifax. Is medisch antropoloog, ecoloog, activist van hen rechten burgerlijke, verzorger in Hospice sterven, auteur van talrijke boeken over boeddhisme en spiritualiteit. Vandaag is gewijd aan hun taken van abt en master in Upaya Zen Center, in Santa Fe, New Mexico, waar we vonden. Door Koncha pines - Pey voor ruimte MIMIND.

Roshi Joan Halifax

De Gemeenschap verbonden aan het Zen Peacemaker, van zijn meester opgericht Bernard Glassman en Thich Nhat Hanh; Hij studeerde bij de Koreaanse master Seung-Sang. In hen 70 werkten samen in de projecten van het onderzoek van LSD met haar voormalige echtgenoot, Stanislav Grof, en ook samen nauw samen met Joseph Campbell en Alan Lomax.

Ze is de oprichter van Ojai, Californië Gemeenschap. Hij stichtte de volgorde van boeddhisme sociaal begaan. Roshi Joan heeft verricht aan een intensieve werk met het sterven door uw project Wordt met sterven (Worden met haar dood). Hij is in de Raad van bestuur van het Instituut van geest & leven XIV Dalai Lama. Alle zijn leven heeft gewijd aan de verkenning van de relatie tussen de wetenschap, het boeddhisme en het sociaal engagement.

Upaya weg

Als moest sterven en kunnen vragen om een wens... zou vragen dat Roshi Joan Halifax met mij op die manier was. Me glimlacht en spreekt met rust en autoriteit. In een cultuur waar de dood een vijand genegeerd is, geweigerd, verborgen, ontleed, Joan ik raakt het hart met haar "be met haar dood". Houd de stervende en hij luistert, hij troost hen, kalmeert hen, het verlicht hen van alle lijden, behendig middel. Hij voelt zijn gedachten, laat die voortvloeien uit hun angsten en in de laatste wankel adem, houdt ze in de armen.

Het zelfde klimt er naar de Everest die binnenkomt in een kerk, komt uit een synagoge en slaapt in een hospice. Haar enorme opleiding en ervaring, zijn visie en zijn vorm van akte is gevestigd in de diepe kennis van de geneeskunde en het boeddhisme. De relatie van onderlinge afhankelijkheid van voorouders - inboorlingen, land, hulpbronnen, rivier, berg-, mark op privacy... de architectuur van onze geest.

De weg naar Upaya in New Mexico kunnen zo moeilijk als je wilt... Mij kostte me jaren van hobbelig, stormen en breuken. Niets dat zie met deze vrouw die ik had verwacht, iemand die is doorkruist de Atlas in busje, lopen als een berg en zelfs kruisen China en Japan na hen stappen van Dogen Zenji. Tot slot weet dat ik ben thuis, ik.

"Het mededogen ik geef leven"

Ik weet niet of het is de dapperste die ik ooit, maar een van de meest moedige, zeker ontmoet heb. Bladeren door de groeven van het leven en de dood, wanneer spreekt... alleen ademen eenheid. Haar kracht is zijn kwetsbaarheid, zijn geest is briljant en zijn hart is enorm, maar je lichaam veroudert. De afwezigheid van angst en kwetsbaarheid: twee bases van dit grote Zen-leraar, academische en activist... een geest vrij en wild, fun, durf, gemotiveerd en gedisciplineerd.

De heldinnen komen tot uiting in de manier van denken, maar ook in de vorm van leven en sterven, en het is dat ze het doen uit het hart. "Ken jij?, it beste die geboekt-me zegt-is onderzoek neurowetenschap." Neurowetenschappen is heel belangrijk om te brengen ons dichter bij het begrip van de geest".

"Opent een ander niveau van haar bestaan is wanneer is erkent dat het leven in het interieur is." De uitdaging van de verzorgers is te aanvaarden dat zij zijn degenen die ernstig ziek, niet ziek zijn. "Om te leren over de neurowetenschap en psychologie voor mindfulness, compassie, en hoe de effecten van stress op het lichaam worden omgezet in slachtoffers van pathologische altruïsme".

"Wordt wakker is love." Dat is wat is verhelderend is: liefde. Nee heeft niets te zien met de haat, noch met de angst. Maar wat ik weet is dat er een gevoel dat niet alle slavernij, begrijpen dat we ervaring zijn wordt gescheiden van lijden of vacuüm, bewoond alle de compassie, de wijsheid, de release, ".

"Velen denken dat het mededogen opraakt, maar u dat is het alleen beloven dat ik het leven geeft." De compassie heeft vele gezichten, sommige zijn zoete anderen zijn felle, anderen boos, sommige zijn inschrijving, anderen eisen. De Dalai Lama zegt: liefde en mededogen zijn levensbehoeften, niet luxe. Niemand kan leven zonder liefde en mededogen. Zonder deze mensheid overleven niet. En ik zou zeggen dat de mensheid niet zou overleven, maar alle soorten zonder genade sterven zou."

Ik weet dat ik in elk moment een ervaring aan de grens met Roshi Joan, mijn verloskundige ben. Ik ben in deze situatie waarin niet langer ik draaide heb om na, waar ik heb geen tijd te verliezen, en alles is al gewonnen. En ik hou het vers dat in de Sesshin op de nacht zingt: "leven en dood zijn van enorm belang. Tijd gaat snel en de kans wordt verloren. Wakker, Word wakker. Verspil geen uw leven."

estudiosContemplativos

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 25 Apr, 2014 • sectie: Algemene