Interview met Mayte Criado: "yoga is openstelling voor nieuwe realiteit"

Een van de meest opmerkelijke mensen van yoga in Spanje, zijn bekwaamheid en moed ertoe onderwijs valt niet te ontkennen. Als u wilt kunt u altijd van de evolutie van de yoga, twijfel er niet aan in open nieuwe wegen, als de nemen helpt it-training naar alle delen met van de technologie: "en waarom de yoga gaat om het terug naar dat terug?". Dat doet het van de kennis die het meer dan 25 jaar ervaring. Interview Yoga netwerk.

Mayte Criado

Mayte Criado heeft een half leven in contact met de yoga, en - als ze hetzelfde zegt in dit interview-voelt dat niet geboekt in plaats van de begin- en dat u zijn vele uitdagingen door front. Oprichter en directeur van de International School of Yoga, een van hen centra aanwijzers in het lesgeven van de yoga in ons land, nog het openen van nieuwe routes naar het kompas van de evolutie van deze tijd, met moed en intelligentie. En is bereid om te bewijzen dat yoga en moderniteit een paar mogelijk zijn en wenselijk.

Op de lange weg van de transmissie van de yoga leraar student (van de gurukula al online opleiding ontwikkeld door de internationale school van Yoga), wat wij hebben verloren en we hebben gewonnen? Wat denkt u van de evolutie van de yoga?
Het is een zeer complex probleem, maar het basis idee is dat ons bewustzijn is veranderende en lange, en meer en meer mensen met een uiterste wilsbeschikking in deze richting. Deze wijziging betekent voor mij, een proces van opneming van de erfenis van de yoga die wij hebben ontvangen.

De erfenis van yoga is de traditie, zonder twijfel, de leringen van vele leraren, de voorstellen van veel scholen en vele beken van denken, zelfs scholen van hathayoga; nieuwe bevindingen over de biomechanica van het lichaam, over de emoties ten opzichte van het lichaam, over de emoties in verband met de geest, over de geest ten opzichte van het lichaam en gevoelens...

Dit zijn kwesties die traditie zich wijze zeer exclusieve, zeer vooringenomen beziggehouden heeft, soms suggereren technieken zonder dat deze zijn eigenlijk gecoördineerd met de eigenaardigheden van de persoon, of hun cultuur, hun manier van denken, voelen, of is verplaatst. En ik denk dat de traditie in deze zin ook moet worden ontwikkeld.

Altijd zeggen dat een grote nieuwigheid ten opzichte van wat de traditie ons biedt is de integratie van vrouwen voor yoga; Het valt niet te ontkennen dat niet had rekening gehouden met de vrouw. Noch ritmes waaraan wij zijn onderworpen tegenwoordig zowel vrouwen als mannen; of het soort onderwijs ontvangen, is ook iets dat moet evolueren en veranderen; of wat we willen noch tot nieuwe gedachten die wij indienen, of emoties die we beheren vandaag.

Blijkt dat de traditie van de yoga niet kunnen hebben heeft dit alles heeft. De wijsheid die ons heeft verlaten biedt ons echter met hulpprogramma's waarmee deze nieuwe verschijnselen kunnen omvatten. Ik heb in die zin dat Wij gaan op weg naar een inclusieve bewustzijn waar traditie is binnen, maar ook op verschillende manieren van denken, manieren van kijken naar de realiteit van vandaag dag, onderwijs, therapie en psychotherapie, enz.

Wat 'Nieuws' meest relevante in de 21ste eeuw moet integreren in haar continu evolve yoga?
Het eerste aspect is de beurt aan het vrouwelijke, en de vrouw in de zin van die kenmerken die niet langer te maken met een samenleving en een patriarchale traditie - meer dan enige andere yoga-hebben, waar een of andere manier de hoge idealen zijn gemaakt van veel hebzucht, soms van veel geweld en veel maken hun weg door de concurrentie. En de draai naar het vrouwelijke omvat andere houdingen en de facetten die meer hebben te met medeleven, vriendelijkheid, liefde. Voor mij is dit bewustzijn aan het veranderen.

Het tweede aspect te nemen zonder plaats te twijfelen zou de eigen moderniteit en Postmodernity, moeten die zien met hen bronnen van informatie en met de snelheid die deze informatie ontvangen. Het is duidelijk dat technologie kan niet worden opgenomen in de traditie van yoga, maar we menselijke wezens zijn en we zijn nu ook bekend voor technologisch - misschien in dit technologische aspect dient bewust te maken van het vrouwelijke, aan het project. We kunnen niet terug te geven u daartoe, die in onze samenlevingen heeft ontwikkeld.

Daarom moeten we een pauze om te praten over online training van de internationale school van Yoga, pionier in Spanje te nemen. Een sprong erg groot in het traditionele onderwijs dat niet altijd gunstig wordt geïnterpreteerd van buiten...
Ik denk dat dat voor het onderwijs van de yoga is een kans die nu krijgen kunt naar mensen of op sites die dus alleen tien jaar maakt niet kon. En waarom yoga zal afkeren van dit? Wat is niet er op geen enkele manier.

Vanaf het moment dat in de school geloven in de Online yoga opleiding, Hadden we zeer veel in gedachten de aspecten die niet alleen de vorming, door middel van apparaten humaniseren kon, maar de manier leven zeer dicht bij de persoon als het medium om dichter technologische. En ik denk dat het ons gelukt. De feedback die we hebben promoties die in ontwikkeling zijn nu is zeer positief in dit opzicht is de nabijheid die we bereiken. De technologie die wij hebben gekozen voor deze aanpak zeer succesvol is, omdat Wij bieden een diep persoonlijke: We weten dat iedereen en iedereen kent ons aan ons.

Wij zitten taking voordeel van en met inbegrip van de vooruitgang die de mensheid heeft beheerd, dat al eerder heb gezegd dat het nieuwe bewustzijn is inclusief; bevat de traditie en ook wat de hele wereld moderne ons biedt. Dat ja, met discretie, respect en gezond verstand.

En het derde aspect moeten worden opgenomen in de evolutie van yoga?
ES een nieuw bewustzijn van totale openheid voor manieren van denken en overtuigingen en ervaring. Vandaag dag die hen grote religies worden verwezen naar een andere manier door dat nieuwe bewustzijn, om te proberen, juist, pak zijn erfenis van waarde en u een nieuwe dimensie geven. Het gebeurt hetzelfde met hen grote wegen spirituele, en natuurlijk in de wereld van de yoga. Ik denk dat we zijn voortgekomen uit een periode waarin we hebben samengevoegd en gemengd van vele dingen, en Nu gaan we naar een bewustzijn dat niet is mengen of fusie splicer, maar door een inclusief deel en andere kernwaarden van elk formulier en elk perspectief fornuis denken.

En dit is ook nieuw, omdat in de traditie van de yoga je behoort tot een afkomst voor je hele leven, hebben een model voor altijd en denken aan een manier-je bent dualistische of monistische, of advaita, of Tantric, of shivait of vishnuita-. Dat is een perspectief zeer raster en beperkt; in het nieuwe bewustzijn waarin de wereld is is niet openen al is eveneens, maar heeft de neiging om het opnemen en integreren van de essentiële waarden die u nu de capaciteit om te kijken en te herkennen hebt, op een zodanige wijze dat eStas open voor vele mogelijkheden, zelfs wanneer deze kansen uit verschillende achtergronden komen.

De wereld van mogelijkheden gekomen om bewustzijn, en dit is nieuw in de traditie van yoga. Geen enkele manier dat ik denk dat er veel verkeer in verband met dit, en mij vol hoop omdat is goed die gaan er; dat betekent dat we op dit moment op zoek bent. En het is goed dat scholen van yoga look ook hier en daar, vanuit deze plaats, meer open, meer inclusief onze werkelijkheid, die is vol met dingen die niet in aanmerking heeft genomen aan traditie, en volgens hen.

Wat zijn de doelstellingen van de yoga nu, in het licht van dat nieuwe bewustzijn? Wat we moeten specifiek gratis menselijke wezens die hier en nu leven??
Echt moet vrijwaart ons van veel dingen; Er is veel werk voor de boeg. Koppelen met wat hij gezegd, Wij hebben om zich te ontdoen van die geest patriarchale en egocentrisch. We zijn erg gewend aan het worstelen met de patronen die hebben ontwikkeld gedurende ons leven en dat we hebben gediend ter bescherming van ons, om te vechten en maken ons een plaats in de wereld; een wereld die meer op een jungle lijkt. Het genootschap moderne en huidige waarin we leven is zeer roofzuchtige, en dat zeer mannelijk krijgen de middelen hebben.

Het valt mij op dat meeste onmiddellijk vandaag de dag zou worden afhelpen van dit soort middelen die we werpen hand zowel mannen als vrouwen. Wat zou betekenen dat echt beginnen te kijken naar hen waarden van het vrouwelijke die dat tonen kunnen integreren ons dagelijks leven in onze samenleving, waarmee is kan grote dingen ontwikkelen, zelfs grote ondernemingen, hoge ideaal ook, via een andere manier van ontwikkelen is in het leven.

Yoga stelt technieken gemaakt voor deze versie ook. Eeuwen geleden werden deze technieken gebruikt om zich te ontdoen van dingen die het ego in deze historische momenten gemaakt. Maar nu produceert ons ego veel vervreemdend middelen die ons tot slaaf maken en we links gevangen in dat bos waarin ons moet verdedigen. En misschien is het nodig te ontwikkelen aspecten medelevend tegenover onszelf en erkennen dat misschien wij niet op een andere manier doen omdat het is wat we geleerd hebben, wat is overhandigd aan ons en wat uiteindelijk en na heeft gediend ons jarenlang, om ons te beschermen. En ongetwijfeld nodig een inzet en de wil om te veranderen onszelf zonder valse aflaten.

Wij hebben gesproken over de evolutie van de yoga, maar hoe geëvolueerd Mayte dienaar, na zoveel jaren van beroep en van de praktijk?
Het is mij duidelijk dat ik veel heb gegroeid. Yoga heeft mij de mogelijkheid krijgen te weten veel mensen die heeft mij veel geleerd en dat veranderd, in verschillende tijden van mijn leven, mijn visie, mijn manier van inzicht en gevoel, en natuurlijk mijn houding. En Ik sta volledig open te blijven groeien. Ik heb de bereidheid om te kijken naar mij en herkennen, vinden, transformeren en me mezelf blijven werken om het beschikbaar zijn voor wat wordt gepresenteerd. En is niet gemakkelijk voor mij of voor iedereen. Ik geloof vurig dat ik niets heb gedaan en dat ik niet meer dan start hebt gedaan.

Deze opening is wat geeft me vreugde, de wil om te leven zelfs kritische of onverwachte momenten. En Ik hoop dat mijn leven altijd focus op dat opening is want is die we kunnen nemen om te evolueren als volk en als samenleving.

Nu op school zijn bezig met andere projecten: yoga in het onderwijs, omdat, zoals ze zeggen vele deskundigen, door middel van het onderwijs werkelijk worden bereikt de wereld is veranderd. Altijd gedacht hebben dat had die de yoga aan de opvoeding van de kinderen, maar nooit had gemaakt om het even wat in die zin. En nu is de school reeds begonnen met het organiseren van belangrijke dingen eromheen, om te zien als kunnen we onze korrel zand...

Onderwijs online en contact leraar

Mayte Criado zegt: "er is enige verwarring bij sommige mensen die geloven dat on line training de afstand van de opleiding of 'mail' van alot van jaren geleden is." En vraag is: hoe ik van zodat klassen van yoga online, als de contactpersoon met de kapitein moeten direct worden? Nou, is dat die direct contact hebben nu verschillende media”.

"Online cursussen contact is meer frequente en uitgebreide in de cursussen!" (per half uur of een uur om de twee weken). Zie je oog in oog met je tutor in een kamer van videoconferenties voor de juiste houdingen en bloot twijfelt... er is een nabijheid enorm. En in de groep video-conferencing, mensen zullen worden betrokken, en ik niet weet of het is omdat hij meer aandacht krijgt of interesseren die iedereen deelneemt, debatten en verdieping zijn ongelooflijk."

Tweede bevordering van de internationale school van Yoga online instructeurs is momenteel aan de gang. En deze maand begint een nieuwe cursus.

Meer informatie: http://www.escueladeyogaonline.com/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 10 Apr, 2014 • sectie: Interview, International School of Yoga