Programma in boeddhistische psychologie

De Dalai Lama heeft gezegd dat boeddhisme en wetenschap diep verenigbaar zijn en de westelijke geleerden naar het kritisch onderzoeken van zowel de praktijk van meditatie en boeddhistische ideeën over de menselijke geest heeft aangemoedigd. Deze cursus is een opwindende kans om dichter bij deze uitdaging.

Boeddhistische psychologie

Een aantal wetenschappers en filosofen hebben reeds de uitdaging aanvaard. Al-scans van de hersenen van de mediteerders en filosofische onderzoek van de Boeddhistische doctrines. Zelfs zijn er discussies over Darwin en de Boeddha: zijn deze beschrijvingen op de boeddhistische beginselen van de geest en de condition humaine, het gooien van een bepaald licht in evolutionaire psychologie?

Deze cursus zal onderzoeken hoe boeddhisme is het verkennen van de geldigheid van dit uitgangspunt. Zijn neurowetenschappers begin te begrijpen hoe "werkt" meditatie?dergelijke inzicht zou een manier om het wetenschappelijk valideren de meditatie? of kan het geven van fysieke uitleg van meditatie en ondermijnen het geestelijke belang hecht aan het? en wat zijn enkele van de fundamentele boeddhistische beweringen over de menselijke geest? We zullen speciale aandacht besteden aan enkele zeer bijzondere doctrines ten opzichte van intuïtie, waarin het zelf niet bestaat, en dat veel van de realiteit die is waargenomen is een enigszins illusie.

Programma van de cursus

Week o Inleiding tot de werking van de cursus.

Week 1: Inleiding tot het boeddhisme.

Week 2: evolutie, de menselijke geest en de condition humaine.

Week 3: de logica van meditatie mindfulness en haar wetenschappelijke evaluatie.

Week 4: gevoelens, percepties, gedachten en illusies.

Week 5: de doctrine van de niet-worden in het concept van het zelf in de moderne psychologie en het boeddhisme.

Week 6: Morele waarheid en morele illusie en de betekenis van het leven.

Aanbevolen voorbereiding en eisen

Geen vereiste opleiding in de psychologie of boeddhisme studenten. Helpen we sterk nieuwsgierigheid over hoe het werkt de geest en de hersenen. Interesse in wat vertegenwoordigt lijden in menselijke ervaring en een grote interesse in de zin van het leven.

Het vereist een computer met een verbinding naar internet, skype en e-mail.

Aanbevolen lezingen

Aanbevolen lezingen omvatten de boeddhistische schriften, filosofische geschriften, wetenschappelijke artikels en uittreksels van boeken (aanbevolen boeken omvatten:) De ontwaakte geest, S. S. Dalai Lama en Boeddhistische psychologie, van Chögyam Thrungpa (http://www.editorialkairos.com/catalogo/psicologia-budista). Alle voorgestelde lezingen zullen online worden verstrekt. Geen van hen is essentieel voor het begrijpen van de conferentie, maar het wordt aanbevolen.

De indeling van de cursus

Zal het noodzakelijk zijn een één uur per week conferentie Webminar formaat. Nadat elke module er verschillende vragen zullen - keuze uit meerdere opties voor de definitieve evaluatie, maar alleen met het oog op als nodig is om te controleren of het blijven. Studenten zullen moeten presenteren twee korte essays, de één na de derde conferentie en de één na de laatste conferentie. Zij moedigt tevens aan studenten om deel te nemen in het online forum - die bovendien om te verrijken de leerervaring, veel reflectie en onderlinge afhankelijkheid genereren kan.

Titratie

De student ontvangt een mate van contemplatieve studies over 'Boeddhisme en boeddhistische psychologie'.

Een blik op de cursus: 9 maart 2014

Afstandsonderwijs.
Duur: 7 weken. 2-5 uur werk per week.
Taal: Spaans.
Instructeur: Koncha pines-Pey Ph.D.
Docenten: Josep Maria Gasset en Rosa Escola.
Prijs: 28 euro.
Prijs van de cursus en 2 e-books aanbevolen: 40 euro.
De ontwaakte geest van H.H. Dalai Lama en boeddhistische psychologie, Chögyam Thrungpa.

Voor meer informatie en inschrijving: info@estudioscontemplativos.com / http://www.estudioscontemplativos.com

estudiosContemplativos

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 5 Feb, 2014 • sectie: Algemene