Leraar van yoga, eenzame vogel

Toen ik mijn eerste yoga Center gevestigd ik dacht dat een slogan: "Alleen mij en alleen yoga". Het duurde een week terug op het. Vandaag is ons centrum vormt een soort "patera van de geest". (Op de foto: Rafael Valencia gefotografeerd door Gemma Lara).

solo

Zonder te gaan verder, wanneer ons brak het slot van de deur en wijzigen van de bolhoed, we moesten doen 16 exemplaren van de sleutel. Lama's, zen docenten, coaches, tandheelkunde, biodanzantes, soefi, muzikanten, groepen van meditatie, etc. verzamelen door onze Center op zoek naar een min of meer duurzame accommodatie. Zeldzaam is niet iemand nieuw volgende week om contact met ons.

Alleen op het gebied van yoga zijn we verschillende mensen, die ik aarzel niet om vrienden te roepen. Wij ons twijfels te raadplegen. Wij vinden samen hardop. Wij zijn een team.

Zoals we hebben bevorderd, gehost, opgeslagen of lichtpaars hoofdgroepen van meditatie van de stad. We hebben regionale bijeenkomsten georganiseerd, bevorderd de yoga en meditatie in musea, scholen en ziekenhuizen, georganiseerd groepen van wandel- en vrijetijd. Wij zijn bevorderen een respectvolle kind-school met de behoeften van kinderen zo ver gegaan...

Ze zeggen dat Trungpa Rinpoche, de oprichter van Shambhala meditatie lama, had moeilijkheden om alleen te zijn zelfs in de badkamer, zoveel mensen waren die moest zijn rond.

Zonder zelfs zo ver gaan, nu ze zo veel en zo gevarieerd taken die wilt behandelen, dat is moeilijk te vinden een tijd van eenzaamheid en voldoende concentratie te schrijven deze lijnen. Maar ik herinner me toen ik begon yoga onderwijzen. Zoveel docenten in deze discipline, ik was toen een eenzame vogel. Maar Waarom je voelt alleen degenen die yoga leren?

Eenzame vogels

Er is een klassieker in de hedendaagse geschiedenis van yoga. Het is de geschiedenis van de student van yoga, opeens na een paar jaar van leren en praktijk, u wilt een leraar van deze discipline. Tot zijn verbazing ontmoet hij verzet van zijn eigen meester of Meesteres, die niet alleen ontmoedigen hem maar uitgezet het rechtstreeks van hun eigen lessen, maken een duurzame vervreemding tussen de twee. Ik heb dit verhaal een paar keer al gehoord. Altijd met hetzelfde script. Ze zijn de typische dingen die we niet in yoga, maar pas doorbrengen moeten. Ik schrijf het voor als er is iemand die zelf in deze situatie, ofwel op de één of de andere kant van geschiedenis heeft gevonden. Redenen? De Freudiaanse rituele moord vader (master), professionele rivaliteit, jaloezie of persoonlijke onzekerheden...

Tussen dat, de soms strikte disciplines van elke school of het niet-bestaan of de wederzijdse exclusiviteit van hetzelfde, de moeilijk te begrijpen van de import guruismo, etc. is niet vreemd om te zien de leraren van yoga, zal ik niet vertellen als de honden zonder eigenaar, maar als de vogels eenzame.

Deze situatie soms wordt verergerd door de relatief nieuwe verpleging, die is nog steeds pionier of exotisme binnen een samenleving soms niet begrijpen. Ook die van desorganisatie en spreiding van de eigen professionele dat dit nieuwe karakter en baanbrekende draagt. En afgezien van de verschillende scholen, is het moeilijk om te zien van authentieke professionele yoga verenigingen.

Bij gebrek aan een minimale organisatie die ons met kracht uit te rusten, ik zie dat officiële regelgeving gaat vinden zijn testuz met een groep van mensen die, net als lammeren, omlaag volgzaam in de hal van de kweker.

Hij zei dat onze swami Rudradev Wat Yoga leraren moeten om toe te treden. (Niet zeggen dat dit of dat leraren van de school, niet allemaal). Er is geen andere vorm van genoegdoening. Zoals in de Sanskriet term, yoga is Unie, en door de logica van het historische, lot is om zich te verenigen in zekere zin. Al, doet door onze moderne communicatiemiddelen telematica, deze hetzelfde medium yogaenred.com (en ik zeg dit niet als een compliment en dankzij de media die ons huizen, is de duidelijke waarheid voor iedereen die wil om het te zien).

In de tussentijd komt die rooskleurige toekomst, We hebben een vergadering van leraren van yoga, onafhankelijk van de school of de stijl die wordt beoefend of beleden bijeengeroepen. Met het eenvoudige doel van weten en praktijk samen en bespreken van de problemen dat gemeen we aanpakken moeten en die ons verenigen. Ja, het is in Malaga, maar gooi in snelweg of TGV van de vele andere steden. We wachten op u.

Kijken naar deze enlace het evenement.

Joaquín García Weil (foto: Vito Ruiz)Wie is

Joaquín García Weil studeerde filosofie, yoga leraar en Yoga kamer Málaga directeur. Yoga praktijk voor 20 jaar en leert het sinds maakt elf. Hij is een student van Swami Rudradev (toonaangevende discipel van Iyengar), met wie hij heeft geleerd in Yoga Study Center, Rishikesh, India. Hij heeft ook gestudeerd met Dr. Vagish Sastri de Benarés, onder andere meesters.

http://yogasala.blogspot.com

https://www.facebook.com/pages/YogaSala-M%C3%A1laga/536875809738211

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • Jan 27, 2014 • sectie: Handtekeningen, Groeten aan de zon