Mudra's: Dhyani-Mudra

De Dhyana Mudra is de mudra van meditatie, concentratie en het bereiken van spirituele perfectie. Hij wordt meestal voorgeschreven voor studenten tot het verhogen van de mogelijkheid om zich te concentreren, als een oefening van concentratie. De perfecte balans tussen denken en de rest van de zintuigen, en rust geeft.

Dhyana

Beide handen rustend op de schoot vaststelling van de vorm van kommen: de bovenstaande rechterhand verlaten terwijl de duimen aanraken. Handen en armen vormen een gesloten cirkel van de macht, die ook met de positie van de benen in de vergadering correspondeert meditatie houding.

Dit is de klassieke houding voor meditatie waarna wij het wanneer we zonder een specifieke doelstelling mediteren. Zitten, kijken naar de adem niet meer, we zijn passieve en laten de goddelijke wet in ons en voor ons. Ik weet dat God wil dat alleen het beste voor mij en dat als ik toestaan dat het, zal me helpen op alle tijden en alle plaatsen. «Uw wil geschiede ' is een uitdrukking van diepe vreugde.

De twee handen, die een kom vormen, onthullen dat eigen binnenkant is gratis, schoon en vacuüm als nodig is op het spirituele pad te ontvangen. En er is geen lege ruimte in het heelal (alles lijkt ons ' leeg ' staat vol met subtiele materie energie), dit vacuüm zal worden opgevuld met nieuwe energie; onze gedachten en emoties zal bepalen de kwaliteit. Dat is waarom het zo belangrijk dat voordat het heeft gedaan een goede baan van verzoening en levend in vrede met alles.

U kunt ook vergelijken met het in stilte met onze beste vriend of vriendin. Onnodig te zeggen, er is geen zin, omdat we weten dat hij heeft al gezegd dat alles er moest zeggen. De Unie voelt en dat is genoeg.

Is in de klassieke meditatie, om te oefenen deze mudra «denk» vacuüm, dat wil zeggen, niet denken aan iets. Omdat zijn moeilijk, er is een tweede versie: richt de aandacht naar je eigen adem, alle zintuigen zijn gericht op de ademhaling. Dit is meer haalbaar is, hoewel het moeilijk zijn kan als uw gedachten vaak adem afwijken of zelfs constateert een tendens om negatieve denken.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 8 Jan 2014 • sectie: Praktijk