Ontwerp uw mandala

Kom te weten hoe de mandala's van Tibetaans, hindoeïstische, Kelten, Arabieren en Europeanen, zonder het gebruik van de liniaal of kompas. Het is de zogenaamde "coördinatiemethode Leonardo da Vinci," gebaseerd op goed gebruiken de look en perspectief. Ahimsalara workshop, auteur van Healing met mandala 's (Edaf), op 16 November in Madrid.

Workshop mandala 's

Mandala betekent "cirkel" in het Sanskriet. Dit woord is ook bekend als "wiel" en "whole". Buiten de definitie als het woord, is vanuit de spirituele oogpunt een energieke centrum van evenwicht en zuivering die helpt bij het transformeren van de geest en het milieu. Ook gedefinieerd als een container ideografische systeem van een heilige ruimte. Baten schilderen en het ontwerpen van uw eigen sturen zonder een liniaal of kompas.

Dit zijn de voordelen tekenen of schilderen van mandala's:

1.) start van actieve meditatie werk.
(2) contact met je essentie.
(3) je beter Unscripted met de buitenwereld.
(4) hulp aan je bewustzijn verruimen.
(5) ontwikkeling van geduld.
(6) het ontwaken van de zintuigen. Het is waarschijnlijk dat je begint te zien wat uw rond met andere ogen.
(7) u begint te horen de stem van je intuïtie.
(8) je regelt u en u wilt meer.
(9) u genezen fysiek en mentaal.

Vormen en betekenissen

Mandala's zijn niet eenvoudige tekeningen van kleuren. Alle elementen bestaande uit hen hebben betekenis. Mandala's worden gebruikt sinds de oudheid. Ze hebben hun oorsprong in de India en verspreiding in oostelijke culturen, de inheemse bevolking van Amerika en de aboriginals van Australië. In de westerse cultuur was het Carl G. Jung Wie gebruikt ze in therapie met het oog op de zoektocht naar individualiteit bij de mens. Jung gebruikt te interpreteren your dreams door dagelijks een mandala tekenen. In deze activiteit ontdekte hij de relatie die zij hadden met hun Center en van daaruit ontwikkelde een theorie over de structuur van de menselijke psyche.

Volgens Carl Jung vertegenwoordigen mandala's de totaliteit van de geest, omvat zowel het bewuste en het onbewuste. Hij zei dat het archetype van deze tekeningen is stevig verankerd in het collectieve onderbewuste.

Mandala's worden ook gedefinieerd als een kosmologische diagram dat Het kan worden gebruikt voor meditatie. Het bestaat uit een reeks concentrische geometrische vormen in verschillende visuele niveaus georganiseerd. Zij zijn de meest gebruikte basisvormen: cirkels, driehoeken, vierkanten en rechthoeken.

Deze cijfers kunnen worden gemaakt in twee-dimensionale of driedimensionale vorm. Bijvoorbeeld, in het India zijn er een groot aantal tempels gemaakt in de vorm van het verzenden van hen. De ontwerpen zijn gevarieerd, maar houden van vergelijkbare kenmerken: een centrum en kardinale punten opgenomen in kringen en gerangschikt met bepaalde symmetrie.

Volgens psychologie vertegenwoordigt de mandala de mens. Interactie met hen helpt u om te genezen van de psychische fragmentatie en spirituele, om uw creativiteit te uiten en een opnieuw verbinding maken met uw essentiële zelf. Het is als het starten van een reis naar je essentie: opent u deuren tot nu toe onbekende en maakt dat uw innerlijke wijsheid bud. Integreren in je leven krijgt u Center en het gevoel van rust in het midden van de stormen.

Het gebruik van kleuren in de mandala's heeft ook een speciale betekenis, aan stemming die schildert ze of tekent gerelateerde.

Meditatie met mandala's werk kan bestaan uit observatie of de tekening hiervan. In het eerste geval gewoon zitten in een comfortabele plaats, verwezenlijking van een diep ritmische ademhaling en bereid zijn om het observeren van een mandala van uw keuze, u kan leiden tot een staat van ontspanning en je zult voelen meer alert zijn op de gebeurtenissen die gebeuren voor uw rond. Het proces van de observatie kan tussen drie en vijf minuten duren.

Geen liniaal of kompas van Ahimsalara methode

Met de methode van ontwerp (die ontwikkeld Vitruvius en Leonardo Da Vinci) zonder regel of kompas die meer dan 25 jaar ontwikkeld kunnen Ahimsalara meerdere mandala's tekenen en train je hersenen om creatieve ontwikkeling en vervolgens kleurplaat hen voor uw voordeel chromatische te maximaliseren. U kunt ook het raadplegen van de veelheid van verzenden hen ontworpen door uw school en verzamelde in zijn boeken over het onderwerp. Kies een model dat zal u inspireren, selecteert u instrumenten (kleuren, markeringen, aquarellen,) bijvoorbeeld, en dan gaan zitten in een rustige plek om te beginnen met uw werk. Als u denkt dat u hulp nodig dat om je emoties exteriorize, kunt u colorearlps van binnen naar buiten; Als u aan de andere kant wilt, vind uw Center, verf ze uit de buiten naar binnen.

Mandala is een werk dat iedereen ongeacht hun leeftijd of religie doen kan. Het is een eenvoudige praktijk die zal resulteren in de persoonlijke voordelen en innerlijke evenwicht.

De workshop

De geheime boodschap van mandala 's

Hij geeft: Ahimsalara. «««Ahimsa@ahimsalara.com.

Wanneer: 16 november

Openingstijden: 16 op 20:00 uur

Waar: School van de Yoga van de tabellen. C / Isabel Colbrand 10-12 (Las Tablas) 5de verdieping, lokaal 131, toegang door Alfa III - A1. 28050 Madrid telefoon 810101082

Meer informatie: http://www.escueladeyoga.org/

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over ,
Door • 11 november 2013 • sectie: Lessen, cursussen en workshops