Mudra's: Rudra mudra

Rudra Mudra is gebruikt voor het verlichten van hartaandoeningen, duizeligheid, organische vervalt en algemene Staten van uitputting.

Rudra Mudra

Comfortabel zitten met je rug recht en kin en borst hoog. Inademen en uitademen door de neus. Met beide handen, sluit aan bij de uiteinden van de duim, de index en de ring, terwijl de andere vingers zijn uitgebreid en ontspannen.

Houd deze positie gedurende ten minste vijf minuten. Hier kun je de Rudra Mudra van drie tot zes keer per dag.

Als u zich voorstellen dat u zich in het midden van een wiel, kunt het wiel draaien zoveel als u wilt; Het zal u niet beïnvloeden. Maar als je het centrum verlaten en u op een radio of op de rand zet, zul je al je kracht gebruiken om het evenwicht te bewaren. Dit geldt voor alle situaties van het leven. Als we niet zijn gericht, zijn «buiten onszelf», en hierdoor ons Staten van stress van alle soorten. Er zijn degenen die vinden dat deze spanningen in de maag, terwijl anderen hen in de nek, rug, bekken of borst opgevallen.

De kracht die gericht, volgens de doctrine van de vijf elementen is, wordt toegeschreven aan het aarde-element dat de energie van de maag, milt en alvleesklier regelt. Rudra Mudra macht het aarde-element en zijn organen.

Als het valt aanzienlijk Chi (Chinese naam voor primordiale macht) sinds de energie van de aarde is verzwakt, het hoofd gebied is ook verstoken. Dit heeft tot gevolg dat de persoon die voelt zwaar, verzakking, naar beneden en zelfs duizelig gesleept. Deze zwakte kan verzachten met deze mudra of zelfs overwinnen het allemaal.

Gezellig, delen!

Heeft u net als dit artikel?

Abonneer je op onze RSS zodat u niet missen

Andere artikelen over
Door • 7 Aug, 2013 • sectie: Praktijk